Mortex

Mortex

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 specialisten
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Mortex: voor een waterdichte betonlook van keuken tot badkamer

Een betonlook die bij plaatsing meteen waterdicht is? En die daarbovenop weinig onderhoud vraagt? Het zijn maar enkele van de vele voordelen van mortex bepleistering. Meer weten? In dit artikel, ontdek je waarom mortex zo populair is. Of zoek je juist een gespecialiseerde vakman? Ook daar kom je hier gratis & vrijblijvend mee in contact!

Mortex: de decoratieve pleister voor binnen & buiten

Naadloze betonlook van de badkamer tot de keuken

Mortex is een sierpleister bestaande uit kalk en cement. Het materiaal is vooral gekend vanwege de typische naadloze betonlook die het creëert. Mortex wordt dan ook veelvuldig gebruikt voor het bepleisteren van muren en vloeren. Maar ook inloopdouches, wasbakken of badkuipen worden met mortex afgewerkt. Zeker op plaatsen waar waterdichtheid een grote rol speelt, zoals in de badkamer, is mortex haast onklopbaar.

Leuk om te weten: mortex is een volledig Belgisch product!

Mortex grijs & saai? No way!

grijze mortex woonkamer

Je muren en vloer naadloos op elkaar laten overlopen om zo een harmonieus geheel te creëren? Geen probleem voor mortex!

Grijs blijft ongetwijfeld de populairste kleurkeuze voor mortex. Maar het is lang niet te de enige mogelijkheid. Durf jij het aan om voor een andere kleur(combinatie) te kiezen? Je vindt ongetwijfeld je favoriete tint in de meer dan 40 beschikbare kleuren.

Je hoeft ook niet altijd voor één dezelfde tint te kiezen. Voor een natuurlijk effect kun je meerdere kleurschakeringen laten terugkomen in éénzelfde oppervlak. Of ga voor een leuk contrast, zoals een lichtgrijze vloer gecombineerd met een donkergrijze wand.

Van ultraglad tot ruw en stoer

Hou jij van een strakke, gepolijste uitstraling? Dan kan je de vakman vragen het pleister egaal aan te brengen. Of verkies je juist een iets ruwere look? Afhankelijk van de korrelgrootte van het mortexmengsel én de afwerkingstechniek, verkrijg je een aparte textuur of uniek patroon. Mortex is dus een echte kameleon: het kan haast elke vorm aannemen.

Mortex als totaaloplossing voor nieuwbouw én renovaties

Mortex is allereerst een zeer populair alternatief voor een gietvloer, zowel in een nieuwbouw als renovatie. Dat komt omdat je met mortex veel meer vrijheid hebt wat betreft afwerkingsmogelijkheden. Met een gewone gietvloer, zijn unieke patronen of texturen bijvoorbeeld niet mogelijk. Daarnaast is het ook één van de weinige materialen die je zowel voor je vloer als muren kunt gebruiken. Je interieur voelt meteen aan als een harmonieus geheel!

grijze mortex in de badkamer

Doordat mortex waterdicht is, is het een ideaal materiaal voor de badkamer.

Mortex is bovendien het ideale materiaal bij renovaties, zeker wanneer tijdrovende en dure breekwerken wil vermijden. Om nog maar te zwijgen over de schoonmaak die hierbij komt kijken.

Waarom dat zo is? Elke droge, stabiele en draagkrachtige ondergrond kan namelijk dienen als basis. Je oude wand of vloer uit tegel, steen of hout hoeft dus niet worden uitgebroken. Ook neemt het aanbrengen van een dunne laag mortex slechts 2 à 6 millimeter in beslag. Een nieuwe look zonder plaats te verliezen? Check!

Alle voordelen in 1 oogopslag

 • Geschikt voor vloerverwarming

  Mortex houdt de warmte vast en is dus een perfecte geleider voor vloerverwarming. Vaarwel koude voeten!

 • Waterdicht

  Omdat mortex volledig naadloos is, zijn je wanden en vloeren helemaal waterproof. En dat zonder bijkomende behandelingen! In tegenstelling tot bijvoorbeeld tegels, zijn er geen voegen die voor lekken kunnen zorgen. Kortom: mortex is ideaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer en keuken. Je kan er zelfs perfect je zwembad mee aanleggen.

 • Ideaal voor renovaties

  Doordat mortex zo dun is en op haast elke ondergrond aangebracht kan worden, hoe jij geen tijd en geld te stoppen in ingrijpende breekwerken!

 • 1001 afwerkingsmogelijkheden

  De kleur, de textuur, het patroon… je kiest het allemaal zelf!

 • Gemakkelijk in onderhoud

  Wekelijks een beetje stofzuigen en af en toe eens kuisen met een neutrale allesreiniger of groene zeep, is voldoende. Ga om de 4 à 5 maanden zelf even met een speciale wax of olie over het oppervlak om vlekvorming te voorkomen. Met een minimum aan onderhoud, geniet jij levenslang van die prachtige betonlook.

Tip: Om je mortex vloer nog langer te laten meegaan, raden we je aan om viltdoppen onder je meubels te kleven. Zo voorkom je krassen of strepen.

Welke factoren bepalen de prijs van mortex?

Maar wat is nu het prijskaartje van die unieke betonlook? Mortex laten aanbrengen door een professional kost je €125-€190/m2, inclusief btw en werkuren. Hou zeker in het achterhoofd dat dit een heel precies werkje is: vakmannen brengen mortex namelijk aan met de hand en een spatel. Wil jij gratis en vrijblijvend met tot wel 3 experts in contact komen? Gebruik dan nu onze handige offerteservice!

wasbak uit mortex

Mortex douche of wastafel? Yes, please!

Vergelijk offertes van vakmannen in jouw buurt

Mortex aanbrengen is geen sinecure, laat het werkje dus zeker over aan een gespecialiseerde vakman. Hoe jij snel met zo’n vakman in contact komt? Simpel: via één enkele aanvraag ontvang jij tot wel 3 offertes voor mortex van professionals uit jouw buurt. En dat geheel gratis en vrijblijvend! Een expert kiezen was nog nooit zo gemakkelijk.

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Artikel

Fan van een betonlook? Dit zijn de mogelijkheden met hun pro's & contra's.

Ontvang gratis offertes van 3 Specialisten in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes