Gyprocwerken

Gyprocwerken

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 plaatsers
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Ontdek hoe gyprocwerken jouw nieuwbouw- of renovatieproject omtoveren

Ben je van plan gyprocwerken te laten uitvoeren maar wil je je eerst uitvoerig laten informeren? Bij Offrea kan je terecht voor meer informatie over het gebruik van gyproc voor plafonds, wanden en meer. We brengen je bovendien op een eenvoudige manier in contact met een geschikte plaatser.

Onder de noemer gyprocwerken verzamelen we alle werkzaamheden die betrekking hebben op het plaatsen en afwerken van gipskartonplaten. In vergelijking met pleisterwerken en metselwerken, biedt gyproc een aantal uitgesproken voordelen. Eerst en vooral, is gyproc een duurzaam, brandvertragend en budgetvriendelijk materiaal dat geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Daarnaast kan je door het plaatsen van gyproc isolatieplaten de thermische en akoestische isolatie van je woning ook verhogen. Bovendien is gyproc bijzonder flexibel wat betreft het inbouwen van bijvoorbeeld stopcontacten, ventilatie en verlichting en het wegwerken van leidingen. Tot slot, moet gyproc ook niet uitdrogen en is het meteen na de werken schildersklaar. Dat betekent dus geen oponthoud tijdens jouw werken.

Waarvoor kan je gyproc gebruiken?

In eerste instantie denkt men bij gyproc vaak aan de bekleding van muren of schuine wanden. Net zoals bij pleisterwerken waar pleister rechtstreeks op de muur wordt aangebracht, is dat in sommige gevallen ook de werkwijze bij gyproc platen. Meestal worden gipskartonplaten echter op een metalen of houten structuur aangebracht die op hun beurt bevestigd zijn aan de muur of het plafond. Zo kan gyproc ook voor andere doeleinden worden ingezet, waaronder voor voorzetwanden, scheidingswanden, plafonds en vochtige ruimtes.

 • Voorzetwanden

  Zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten kan gebruik gemaakt worden van gyproc bij het plaatsen van voorzetwanden. Bij een renovatie, zijn geïsoleerde voorzetwanden bekleed met gyproc perfect om enerzijds bestaande muren (extra) te isoleren en anderzijds muren in slechte staat (bv. met oneffenheden) weg te werken. Bij een nieuwbouwproject kunnen ruwbouwmuren ook snel worden afgewerkt met gyprocplaten.

 • Scheidingswanden

  Daarnaast is gyproc ook uitermate geschikt voor het optrekken van valse wanden of scheidingswanden. Zo kan je spelen met het (her)indelen van ruimtes, zonder al te grote structurele aanpassingen door te voeren. Het materiaal leent zich bijvoorbeeld perfect voor het opdelen van één grote ruimte in twee, het afschermen van een deel van een kamer of de (geluids)isolatie in een kamer te verbeteren. Een valse wand is niet enkel snel geplaatst, maar is ook makkelijk te verwijderen indien je in de toekomst een andere indeling verkiest.

 • Plafonds

  Gipskartonplaten kunnen bovendien ook gebruikt worden voor de afwerking van plafonds in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Is de bovenliggende structuur dragend, kan je opteren voor een afgehangen plafond waarbij de gyproc platen meteen aan deze structuur worden bevestigd. Dit is zelfs mogelijk bij schuine daken. Kan de bovenliggende structuur de stabiliteit van het plafond niet garanderen, dan wordt er geopteerd voor een vrijdragend plafond waarbij de constructie wordt bevestigd aan de omliggende muren. Let wel dat dit type plafond enkel geschikt is voor ruimtes met een kleine overspanning. Wens je je plafond te verlagen, dan biedt gyproc ook een ideale oplossing: het kan worden geplaatst op eender welke hoogte en voorzien worden van ingebouwde verlichting, ventilatie en extra isolatie. Je beschikt zelfs over de mogelijkheid om akoestische plafonds te laten plaatsen: speciaal ontworpen gyproc platen en een metalen bevestigingsstructuur garanderen een superieure geluidsabsorptie.

 • Vochtige ruimtes

  Tot slot, kan je ook gyproc laten plaatsen tegen muren of plafonds in vochtige ruimtes. Dit specifiek type van gipsplaten zijn geïmpregneerd met een vochtwerend middel voor een minimale vochtopname en kan je vaak herkennen aan hun groene kleur.

 • Afwerking

  Eens de gyproc platen gemonteerd zijn, worden alle voegen afgewerkt met een voegband en voegmiddel. Hierna wordt een primer aangebracht voor een optimale hechting met een wandbekleding naar keuze (tegels, verf, behang, …).

Welke factoren bepalen de prijs van gyprocwerken?

Onze plaatsers werken met veel plezier een offerte uit op maat van jouw noden en wensen. De prijzen in deze offertes zijn doorgaans afhankelijk van volgende factoren:

 • de aard van de werken,
 • de dikte van de gipsplaten,
 • de functie van de gipsplaten (esthetisch, thermisch, akoestisch, vochtwerend, brandwerend, …),
 • de af te werken oppervlakte
 • en of het om een nieuwbouw- of renovatieproject gaat.

Vergelijk offertes van plaatsers uit jouw buurt

Wil je je door een ervaren plaatser verder laten adviseren over de vele mogelijkheden voor een zo egaal mogelijk eindresultaat? Via ons netwerk van gespecialiseerde vakmannen kan je met één enkele aanvraag tot 3 offertes voor gyprocwerken vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend. Zo vind je makkelijk de juiste vakman voor jouw gyprocwerken.

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Artikel

Gyproc of pleister gebruiken? Dit moet je op voorhand weten!

Ontvang gratis offertes van 3 Plaatsers in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes