Verbouwingswerken

Verbouwingswerken

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 renovatiebedrijven
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Stressloos renoveren? Vertrouw je verbouwingswerken toe aan een vakman!

Heb je een verbouwingsproject op de planning staan? Ben je nog op zoek naar meer informatie vooraleer de werken van start gaan? Of zoek je net een renovatiebedrijf die jouw plannen kan realiseren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij lichten de belangrijkste verbouwingswerken toe en brengen je bovendien snel en eenvoudig in contact met een geschikte aannemer uit jouw buurt!

Wil je jouw woning van een gedeeltelijke of complete make-over voorzien? Hier kunnen een hele reeks verbouwingswerken mee gepaard gaan, van afbraak, opbouw tot afwerking. Dit is niet enkel nodig voor esthetische redenen, maar evenzeer om te voldoen aan de huidige energienormen. Hieronder lijsten we kort alle verbouwingswerken op, waarvoor je beroep kan doen op een renovatiebedrijf uit ons netwerk die deze vakkundig komt uitvoeren.

Welke verbouwingswerken laten uitvoeren tijdens een renovatie?

 • Afbraakwerken: koop je een bestaande woning, dan is de kans groot dat je een deel van de structuur moet slopen vooraleer je opnieuw kan opbouwen. Een aannemer beschikt over de juiste werktuigen (sloophamers, betonscharen, …) om deze klus snel en eenvoudig te klaren. Bovendien zien zij ook toe op het veilige verloop van de werken.
 • Rioleringswerken: ondergrondse leidingen zorgen voor de toevoer van water, alsook voor de afvoer van huishoudelijk afvalwater, toiletwater en regenwater. Het plaatsen van regenwater-, beer- en septische putten vallen ook onder de noemer rioleringswerken. Een correcte plaatsing van deze voorzieningen door een vakman is belangrijk voor het voorkomen van verstoppingen en onaangename geurtjes.
 • Betonwerken: beton wordt meestal ingezet voor het funderen of onderkelderen van een woning. Door de sterkte van dit materiaal, worden naast vloerplaten, ook vaak kelders en wanden in beton gegoten. Tot slot, zie je beton ook meer en meer opduiken in blote constructies, zogenaamde “zichtbeton”.  
 • Chapewerken: chape vormt het fundament voor een stevige en egale vloerbedekking. Daarom ga je best ten rade bij een vakman. Hij adviseert je namelijk over welke chape geschikt is: is dat traditionele, zwevende, isolerende of zelfs gewapende chape?
 • Metselwerken: een metser kan je inschakelen voor het plaatsen van zowel snelbouwsteen als gevelsteen. Denk hierbij aan het oprichten van bijgebouwen of het herindelen van binnenruimtes.
 • Buitenschrijnwerk: na het metselwerk, kan je starten met het aanpakken van je buitenschrijnwerk. Het plaatsen van nieuwe ramen en deuren vraagt een hele investering. Laat je daarom door een expert adviseren over de geschikte materiaalkeuze (pvc, hout of aluminium).
 • Dakwerken: Ga je verbouwen, ga dan zeker na of je dak aan vernieuwing toe is. Laat een dakwerker bekijken of de constructie nog in goede conditie. Daarnaast loont het ook de moeite om je dak van (extra) isolatie te voorzien om de energieprestatiewaarde van je woning op te krikken. Tot slot, is jouw dakbedekking (dakpannen, leien, roofing, …) mogelijk ook toe aan vervanging.
 • Centrale verwarming: je centrale verwarmingsinstallatie staat in voor de verwarming van de ruimtes in je woning, alsook voor het opwarmen van het sanitaire water. Bij een verbouwing, is het sterk aangeraden om over te schakelen naar een milieuvriendelijke oplossing, zoals een warmtepomp. Het loont de moeite om samen met jouw loodgieter na te gaan of deze investering rendeert naar je energiefactuur toe én of je recht hebt op premies.
 • Sanitair: het leggen van leidingen voor de aan- en afvoer van sanitair water, evenals het installeren van sanitaire toestellen (kranen, toilet, douche of bad), kan je best toevertrouwen aan een loodgieter. Zo heb je geen last van verstoppingen, lekken, geurtjes of andere onaangename verrassingen.
 • Airconditioning: airconditioning doet meer dan enkel jouw woning verkoelen. Een airconditioningsysteem kan evenzeer ingezet worden voor het verwarmen en bevochten van je binnenlucht. Je hebt de keuze uit wand-, vloer- en zelfs inbouwairco’s.
 • Woningventilatie: bij grote verbouwingen, dien je rekening te houden met de EPB-wetgeving die strikte eisen stelt voor woningventilatie. Om het vereiste debiet te bekomen heb je keuze uit ventilatiesystemen met natuurlijke en/of mechanische aan- en afvoer van lucht. Zo zijn er volgende installatietypes: A, B, C(+), D en E+.
 • Elektriciteitswerken: ook jouw elektrische installatie moet voldoen aan strenge normen om een positief keuringsattest te bekomen. Bij de aankoop van een bestaande woning is de installatie in vele gevallen afgekeurd. Het vernieuwen van je elektriciteit is dan ook een absolute must. Schakel een elektricien in om het negatieve keuringsattest met jou te overlopen en jouw woning op een veilige manier van stroom te voorzien. Hij voorziet je woning indien nodig, van een correcte aarding en nieuwe zekeringskast, maar zorgt er ook voor dat alle leidingen worden uitgeslepen en dat stopcontacten, schakelaars en lichtpunten correct worden aangesloten.
 • Vloer- en tegelwerken: voor de vloerbedekking kan worden aangebracht, moet de ondergrond van een vlakke en stabiele chapelaag worden voorzien. Mogelijk zal de bestaande vloer daarvoor eerst moeten worden uitgebroken. Om de energieprestatiewaarde van je woning te verbeteren, kan je ook vloerisolatie laten aanbrengen.
 • Voor de vloerbedekking heb je de keuze uit gietvloeren, tegels, natuursteen (marmer, graniet, blauwe hardsteen), parket, laminaat, linoleum, pvc en vinyl. De keuze voor een bepaalde vloerbedekking geeft dus een echte persoonlijke toets aan jouw woning.
 • Pleisterwerken: het bepleisteren van jouw muren en plafonds kan gebeuren door middel van droog of nat pleisterwerk. Onder droog pleisterwerk verstaan we alle klussen die gebruik maken van gipskartonplaten, ofwel gyprocwerken. Onder nat pleisterwerk verstaan we het aanbrengen van een dunne laag pleister. Omdat het echt vakwerk is, laat pleisterwerken best door een ervaren stukadoor uitvoeren. Zo ben je verzekerd van een egaal eindresultaat!
 • Schilderwerken en behangwerken: je geeft je woning een frisse uitstraling door je buitenschrijnwerk van een nieuw likje verf te voorzien. Ook het schilderen van je gevel kan wonderen doen. Jouw interieur geef je de finishing touch door voor leuke kleurtjes op de muur te kiezen of jouw muren van een trendy behangpapier te voorzien.
 • Binnenschrijnwerk is een laatste belangrijk element in de afwerking van jouw verbouwing. Denk hierbij aan de keuken, binnendeuren, trappen, kasten en andere meubels op maat.

Premies voor verbouwingswerken

Wanneer je een verbouwing uitvoert, kan je rekenen op verschillende premies. Zowel de overheid, de gemeenten, provincies als de netbeheerders komen jou financieel tegemoet. Maak gebruik van deze handige premiezoeker en je krijgt meteen een overzicht van de premies waarvoor je in aanmerking komt.

Welke factoren bepalen de prijs van verbouwingswerken?

Onze aannemers maken steeds een offerte op die rekening houdt met jouw specifieke noden en wensen. Doorgaans, zijn de prijzen van verbouwingswerken afhankelijk van:

 • eventuele afbraakwerken en afvoer van materialen,
 • de aard van de verbouwingswerken,
 • de gebruikte materialen en de kwaliteit van de afwerking
 • de oppervlakte of het aantal kamers

Vergelijk offertes van aannemers in jouw buurt

Ben je van plan verbouwingswerken uit te voeren? Laat je dan bijstaan door een ervaren vakman. Hij of zij beschikt immers over de nodige expertise om jouw werken tot een goed einde te brengen. Bovendien ben je verzekerd van een kwalitatieve en duurzame afwerking. Via ons netwerk van gespecialiseerde vakmannen kan je met één enkele aanvraag tot 3 offertes voor verbouwingswerken vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend. Zo vind je snel en eenvoudig de geschikte aannemer om jouw verbouwingsproject te realiseren.

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Inspiratie

Je appartement een make-over geven met een beperkt budget? Yes, we can!

Tips

Je smartphone of tablet = de handigste tool tijdens je (ver)bouwproject!

Ontvang gratis offertes van 3 Renovatiebedrijven in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes