Stalen deuren

Stalen deuren

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 plaatsers
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Stalen deuren: een stijlvol staaltje vakwerk voor je interieur & exterieur

Stalen deuren zijn een echte trend, en terecht! Zowel je binnen- als buitendeuren krijgen extra karakter door de tijdloze & stijlvolle uitstraling. Meer weten? In dit artikel ontdek je alles over de voor- en nadelen van stalen deuren, de prijs & de mogelijkheden.

Overweeg je om stalen deuren te laten plaatsen, binnen of buiten? Vergelijk gratis & vrijblijvend offertes voor de deur van je dromen.

Vergelijk gratis offertes

Voor- en nadelen van een stalen deur

Naast de tijdloze, luxueuze uitstraling hebben stalen deuren nog tal van troeven. We zetten de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje:

 • Staal kan je buigen. Wat de vorm van je binnen- of buitendeuren betreft, kan alles.
 • Stalen profielen zijn erg dun te verkrijgen, wat een stalen deur een elegante look geeft.
 • Staal is sterk & weersbestendig, waardoor het materiaal zowel voor binnen als buiten uiterst geschikt is.
 • Stalen deuren zijn makkelijk te herstellen en overschilderbaar. Zwart is het populairst, maar elke kleur is mogelijk.
 • Staal is duurzaam & onderhoudsvriendelijk.
stalen binnendeur met glas

Stalen binnendeuren passen in elk interieur dankzij de tijdloze, stijlvolle look.

 • Het materiaal is duurder dan andere materialen zoals hout, pvt of aluminium.
 • Stalen deuren isoleren wel goed akoestisch, maar de thermische isolatie is minder goed. Dat probleem is wel te verhelpen met een thermische onderbreking. Bij thermische onderbreking worden twee dunne stalen delen onderling van elkaar gescheiden door een kunststoffen isolator. Als je daarvoor kiest, isoleert staal ongeveer even goed als aluminium.

Van interieur tot exterieur, met of zonder glas

Stalen deuren bestaan zowel voor binnen als buiten, en in een variant met of zonder glas. Ontdek de verschillen & kies de beste optie voor jouw project.

Vraag gratis offertes aan

Staal is zowel geschikt voor binnendeuren als voor buitendeuren. Er zijn echter wel verschillen tussen beide.

Stalen binnendeuren komen (bijna) uitsluitend voor met glas. Ze vormen een verbinding tussen 2 ruimtes en creëren een open gevoel. Stalen binnendeuren hoeven niet sterk te isoleren, waardoor enkel glas voldoende is en de prijs dus ook iets lager ligt. Wat het type deur betreft kan je in je interieur alle kanten op, afhankelijk van jouw wensen en de stijl van je woning. Voor binnendeuren zijn scharnierdeuren, taatsdeuren & schuifdeuren erg populair.

stalen buitendeur met scharnieren als voordeur

Stalen buitendeuren daarentegen moeten wél erg goed isoleren, waardoor ze duurder zullen zijn. Door de sterke, dunne profielen kan je met een stalen buitendeur een enorm gevoel van openheid creëren en veel licht naar binnen trekken.

Voor buitendeuren wordt vaak gekozen voor vouwdeuren of scharnierdeuren.

Een stalen deur is verkrijgbaar met of zonder glas, voor verschillende toepassingen.

Volle deuren in staal komen in de praktijk zelden voor bij particuliere woningen. Ze worden gebruikt als veiligheidsdeuren of branddeuren in openbare gebouwen zoals ziekenhuizen of bedrijfsgebouwen. Staal is immers erg sterk & brandwerend.

veilige stevige deur

Een stalen deur met glas daarentegen zijn erg populair, en winnen terrein, zowel als binnen- en buitendeuren, in gezinswoningen, bijgebouwen en kantoorruimtes.

Steel look: nét echt

Zoals we al aangaven is zijn stalen deuren duurder dan andere materialen. Wil je wel genieten van de stijlvolle uitstraling van een stalen deur, maar is je budget te klein? Kies dan voor een steel look deur. Dat zijn aluminium profielen die een steel look nabootsen. Dankzij de poedercoating is dit alternatief haast niet te onderscheiden van the real deal. Het prijskaartje zal dus lager liggen dan bij echte stalen binnendeuren!

steel look deur en glazen wand

Voor een grote oppervlakte is de steel look een goed alternatief om de kosten te drukken.

Types & variaties

Niet alleen wat de kleur en de profieldikte betreft kan je met stalen deuren heel wat kanten op. Ook het type deur kies je op basis van jouw wensen. Dit zijn de meest voorkomende mogelijkheden:

 • Scharnierdeuren. De klassieke optie is een standaard scharnierdeur. Dit type is ook het betaalbaarst.
 • Taatsdeuren of pivoterende deuren. Een taatsdeur is een deur die om een verticale as draait & zorgt voor extra cachet. Bovendien sluiten taatsdeuren geleidelijk dankzij een vloerpomp. De techniek is iets complexer, waardoor de prijs ook wat hoger ligt.
 • Schuifdeuren. Schuifdeuren in staal zijn strak & stijlvol en worden vooral binnenshuis geplaatst, al zijn er ook mogelijkheden voor buiten.
 • Vouwdeuren. Voor je buitendeuren zijn vouwdeuren een creatieve optie. Deze stalen deuren zijn ideaal om een open gevoel te creëren naar je terras of tuin toe.
stalen vouwdeuren

Naast de deuren zelf, zijn er nog andere toepassingen mogelijk. Zo zijn stalen ramen een mooie aanvulling op je deuren in staal. Een andere optie is om te kiezen voor een stalen wand met glas, bijvoorbeeld als scheidingswand.

Ook voor jou bestaat de perfecte stalen deur. Wil je persoonlijk advies of een prijs op maat? Vraag dan raad aan onze experts in stalen deuren!

Ik wil een prijs op maat

Het kostenplaatje

Stalen deuren zijn duurder dan andere materialen zoals hout, aluminium of pvc. De prijzen variëren tussen €500 en €5.000, maar kunnen oplopen tot meer dan €10.000. De prijs wordt bepaald door verschillende factoren, waarvan dit de belangrijkste zijn:

 • Het type deur. Hoe complexer het systeem, hoe duurder de deur.
 • De oppervlakte. Hoe groter de deur, hoe hoger de kosten.
 • De plaatsing. Je betaalt uiteraard de werkuren van de plaatser. Je bent dan natuurlijk wel verzekerd van een degelijk resultaat.
 • De beglazing. Hoe isolerender het glas, hoe duurder de deur.
 • De afwerking & het maatwerk. Alle extra opties & moeilijkheden beïnvloeden de prijs.
bronzen stalen deur als binnendeur

De speciale bronskleurige afwerking van deze deur heeft een invloed op de prijs.

Vergelijk gratis offertes voor stalen deuren

Ben je overtuigd van de voordelen van stalen binnendeuren of buitendeuren? Dan ben je bij Offrea aan het juiste adres! Met één enkele aanvraag vergelijk je tot wel 3 offertes van plaatsers van stalen deuren, geheel gratis & vrijblijvend. Zo vind je snel & eenvoudig de beste plaatser uit de buurt.

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Ontvang gratis offertes van 3 Plaatsers in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes