Klinkerwerken

Klinkerwerken

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 klinkerleggers
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Klinkerwerken: een meerwaarde voor jouw oprit, terras of tuinpad

Ga je binnenkort je terras, tuinpad of oprit aanleggen en ben je nog op zoek naar de ideale bestrating? Kies dan voor klinkers! Wij informeren je over de verschillende mogelijkheden: van de soorten en formaten tot de legverbanden. Via onze gratis offerteservice, kom je bovendien makkelijk de prijs voor het leggen van klinkers te weten.

Een woning aan het bouwen of verbouwen? Denk dan niet enkel aan het interieur, maar schenk ook voldoende aandacht aan de bestrating rondom je woning. Die maakt het plaatje helemaal af! Je hebt hiervoor de keuze uit klinkers, tegels, kasseien of steentjes. Je vraagt je misschien af waarom het nu juist zo’n slimme keuze is om juist klinkers te leggen rondom jouw woning of tuinhuis? Wel, omwille van volgende vier uitgesproken voordelen:

 • Eerst en vooral, kunnen ze veel gewicht verdragen. In tegenstelling tot sommige andere soorten bestrating, kan je er probleemloos een auto of zware tuintafel op kwijt zonder dat er verzakkingen of barsten ontstaan.
 • Tegelijkertijd zorgen klinkers voor een vlotte afvoer van het regenwater: zo verandert het rondom jouw woning na een regenbui niet in een ware modderpoel.
 • Klinkers zijn slijtvast: daardoor geniet je vele jaren zorgeloos van jouw oprit of terras. Én ook niet onbelangrijk: dit soort verharding is ook makkelijk in onderhoud.
 • Met klinkers, heb je een ruime keuze aan materialen, vormen en legverbanden. Voor elke bouwstijl, is er dus wel een ideale klinker op de markt!
oprit van huis met klinkers

Kies je voor een bestrating uit klinkers, dan ben je jarenlang verzekerd van een verzorgde oprit of terras. Foto door Hoveniersgebroeders BVBA

Betonklinkers of kleiklinkers?

Voor de aanleg van je terras, oprit of tuinpad, heb je de keuze uit twee soorten klinkers, namelijk betonklinkers of kleiklinkers:

 • Klinkers uit beton zijn goedkoop, wat ze erg interessant maakt voor wie budgetvriendelijk te werk wil gaan. Betonnen klinkers zijn samengesteld uit cement, zand, grind en eventuele kleurstoffen. Standaard, hebben betonklinkers een monotone, grijze kleur. Door tijdens het productieproces kleur aan het mengsel toe te voegen, eerder dan enkel de toplaag van kleur te voorzien, zijn de klinkers kleurvaster.
 • Een tweede mogelijkheid zijn kleiklinkers of keramische klinkers. Je betaalt hiervoor misschien wel meer dan voor betonklinkers, maar je krijgt er dan ook een superieure kwaliteit voor in de plaats. Doordat kleiklinkers een natuurproduct zijn, behouden ze langer hun kleur en zijn ze minder vatbaar voor mos en algen. Kortom: wil je een natuurlijke uitstraling die jarenlang meegaat, laat dan kleiklinkers leggen!
klinkers natuurkleur voordeur

Klinkers zijn verkrijgbaar in vele kleuren: van grijze tot natuurlijke roodtinten. Zo passen ze bij eender welke bouwstijl! Realisatie door Groen T.A.C. Bvba

 

Laat je inspireren door de vele uitvoeringen!

Formaat van de klinkers

De grootte van de klinkers is bepalend voor het uitzicht van je oprit of terras: grote formaten ogen robuust terwijl kleinere formaten juist voor een exclusieve look zorgen. Klinkers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten: van waalformaat (200x50mm), dikformaat (210x70mm) en keiformaat (210x105mm) tot abdijformaat (300x200mm). Ook vierkante klinkers zijn mogelijk. Voor ieder wat wils dus!

Klinkerwerken in verschillende legverbanden

Naast het formaat, is ook het legverband bepalend voor het uitzicht. Elk legpatroon heeft namelijk een ander visueel effect. Dit zijn de meest voorkomende legverbanden:

 • Halfsteensverband
 • Elleboogverband
 • Keperverband
 • Blokverband
legverband sierbestrating klinkers

 

Onze vakmannen adviseren je graag wat in jouw geval de beste optie is, rekening houdend met het doel en de locatie van de bestrating!

Getrommelde vs. ongetrommelde klinkers

Tot slot, levert ook het trommelen van de klinkers een totaal ander zicht op. Ongetrommelde klinkers zijn perfect voor wie houdt van een strakke look. Wil je eerder een verweerde, rustieke uitstraling? Tijdens het trommelen worden de scherpe kantjes van de klinkers afgerond. Doordat het voegwerk minder scherp wordt afgelijnd, bekom je dat authentiek uitzicht!

Welke factoren bepalen de prijs van klinkerwerken?

Wil je klinkers laten leggen en ben je benieuwd naar wat dit je zal kosten? Eerst en vooral, merk je het verschil in kwaliteit tussen betonklinkers en kleiklinkers aan de prijs: voor kleiklinkers liggen de prijzen bijvoorbeeld tot meer dan de helft hoger dan voor de betonnen variant. Prijzen start vanaf zo’n €35 per vierkante meter (incl. plaatsing). Naast het soort klinker, wordt de prijs voor het leggen van klinkers verder bepaald door volgende factoren:

 • eventuele voorbereidende afbraakwerken of grondwerken,
 • het formaat van de klinkers,
 • het soort en het formaat van de boordstenen,
 • het legverband,
 • en de totale oppervlakte.

Om de exacte kosten voor het leggen van jouw verharding te kennen, kan je gratis en vrijblijvend offertes opvragen via onze handige offerteservice!

Vergelijk offertes van klinkerleggers in jouw buurt

Of je nu je oprit of terras wil laten beklinkeren, wij brengen jou snel en eenvoudig in contact met een ervaren vakman uit je buurt. Hij zorgt voor een stevige fundering en een kwalitatieve afwerking van de klinkerwerken. Via ons netwerk van gespecialiseerde klinkerleggers kan je met één enkele aanvraag tot 3 offertes voor klinkerwerken vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend. Ontdek nu welke aannemer jou de beste prijs-kwaliteitverhouding kan aanbieden!

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Inspiratie

Een oprit met klinkers aanleggen? Vind hier alvast enkele voorbeelden ter inspiratie!

Ontvang gratis offertes van 3 Klinkerleggers in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes