Vloerbekleding

Vloerbekleding

  • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
  • Vergelijk tot 3 plaatsers van vloerbekleding
  • Volledig gratis en vrijblijvend
  • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Vloerbekleding voor de juiste sfeer en gezelligheid in jouw interieur

Je vloerbekleding maakt of kraakt de sfeer van je interieur. Je kunt dus maar beter meteen juist kiezen! Hier vind je alvast alle informatie die je nodig hebt: van de ideale vloerbedekking tot de beste vakman in jouw buurt die de vloer komt plaatsen.

Klassiek, modern, warm ... een vloersoort voor iedereen!

bureau met parketvloer in visgraatmotief

Parket of laminaat: kun jij ze uit elkaar houden?

Het warme parket en laminaat

Parket en laminaat zijn twee warme, huiselijke materialen. Parket is daarbij the real deal, laminaat aapt parket na. Beide materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Parket is de beste isolator en het gemakkelijkst te herstellen bij kleine beschadigingen. Laminaat is dan weer goedkoper, onderhoudsvriendelijker en vochtbestendig. Ideaal voor in de badkamer!

Het goedkope vinyl

Vinyl is de goedkope variant van eender welke vloersoort: van hout naar tegel tot beton, het synthetische materiaal uit pvc kan zowat elk dessin aannemen. Door de verschillende lagen, waaronder een dikke toplaag, is de vloer beschermd tegen veel beloop. Perfect voor drukke ruimtes zoals de woonkamer!

verschillende stalen vinylvloeren

Vinyl aapt eender welke soort vloerbekleding na, waaronder ook een houten vloer.

 

Het milieuvriendelijke linoleum

Een milieuvriendelijk productieproces en biologisch afbreekbaar: met linoleum haal jij een ecologisch product in huis. Het bestaat dan ook uit natuurlijke grondstoffen zoals houtmeel, lijnolie en jute. Daarbovenop is linoleum ook nog eens sterk, onderhoudsvriendelijke en antistatisch. Net zoals vinyl neemt ook linoleum allerlei vormen en dessins aan. Denk bijvoorbeeld aan een echte betonlook. Het nadeel: het is een van de duurste vloeren op de markt.

Het zachte vast tapijt

Lekker comfortabel op blote voeten lopen? Dan kies je voor het warme, zachte vast tapijt. Ook de prijs valt heel goed mee. Kies zeker voor tapijt van uitstekende kwaliteit: die gaan het langste mee. Stofzuig het wel regelmatig, zeker als je last hebt van allergieën.

vast tapijt met zetel, pantoffels en kop koffie op

Hmmm, lekker zacht vast tapijt!

Vergeet deze vloerbekledingen niet!

De meest bekende vloerbekleding niet vergeten: tegels! Met natuursteen heb je een echt authentieke uitstraling, keramische tegels proberen die zo goed mogelijk te benaderen.

En tot slot hebben we een strakke gietvloer. Hou je wel van een industriële, moderne look in huis? Dan is dat the way to go!

Vloerverwarming: niet voor elke vloer!

Investeren in vloerverwarming is sowieso een goed idee: je energiefactuur daalt, hebt minder snel last van allergieën, en geeft constant een aangename temperatuur af. Maar opgelet: niet elke soort vloerbekleding is combineerbaar met vloerverwarming.

kinderen spelen op laminaatvloer

Dankzij vloerverwarming heeft je vloer het hele jaar door een aangename temperatuur.

Zo is tapijt bijvoorbeeld een echte no go. Alleen flinterdun vast tapijt met een speciaal goedkeuringslabel is geschikt. Andere soorten laten de warmte niet door. Kurk, linoleum, parket en pvc zijn meestal wel geschikt, al hebben ook die materialen een certificaat nodig. Steen, beton en tegels zijn dan weer het meest compatibel met vloerverwarming.

Welke factoren bepalen de prijs van vloerbekleding?

De prijs van vloerbekleding loopt erg uiteen. De gemiddelde prijzen zijn:

Vloerbekleding Prijs
Laminaat €10-€40/m2
Linoleum €30-€55/m2
Parket €40-€150/m2
Vast tapijt €20-€50/m2
Vinyl €20-€40/m2

Uiteraard hangt alles ook af van de moeilijkheidsgraad: een grote vlakke ruimte zal gemakkelijker en dus goedkoper zijn dan een kamer vol kleine randjes en kantjes. Liever een prijsvoorstel op maat? Gebruik dan onze gratis en vrijblijvende offerteservice!

Vergelijk offertes voor vloerbekleding van vakmannen in jouw buurt

Iemand nodig die je bijstaat in je keuze voor je vloerbedekking en die die vloer meteen ook vakkundig komt leggen? Dan zit je hier goed! Na amper één aanvraag ontvang jij tot wel 3 offertes voor vloerbekleding van plaatsers uit jouw buurt. En dat geheel gratis en vrijblijvend! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is ons korte offerteformulier invullen.

 
 

Wil je deze interessante informatie delen?

Ontvang gratis offertes van 3 Plaatsers van vloerbekleding in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes