Laadpalen

Laadpalen

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 installateurs
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Een laadpaal thuis installeren voor snelle en goedkope oplaadbeurten

Met een laadpaal thuis haal je het maximum uit de voordelen van je elektrische wagen: de oplaadkosten zijn een stuk goedkoper dan bij publieke laadpalen. En je kunt steeds volgetankt en milieuvriendelijk de baan op! Wil je hier meer over weten of ben je op zoek naar een installateur die jouw laadpaal komt installeren? Dan ben je aan het juiste adres!

laadpalen

 

Een laadpaal thuis: de moeite waard?

Beschik jij over een elektrische of hybride wagen of overweeg je om er eentje aan te schaffen? Dan vraag je je wellicht af waar je die moet opladen. Publieke laadpalen zijn een uiteraard een optie. Maar wist je dat een eigen laadpaal op je oprit of in de garage ook erg interessant is? Investeren in een laadpaal thuis is namelijk goed nieuws voor je portemonnee, veiligheid én comfort.

Een laadpaal thuis spaart je portemonnee

 • Je elektrische wagen opladen aan een publiek laadpunt? Dan ben je meer geld kwijt dan bij een laadbeurt thuis: je betaalt immers extra voor de investering van de uitbater! Zeker wanneer je zonnepanelen hebt, laad je extra voordelig op: je bent dan niet afhankelijk van de dure en stijgende energieprijzen.
 • Ook kun je profiteren van het goedkope nachttarief wanneer je de wagen ’s nachts oplaadt.

Net doordat de laadpaal wordt aangesloten op het elektriciteitsnet, zal je elektriciteitsgebruik de hoogte in gaan. Dat wordt gelukkig gecompenseerd door het feit dat je niets - of toch minder - aan de pomp moet uitgeven.

Veiligheid eerst

 • Zijn laadpalen wel veilig? Ja! Doordat die worden aangesloten op een beschermde stroomkring, kunnen die meer elektriciteit aan dan een klassiek stopcontact. Gevolg: jij hoeft je geen zorgen te maken over brandgevaar of kortsluiting!

Maximaal comfort

 • Doordat een laadpaal een groter vermogen heeft, zal die je wagen tot wel 60% sneller opladen dan een klassiek stopcontact. Over enkele uurtjes een uitstapje gepland? Je laadpaal zorgt in sneltempo voor een volle accu!
 • Ook over het onderhoud hoef je je geen zorgen te maken: onderdelen kunnen makkelijk vervangen worden. Daarnaast hoef je slechts jaarlijks een gespecialiseerd bedrijf te contacteren voor de controle en schoonmaak van je laadpaal.
 • Je hoeft niet heel de stad rond te rijden op zoek naar een vrije laadpaal: je hebt gewoon je eigen privépaal ter beschikking!
 • Je auto is altijd volgeladen. In het midden van de straat stilvallen? Nee hoor, dat heb jij niet meer voor!

Laadpalen: installatie en snufjes

Een professionele installatie is een must

rode auto wordt opgeladen met thuislaadpaal

Door een gespecialiseerde firma in te schakelen, garandeer jij niet alleen een optimale werking, maar ook je eigen veiligheid. Een laadpaal thuis zal immers op een beschermde stroomkring aan het begin van je elektrische huisinstallatie aangesloten worden: op die manier worden oververhitting en kortsluiting vermeden, en kun jij met een gerust hart je wagen opladen!

Naast een perfecte installatie, verzekert een professionele installateur je ook meteen dat je paal de juiste laadcapaciteit heeft. Over het algemeen geldt: hoe meer kilowatt capaciteit, hoe sneller de wagen zal opladen. Toch mag je niet zomaar de grootste laadcapaciteit kiezen: dat kan de accu van je wagen misschien niet aan!

Graag de laadtijd kennen voor jouw specifieke situatie? Die kun je gemakkelijk berekenen via deze simulator.

Altijd op de hoogte dankzij de app

Wanneer de laadpaal thuis geïnstalleerd is – in je garage of op je oprit – zorgt de vakman ervoor dat je de laadpaal online kunt raadplegen. Dat wil zeggen dat jij op een app altijd en overal kunt nakijken hoelang de laadsessie al duurt, wat het energieverbruik is en hoeveel je dat kost. Er zijn zelfs laadpalen op de markt die vanop een afstand te bedienen zijn!

Ook kan de laadpaal het elektriciteitsverbruik in je woning meten. Zo weet hij perfect hoe druk het al is op het elektriciteitsnet. Ben je bijvoorbeeld aan het koken of staat de droogkast op? Dan kunnen de laadmomenten daaraan aangepast worden zodat het elektriciteitsnet nooit overbelast geraakt.

laadpaal op oprit

Welke factoren bepalen de prijs van je laadpaal thuis?

Maar hoeveel kost dat nu eigenlijk, zo’n laadpaal thuis? Het is een investering die tussen de 500 en 1500 euro zal liggen. De eigenlijke prijs hangt af van…

 • de laadcapaciteit van je laadpaal.
 • de complexiteit van de installatie: zijn er bijkomende technische ingrepen nodig? (graafwerken, extra kabels leggen…)

Om precies te weten wat jouw laadpaal zou kosten, doe je er dus goed aan om een offertes op maat te vergelijken? De gratis en vrijblijvende offerteservice van Offrea helpt je daarbij!

Vind een installateur van laadpalen in jouw buurt

Op zoek naar een gespecialiseerde firma die jouw laadpaal op een correcte en veilige manier installeert? Offrea brengt jou graag met verschillende experts in contact zodat jij ze met elkaar kunt vergelijken. Via één enkele aanvraag ontvang jij gratis en vrijblijvend tot wel 3 offertes voor een laadpaal thuis. Zo vind jij snel en gemakkelijk het juiste bedrijf die jouw laadpaal komt installeren. Nog even en jij kunt thuis zorgeloos je wagen opladen!

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Ontvang gratis offertes van 3 Installateurs in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes