Zandstralen

Zandstralen

  • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
  • Vergelijk tot 3 specialisten
  • Volledig gratis en vrijblijvend
  • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Dankzij zandstralen zijn je meubels & trap weer zo goed als nieuw

Afgebladderde verf, een oude vernislaag, de look wat beu… er zijn allerlei redenen waarom je trap, gevel of meubels aan vernieuwing toe zijn. Het budget niet om in een hele renovatie te investeren? Laat je materialen dan zandstralen! De verf of het vernis aan de oppervlakte wordt weggeschuurd, waardoor jij weer carte blanche krijgt.

Zandstralen: de supersnelle schuurbeurt voor jouw trap, meubels en gevel

Snelle en gemakkelijke schuurtechniek…

links vuile trap voor zandstralen, rechts propere trap na zandstralen

Prachtige voor-en-na van onze partner Deco Vlass!

Een trap, kast of gevel dat wel aan vernieuwing toe is, maar geen budget voor een uitgebreide renovatie? Geen probleem: dan laat je je meubels toch gewoon zandstralen! Zandstralen is een snelle, gemakkelijke schuurtechniek: de vakman spuit onder hoge druk een schuurmiddel (zandkorrels, keramische parels of glasparels) tegen het oppervlak. De korrels of parels schuren elk hoekje en gaatje, waardoor het oppervlaktemateriaal verwijderd wordt. Ja, ook de stukjes waar je met een gewoon schuurpapier niet bij kunt!

… voor al jouw harde materialen

Bij zandstralen denken de meesten vooral aan hout. Harde houtsoorten zijn dan ook perfect te zandstralen. Maar eigenlijk is zowat elk sterk materiaal waarvan je de oppervlaktelaag wilt verwijderen, geschikt. Baksteen, metaal… en zelfs glas!

Opgelet: zachte houtsoorten laten zandstralen, is geen goed idee. Dat doet het hout meer kwaad dan goed! Gebruik liever een zachtere schuurtechniek: luchtgommen!

Wat is luchtgommen?

Luchtgommen en zandstralen is eigenlijk hetzelfde, al wordt luchtgommen met keramische korrels en onder zachte druk gedaan. Je hebt dus een zacht, gommend effect: minder agressief voor je onderstructuur! Voor harde, diepe oppervlakte is luchtgommen dan weer minder geschikt.

Een werk van amper twee dagen

Dag 1: voorbereidende werken

Op dag één wordt de ruimte voorbereid: meubels en deuropeningen worden afgeplakt. Bij zandstralen komt immers erg veel stof vrij. Dat wil je niet door heel je huis!

vrouw met handen in haar voor vuile versleten trap

Geen budget voor een uitgebreide traprenovatie, maar is de trap wel aan vernieuwing toe? Tijd om te zandstralen!

 

Dag 2: zandstralen en opruimen

Op dag twee is het tijd voor het eigenlijke zandstralen. De vakman weet bij elk materiaal perfect welke druk en welk schuurmiddel hij moet gebruiken. Wanneer hij klaar is, ruimt hij ook nog al het stof op.

En nu? Nu is het aan jou! Geef je je meubel een nieuw likje verf, ga je hem schilderen, doe je helemaal niets… Alle mogelijkheden liggen terug op tafel!

hand met schuurpapier schuurt hout

Zelf geen uren liggen schuren met een armzalig schuurpapiertje? Gun jezelf wat rust en laat een vakman zandstralen!

 

Wat is nu de prijs van zandstralen?

Voor zandstralen reken je zo’n €30-€40/m2. Luchtgommen is met €20-€40/m2 gemiddeld net iets goedkoper. Welke techniek je moet kiezen? Alles hangt af van je materiaal! Laat je daarom zeker adviseren door een professional.

Vergelijk offertes van zandstralers in jouw buurt

Een professional geeft jou dus al het nodig advies, maar ook het nodig vakmanschap. De klus is in no time perfect geklaard! Snel en gemakkelijk een geschikte firma vinden, doe je via Offrea. Na een enkele aanvraag ontvang jij tot wel 3 offertes voor zandstralen van vakmannen in jouw buurt. En dat geheel gratis en vrijblijvend! Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen, is ons kort offerteformulier invullen.

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Ontvang gratis offertes van 3 Zandstralers in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes