Kurkvloeren

Kurkvloeren

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 vloerders
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Kurkvloeren voor een warme uitstraling binnen je budget

Nieuwe vloer nodig, maar geen ongelimiteerd budget? Kurkvloeren zijn een betaalbare oplossing, die tegelijk ook ecologisch en onderhoudsvriendelijk is. En je interieur oogt in één klap ook heel stuk uitnodigender. Meer weten of gratis & vrijblijvend in contact treden met een professionele vloerder? Dan ben je aan het juiste adres!

Waarom kurkvloeren een troef zijn in elke woning

Bij kurk denk je misschien automatisch aan een stop van een wijnfles. Maar wist je dat dit materiaal ook een ideale vloerbedekking is? Maak je alvast geen zorgen dat je vloer een monotone bruine kleur zou hebben: kurkvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en designs. Je kunt ze zelfs digitaal laten printen, waardoor je kurkvloer nog amper te onderscheiden is van echt beton of parket. Maar dat is lang niet het enige voordeel van kurkvloeren:

 • Goede thermische én akoestische isolator

  Goed nieuws voor je portemonnee: doordat een kurkvloer warmte vasthoudt, bespaar jij heel wat energie! Naast warmte isoleert kurk ook geluid: het absorbeert de trillingen. Vol energie op je favoriete nummer zingen & dansen? Je huisgenoten zullen er geen last van hebben!

 

Tip: Je pijnlijke gewrichten minder belasten? Doordat kurkvloer meeveert, zal die zeurende knie, heup of enkel minder snel de kop opsteken. Ook voor kinderen die wel al eens durven vallen, is dit de perfecte ondergrond.

 

 • Onderhoudsvriendelijk

  Doordat een kurkvloer antistatisch is, stoot hij vuil makkelijk af! Ideaal voor wie last heeft van allergieën of wie simpelweg niet graag poetst. Af en toe eens stofzuigen is voldoende. Toch iets gemorst? Snel even met een uitgewrongen dweil over de vlek gaan en je ondergrond blinkt weer als van tevoren. Mits een regelmatig onderhoud, kan je zo’n 15 tot 20 jaar van een kurkenvloer genieten.

kurkvloeren met laminaatlook

Kurk kan haast elke uitstraling hebben: op deze foto is de kurkvloer bijvoorbeeld niet te onderscheiden van een laminaatvloer!

 • Krasbestendig

  Keukenstoelen die over de grond schuren of spelende kinderen die je vloer als racebaan gebruiken? In tegenstelling tot bij parket of laminaat, moet je bij kurkvloer ook geen schrik hebben van krassen. De dikke vernislaag beschermt de kurken ondergrond!

 • Ecologisch

  Kurk is een natuurproduct: enkel de schors van de bomen wordt gebruikt. Het is dus niet nodig om bomen te kappen. Daarbovenop is kurk ook nog eens biologisch afbreekbaar en makkelijk recycleerbaar. Met kurk haal jij dus het meest ecologische vloerbedekking in huis!

En de nadelen? Die zijn er amper. Je kurkvloer kan hoogstens na verloop van tijd wat verbleken. Dit kan je voorkomen door het plaatsen van zonwering. Zo krijgt het zonlicht geen kans om je stralende vloer aan te tasten.

Kurkvloeren lijmen of klikken: wat kies jij?

Maar hoe worden ze dan gelegd, die kurkvloeren? Een kurkvloer kan op twee manieren geplaatst worden: verlijmd of zwevend.

Klikkurk voor de doe-het-zelver

vakman legt kurkvloer

Ga je liefst zelf aan de slag? Dan is klikkurk – ook zwevende kurk – iets voor jou: de kurktegels of -planken worden in elkaar geklikt zonder dat er lijm aan te pas komt. Dat betekent evenwel dat de kurk niet overal de ondergrond raakt en dus gaat ‘zweven’. Het nadeel? je kurkvloer zal iets minder goed isoleren, zeker wat het geluid betreft.

Omdat het om prefabelementen gaat, is dit type kurkvloer reeds in de fabriek voorzien van een beschermende vernislaag. Een nabehandeling is dus overbodig.

Gelijmde kurkvloeren voor de vakman

Liefst zo’n zacht mogelijke ondergrond die weinig geluid maakt? Dan kan je je vloer best lijmen. De enige voorwaarde is dat de ondergrond perfect glad en vlak moet zijn, wil je oneffenheden voorkomen. Voor dezelfde reden schakel je ook best een vakman in. Zo ben je verzekerd van een egaal eindresultaat.

Hij of zij zorgt er ook meteen voor dat de vloer daarna behandeld wordt met een vernislaag om te beschermen tegen vuil en krassen. Daardoor wordt de vloer meteen ook waterafstotend. Lees: ideaal voor in de badkamer!

Welke factoren bepalen de prijs van kurkvloeren?

Maar wat kost een kurkvloer nu precies? Ook dat is een meevaller. De prijs van kurkvloeren ligt in het algemeen tussen €22 - €60/m2, vergelijkbaar met die van tegels en een stuk goedkoper dan parket of laminaat. Veel hangt echter af van volgende factoren:

 • Dessin. Ga je voor een standaardkleur of liever een gepersonaliseerde digitale print? In het tweede geval zal je natuurlijk meer betalen.
 • Densiteit. Hoe dikker de kurk, hoe duurzamer, maar ook hoe hoger de prijs.
 • Patroon. Ingewikkelde patronen zullen je meer kosten dan wanneer de vakman de kurk simpelweg kan uitrollen.
 • Oppervlakte. Hoe groter de oppervlakte van de vloer, hoe hoger de totaalprijs. De prijs per vierkante meter zal wel dalen.

Liever de exacte prijs van jouw vloer gekend? Onze vakmannen bezorgen je met plezier een offerte op maat! Zonder kosten of verplichtingen!

Vergelijk offertes van vloerders in jouw buurt

kurkvloer in de hal

Zelfs bij ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals de hal, blijft een kurkvloer lang mooi en onbeschadigd!

Wil jij wel weten hoeveel het zou kosten om de warme uitstraling van een kurkvloer in huis te halen? Dien één enkele aanvraag in & ontvang tot wel 3 offertes voor kurkvloeren van professionele vloerders uit jouw buurt. En dat geheel gratis en vrijblijvend! Het enige wat jij nu nog hoeft te doen, is hieronder het formulier invullen.

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Ontvang gratis offertes van 3 Vloerders in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes