Laadpalen

Laadpalen

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 installateurs
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Een laadpaal thuis installeren voor snelle en goedkope oplaadbeurten

Met een laadpaal thuis haal je het maximum uit de voordelen van je elektrische wagen: de oplaadkosten zijn een stuk goedkoper dan bij publieke laadpalen. En je kunt steeds volgetankt en milieuvriendelijk de baan op! Wil je hier meer over weten of ben je op zoek naar een installateur die jouw laadpaal komt installeren? Dan ben je aan het juiste adres!

Wil je een laadpaal thuis installeren? Vergelijk gratis offertes & vind de beste optie voor jouw wagen & woning!

Vergelijk offertes voor laadpalen

laadpalen

 

Een laadpaal thuis: voordelen & mogelijkheden

Beschik jij over een elektrische of hybride wagen of overweeg je om er eentje aan te schaffen? Dan vraag je je wellicht af waar je die moet opladen. Publieke laadpalen zijn een uiteraard een optie. Maar wist je dat een eigen laadpaal op je oprit of in de garage ook erg interessant is? Investeren in een laadpaal thuis is namelijk goed nieuws voor je portemonnee, veiligheid én comfort. Een overzicht van de voordelen & mogelijkheden:

De voordelen op een rijtje

 • Laadpalen zijn erg veilig doordat ze worden aangesloten op een beschermde stroomkring.
 • Doordat een laadpaal een groter vermogen heeft, zal die je wagen tot wel 60% sneller opladen dan een klassiek stopcontact.
 • Je elektrische wagen opladen aan een publiek laadpunt? Dan ben je meer geld kwijt dan bij een laadbeurt thuis: je betaalt immers extra voor de investering van de uitbater! Zeker wanneer je zonnepanelen hebt, laad je extra voordelig op: je bent dan niet afhankelijk van de dure en stijgende energieprijzen. Geen zonnepanelen? Dan kan je profiteren van het goedkope nachttarief wanneer je de wagen ’s nachts oplaadt.
 • Je hoeft niet heel de stad rond te rijden op zoek naar een vrije laadpaal: je hebt gewoon je eigen privépaal ter beschikking! Je auto is ook altijd volgeladen. In het midden van de straat stilvallen? Nee hoor, dat heb jij niet meer voor!

Oplaadmogelijkheden

Wat de keuze van je laadpaal en alles eromheen betreft, heb je heel wat mogelijkheden. We zetten de belangrijkste opties op een rijtje:

verschillende oplaadmogelijkheden

 

Elke optie heeft voor- en nadelen. Zo is een snellader duurder, maar ook veiliger én veel sneller dan laden via een gewoon stopcontact.

Meer info over de mogelijkheden en een antwoord op al je andere vragen vind je hier. Nog geen antwoord gevonden? Vraag dan raad aan één van onze experts!

Vraag raad aan een professional

Laadpassen en andere extra's

Naast de laadpaal zelf, zijn er nog heel wat opties & extra's die het leven met een elektrische auto aangenamer en makkelijker kunnen maken. Een overzicht:

 • Laadpassen. Wil je je wagen ook op verplaatsing opladen, dan is het een goed idee om een laadpas (met of zonder abonnement) aan te schaffen. Zo'n pas werkt op exact dezelfde manier als een tankkaart.

  Meer weten? Je ontdekt het hier.

 • Onderhoud. Je laadpaal vraagt een jaarlijks onderhoud. Daarvoor kan je terecht bij je beheerder.
laadpas
 • App. De meeste aanbieders van laadpalen werken met een app. Dat wil zeggen dat jij op een app altijd en overal kunt nakijken hoelang de laadsessie al duurt, wat het energieverbruik is en hoeveel je dat kost. Er zijn zelfs laadpalen op de markt die vanop een afstand te bedienen zijn! Ook kan de laadpaal het elektriciteitsverbruik in je woning meten. Zo weet hij perfect hoe druk het al is op het elektriciteitsnet.

Laadpalen voor bedrijven

Opladen op kantoor, thuis en onderweg

Nu de regering oplegt dat alle nieuwe bedrijfswagens tegen 2026 elektrisch moeten rijden, moet je ook als bedrijfseigenaar of werkgever maatregelen treffen om je wagenpark klaar te maken voor de toekomst. Zo zal je laadinfrastructuur moeten voorzien voor je werknemers. In dat geval heb je 3 mogelijkheden, die je idealiter combineert, namelijk laadpunten op de bedrijfssite, bij de werknemers thuis en mogelijkheden voor onderweg.

locaties laadpalen

 

Financiering & plan op maat

Elk bedrijf is verschillend, en dus is een plan op maat noodzakelijk. Zowel wat de oplaadpunten zelf betreft, als de financiering, kan een expert je de beste optie voorleggen voor jouw bedrijf.

Wil je meer weten over laadpalen voor je bedrijf? Je leest er hier alles over.

Prijzen vergelijken & een plan op maat van je bedrijf aanvragen? Gebruik onze gratis offerteservice!

Ik wil een plan op maat

Welke factoren bepalen de prijs van je laadpaal thuis?

Maar hoeveel kost dat nu eigenlijk, zo’n laadpaal thuis? Het is een investering die tussen de 500 en 1500 euro zal liggen. De eigenlijke prijs hangt voornamelijk af van…

 • de laadcapaciteit van je laadpaal of het type laadpaal
 • de complexiteit van de installatie
 • de eventuele abonnementskosten
 • de aanbieder of het merk
prijs laadpalen

Gelukkig zijn er ook tegemoetkomingen onder bepaalde voorwaarden. Zo heb je mogelijk recht op een belastingvermindering voor jouw laadpunt.

Meer informatie over de prijs van je laadpaal & de bijhorende premies vind je hier.

Om precies te weten wat jouw laadpaal zou kosten, doe je er dus goed aan om een offertes op maat te vergelijken? De gratis en vrijblijvende offerteservice van Offrea helpt je daarbij!

Vind een installateur van laadpalen in jouw buurt

Op zoek naar een gespecialiseerde firma die jouw laadpaal op een correcte en veilige manier installeert? Offrea brengt jou graag met verschillende experts in contact zodat jij ze met elkaar kunt vergelijken. Via één enkele aanvraag ontvang jij gratis en vrijblijvend tot wel 3 offertes voor een laadpaal thuis. Zo vind jij snel en gemakkelijk het juiste bedrijf die jouw laadpaal komt installeren. Nog even en jij kunt thuis zorgeloos je wagen opladen!

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Artikel

Hoe ziet het totaalplaatje eruit voor jouw bedrijf? Ontdek de mogelijkheden in dit voorbeeld. 

Artikel

Laadpalen voor bedrijven. Deze bedrijven zetten de stap en dit zijn hun ervaringen.

Ontvang gratis offertes van 3 Installateurs in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes