LED verlichting

LED verlichting

  • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
  • Vergelijk tot 3 electriciens
  • Volledig gratis en vrijblijvend
  • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Dankzij ledverlichting 24/7 sfeer in huis... & een lager energiefactuur!

Zacht licht voor een gezellig dinertje, een nachtlampje om te lezen, wit licht om je in de namiddag te concentreren… Daar heb je 1001 andere lampen voor nodig, toch? Nee hoor: ledverlichting kan het allemaal! Meer zelfs, dankzij ledlampen heb jij niet alleen een sfeervol huis, je energiefactuur daalt er ook nog eens bij!

Tip: Wees zeker van een feilloos resultaat en schakel een vakman in om je verlichting te komen installeren. Via deze pagina ontvang je in ieder geval gratis en vrijblijvend verschillende offertes.

Energiezuinig, brandveilig & veelheid aan kleur: ledverlichting heeft het allemaal!

Waarom jij moet overschakelen op ledverlichting? Omdat led tal van voordelen heeft!

Geen risico op (ver)branden

Net zoals een gloeilamp zet ook een ledlamp elektrische energie om in licht. Wat het grote verschil is? Een gloeilamp verliest heel wat energie aan warmte, terwijl led net zo’n 90% van zijn energie omzet in licht. Dat wil zeggen dat je lamp amper warm wordt: veel brandveiliger dus! Net daarom is een ledlamp onder andere ideaal als grondspot of kinderkamerverlichting. Geen gevaar om je te verbranden!

Goed voor je portemonnee

Doordat de energie heel efficiënt gebruikt wordt – haast alles wordt immers in licht omgezet –, ligt je verbruik een pak lager dan bij bijvoorbeeld halogeenlampen. Daarbovenop hoef jij niet te wachten tot je lamp op volle lichtsterkte werkt: led brandt meteen op volle kracht.

Wat je precies bespaart? Kijk even naar volgend concreet voorbeeld: een ledlamp van 6 Watt die zo’n 4 uur per dag brandt, kost je per jaar slechts 2 euro. Een gloeilamp van 40 Watt, wat in sterkte overeenkomt, verbruikt in gelijkaardige omstandigheden 13 euro: bijna 7 keer zoveel dus!

detail drie ledlampen

Ledlampen worden niet warm: veel veiliger dus dan gloeilampen!

Jarenlang in het licht

Een andere manier waarop je geld uitspaart? Je moet ledlampen niet zo vaak vervangen: ze kunnen wel 50.000 branduren aan! Ter vergelijking: een spaarlamp gaat slecht 12.000 uren mee, een halogeenlamp zelfs maar 2.000. Je moet dus minder vaak naar de winkel hollen (en dus betalen!) voor een nieuwe lamp.

Voor elke sfeer een andere kleur

ledverlichting in woonkamer, blauwe kleur

Of je nu kiest voor ledstrips of ledspots: jij haalt sowieso sfeer in huis! En de kleurtint? Die pas je aan aan je eigen humeur ;-).

De tijd dat ledlampen alleen een blauw, koud licht konden afgeven, ligt al lang achter ons. Ondertussen kies je zelfs niet alleen tussen koud of warm licht, maar ook tussen verschillende kleuren en lichteffecten! Er bestaan zelfs ledstrips die je van kleur verandert met je afstandsbediening: jij bedient je lampen dus vanuit je luie zetel!

Tip: ook voor buiten!

Ledlampen zijn goed bestand tegen koude en trillingen. Bovendien is er een groot aanbod waterdichte verlichting op de markt. Ledverlichting is dus ideaal voor buiten!

ledverlichting in pad naar huis. Miniparkje met ledspot

Ledverlichting: ideaal voor in de tuin!

Wat(t) is lumen?

Het is zover: je gaat je verlichting in huis vervangen door ledlampen. Maar hoe weet je nu welke lampen je moet kiezen? Dat is eigenlijk eenvoudig: je kijkt gewoon naar het aantal lumen!

  • Vroeger werd de sterkte van lampen uitgedrukt in Watt. Dat zegt iets over het energieverbruik van de lamp. Had je een lamp van 60 Watt, kon je die simpelweg vervangen door een andere lamp van 60 Watt.

  • Tegenwoordig wordt verlichting echter steeds energiezuiniger. Zo geeft een gloeilamp van pakweg 40 Watt evenveel licht als een ledlamp van 4 Watt: verlichting op die manier vergelijken, houdt dus geen steek meer. Daarom meten we vanaf nu het aantal lumen, wat aangeeft hoeveel licht een lichtbron precies uitstraalt. Heb je een gloeilamp van 700 lumen? Dan koop je een ledlamp met hetzelfde aantal lumen. Simpel, toch?

Bij hetzelfde aantal lumen heeft elke verlichtingssoort dus een ander energieverbruik:

Gloeilamp Watt Ledlamp Watt Lumen
25-30 W 2-4 W 200-300
40 W 3-5 W 300-500
60 W 5-7 W 500-700
75 W 8-10 W 700-1.000
120 W 10-13 W 1.000-1.250
150-250 W 13-20 W 1.250-2.000

Welke factoren bepalen de prijs van ledverlichting?

Het nadeel van ledverlichting? Het is in aankoop duurder dan andere vormen van verlichting, al wordt het prijsverschil steeds kleiner. Gelukkig gaat een ledlamp zo’n 50 keer langer mee en doet het je energiefactuur dalen: je verdient de aankoopprijs dus zeker terug. Meer zelfs: aan het einde van de rit ben je met led het minste geld kwijt!

Vergelijk offertes van elektriciens in jouw buurt

Nog wat advies winnen over het soort en de sterkte van je ledlampen? Of wil je net verzekerd zijn van een correcte plaatsing, zonder het risico dat je jezelf elektrocuteert? Hoe dan ook kom je via Offrea gratis en vrijblijvend met de ideale vakman in contact. Na een enkele aanvraag ontvang jij immers tot wel drie offertes voor ledverlichting van firma’s uit jouw buurt. Waar wacht je nog op?!

drie witte design ledlampen

Haal design in huis met ledlampen!

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Ontvang gratis offertes van 3 Elektriciens in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes