Verhuisfirma's

Verhuisfirma's

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 installateurs
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Een betrouwbare verhuisfirma: jouw redder in nood tijdens je verhuizing

Sta je op het punt te verhuizen? Proficiat! Al brengt zo’n verhuis heel wat met zich mee. Denk aan inpakken, administratieve zaken… en natuurlijk de verhuis zelf, nog gebeuren. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over verhuisfirma’s, de diensten die ze aanbieden en de kosten die daaraan verbonden zijn.

Wil je een verhuisbedrijf inschakelen om je bij te staan? Goed idee! Vergelijk gratis offertes & vind de beste verhuizers uit de buurt.

Vergelijk offertes voor verhuisfirma's

Waarom schakel je een verhuisfirma in?

Verhuizen? Dat kan ik zelf! Of toch niet? Twijfel je of je een professioneel bedrijf moet inschakelen? Dit zijn alvast 4 goede redenen:

 • Tijd. Een verhuis neemt heel wat tijd in beslag. Dat valt vaak niet te combineren met een job, kinderen… Alle mogelijke manieren om tijd te besparen zijn dus meer dan welkom!
 • Stress. Naast de uren die erin kruipen, brengt een verhuis vaak heel wat stress met zich mee.
 • Professioneel materiaal. Je kan dan wel dozen bestellen en een camionette huren, als je op de derde verdieping woont zijn een verhuislift & wat extra mankracht geen overbodige luxe.
verhuizers aan het werk

Stress & tijd besparen? Schakel professionals in!

 • Garantie. Als je zelf schade veroorzaakt, zal je op je eigen verzekering moeten terugvallen. Schakel je een firma in, dan zijn zij daar zelf voor verzekerd.

Type verhuizing

Niet elke verhuis ziet er hetzelfde uit. Zo maken verhuisbedrijven over het algemeen het onderscheid tussen particuliere verhuizingen, zakelijke verhuizingen en internationale verhuizingen. Daarnaast kan je bij hen ook terecht voor meubel-of archiefopslag.

 • Particulier
 • Zakelijk
 • Internationaal
 • Opslag
Particulier
verhuiswagentje

Particuliere verhuizing

Een particuliere verhuizing is de verhuis van woonhuis naar woonhuis, binnen hetzelfde land én als consument.

Mits een goede planning, het juiste materiaal én 1 of 2 verhuizers is één dag vaak voldoende om de hele inboedel te verhuizen.

Zakelijk

Zakelijke verhuizing   

Naast een particuliere verhuizing, kan het ook gebeuren dat je bedrijf een nieuwe locatie krijgt. Zo’n proces duurt vaak langer. Ook hier is een strategisch en haalbaar plan belangrijk, zodat de werkzaamheden niet (onnodig lang) stilliggen & de risico’s worden beperkt.

Internationaal

Internationale verhuizing

Een internationale verhuizing is de meest complexe situatie, waarbij een professioneel verhuisbedrijf dan ook sterk wordt aangeraden.

Verhuis je naar het buitenland, maar blijf je in Europa, dan valt het al bij al nog mee. Meestal worden in dat geval gewone verhuiswagens gebruikt.

Gaat het om een intercontinentale verhuizing, dan komt er heel wat meer bij kijken. Voor de overzeese verplaatsingen wordt meestal gekozen voor scheepvaart. Vergeet echter niet al het papierwerk in orde te maken (zoals de documenten voor de douane).

Belangrijk! Blijf je niet in Vlaanderen of België, dan moet je niet alleen bij de gemeente je adreswijziging aangeven, maar komt er nog extra administratie bij. Meer info daarover vind je hier.

Opslag

Meubel- en archiefopslag

Ten slotte bieden de meeste verhuisfirma’s ook opslagmogelijkheden aan. Verblijf je bijvoorbeeld tijdelijk ergens anders of moeten er documenten worden bewaard, dan kan je een opslagruimte huren.

garageboxen voor meubelopslag

Je spullen op een veilige plek bewaren? Huur een garagebox van je verhuisfirma!

Verhuisservice: welke opties kies jij?

Je kan gaan voor een totaalpakket, waarbij alles voor jou wordt geregeld, maar je kan ook kiezen voor specifieke diensten, waarvan een verhuiswagen, verhuisdozen, een verhuislift & inpak- en/of montagewerk de belangrijkste zijn.

 • Verhuiswagen

  Een verhuiswagen is geen overbodige luxe. Ze bestaan in alle maten, zodat je geen onnodig grote verhuiswagen hoeft te huren voor een klein appartement. Vraag voor het formaat raad aan je verhuisfirma.

 • Verhuisdozen

  Ook verhuisdozen zijn er echte meerwaarde. Koop je ze aan, dan kies je het best voor één formaat, dat groot & stevig genoeg is. Op heel wat verhuisdozen is ook plaats voorzien om te noteren wat erin zit. Erg handig voor bij het uitpakken. Een standaard verhuisdoos heeft een inhoud van 50-60 l.

 • Verhuislift

  Woon je niet op het gelijkvloers, of heeft je woning meerdere verdiepingen, dan is een verhuislift aangeraden. Zo’n lift kan je (inclusief bediening) huren bij alle verhuisfirma’s.

 • Inpak- en montagewerk

  Ten slotte bieden ook heel wat bedrijven een inpak- en montageservice aan. Met inpakservice wordt het echte inpakken van dozen bedoeld. Het grote voordeel? De verhuizers beschikken over degelijk materiaal, zoals bubbelfolie, stevige dozen & sterke tape.

  Wat de montageservice betreft, kan je de verhuizers zowel inschakelen voor het demonteren van meubilair en toestellen als voor het monteren ervan.

verhuisdozen

Ingepakt & klaar om te vertrekken.

verhuislift

Zware spullen? Ga voor een lift.

verhuisfirma met montageservice

Verhuizers zijn echte vakmannen.

Ik wil een verhuisfirma inschakelen

Niet vergeten!

Je kan zo goed als alles uitbesteden aan een verhuisfirma, maar toch zijn er nog zaken waar je zelf aan moet denken. Heb je bijvoorbeeld een parkeervergunning nodig in je huidige of nieuwe straat? Dan moet je die aanvragen bij de gemeente. Vergeet ook zeker niet je adreswijziging door te geven en te laten aanpassen op je identiteitskaart!

Prijzen: zoveel kost een verhuisfirma

Maar wat kost dat nu? Een verhuisfirma inhuren? Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de verhuiswagen, de extra opties of diensten, het aantal verhuizers & de dag/datum doorslaggevend zijn. We zetten de gemiddelde prijzen op een rijtje:

verhuizers aan het werk
Verhuisdienst Gemiddelde prijs
Grote verhuiswagen (50 m3) + 1 verhuizer €50 - €80 per uur
Kleine verhuiswagen (20 m3) + 1 verhuizer €100 - €150 per uur
Verhuisdozen €1 - €20 per stuk
Verhuislift (met bediening) €60 - €120 per uur
Inpakservice €30 - €50 per uur
Montageservice €30 - €50 per uur
Extra verhuizers €30 - €40 per uur
Meubel- of archiefopslag (30 m2) €100 - €150 per maand

Graag een prijs op maat

Besparen doe je zo

Heb je geen al te groot budget, maar wil je toch professionals inschakelen? Op deze manieren kan je al heel wat besparen:

 
 • Kies voor een lokale verhuisfirma. Zo beperk je de transportkosten.
 • Doe de voorbereidingen zelf. Je kan verhuizers inschakelen voor de montage van grote stuks, of het inpakken ervan, maar je kan ook heel wat zelf.
 • Vergelijk offertes. Als je offertes & prijzen vergelijkt, vind je meteen de beste prijs-kwaliteit. Gelijkaardige prijzen? Dan is het een goed idee om er een paar online reviews op na te slaan.

Vergelijk gratis offertes voor verhuisfirma’s uit de buurt

Sta je op het punt te verhuizen en wil je een verhuisfirma inschakelen om alles in goede banen te leiden? Terecht! Bij Offrea vergelijk je snel & eenvoudig tot wel 3 offertes van verhuisbedrijven uit je buurt, en dan met één enkele aanvraag. Bovendien is het volledig gratis & vrijblijvend!

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Ontvang gratis offertes van 3 Verhuisfirma's in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes