Gietvloeren

Gietvloeren

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 plaatsers van gietvloeren
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Gietvloeren zorgen voor een moderne toets in jouw woning

Ben je geïnteresseerd in het leggen van een gietvloer in je woonkamer, badkamer, keuken of garage? Offrea adviseert je over de verschillende soorten (epoxy, polyurethaan, steentapijt, …), de vele voordelen en de factoren die de prijs bepalen. Ben je al overtuigd van de sterke punten van een gietvloer, maar zoek je een aannemer om de werken uit te voeren? Dan hebben wij bij Offrea bovendien de geschikte vakman voor jou!

Hoewel gietvloeren het vaakst opduiken in industriële omgevingen zoals fabrieken of magazijnen, zijn ze tegenwoordig ook aan een stevige opmars bezig in particuliere woningen. Hun populariteit is mede te danken aan de moderne en strakke look die je er in een woning mee kan creëren. Maar dat is zeker niet hun enige troef. Doordat ze stof en vuil afstoten, zijn gietvloeren ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. Je kan ze simpelweg schoonmaken met een stofzuiger en een lichtvochtige dweil. Voor zij die last hebben van allergieën, is deze hygiënische vloerbedekking dan ook uiterst geschikt.

Het gebruik van gietvloeren beperkt zich niet tot enkel nieuwbouw, maar is evenzeer mogelijk bij renovaties. In vergelijking met traditionele vloerbekleding zoals tegels, bedraagt de dikte van gietvloeren slechts enkele millimeters. Indien je over een ondervloer beschikt die ruw, vlak én stabiel is, hoeft deze niet te worden uitgebroken en kan de gietvloer er simpelweg overheen geplaatst worden. Voor een ondervloer uit chape, beton of tegels, zijn er slechts minimale voorbereidingswerken nodig (bv. een primer- en egalisatielaag). Bestaat de ondergrond echter uit linoleum, parket, laminaat of kurk, moet deze eerst verwijderd worden.

Dankzij die beperkte dikte zijn sommige gietvloeren bovendien mogelijk in combinatie met vloerverwarming. Opteer je voor een vloeistofdichte gietvloer, dan is deze ook geschikt voor badkamers, toiletten, en andere vochtige ruimtes. En er is nog meer goed nieuws: je kan die moderne uitstraling bekomen in minder dan één week.

Welke gietvloer kiezen?

Bij de zoektocht naar de geschikte gietvloer, zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Hieronder lichten we toe uit welke soorten je kan kiezen en waar je bij elk type op moet letten:

 • Epoxy gietvloer

  Een epoxy gietvloer wordt vooral toegepast in industriële settings. De reden hiervoor is dat een epoxyvloer erg sterk (nl. slag- en stootvast) en onderhoudsvriendelijk is. Vloeren uit deze kunststof zijn bovendien vloeistofdicht. Dat betekent dat ze bestand zijn tegen de invloeden van chemische vloeistoffen, zuren en oliën. Door de hardheid van deze vloer, is hij niet elastisch en dus enkel geschikt bij stabiele en vlakke ondervloeren. Vloerverwarming, waardoor de ondervloer krimpt of uitzet, leidt al gauw tot scheuren of barsten. Daarom wordt epoxy zelden gebruikt in woningen, behalve in garages. Deze vloer is daarnaast ook krasgevoeliger en minder kleurvast dan bijvoorbeeld polyurethaan.

 • Polyurethaan gietvloer

  Een gietvloer uit polyurethaan (of PU-gietvloer) biedt meer comfort in een woning. Hij voelt niet enkel zachter en warmer aan dan een epoxy gietvloer, maar is ook licht elastisch. Daardoor is hij minder onderhevig aan scheuren en krassen. Je kan deze gietvloer dus perfect combineren met vloerverwarming. Bovendien is deze kunststof vloeistofdicht en dus ook geschikt voor vochtige ruimtes. Een PU-gietvloer kan geleverd worden in nagenoeg alle kleuren, zowel in een matte als hoogglanzende afwerking. En voor wie niet houdt van schoonmaken is er meer goed nieuws: er is amper hechting van vuil of stof aan dit soort vloer, wat hem dus erg makkelijk in onderhoud maakt. Kies je voor polyurethaan, hou er dan wel rekening mee dat de vele voordelen van dit type gietvloer het prijskaartje wel beïnvloeden.

 • Troffelvloer

  Een goedkopere variant is een troffelvloer (of mortelvloer), bestaande uit een mengsel van fijn zand (grind of kwartskorrels) en epoxy of polyurethaan. Net als bij polyurethaan, kan een troffelvloer gecombineerd worden met vloerverwarming, en is hij vloeistofdicht en krasbestendig. Een troffelvloer is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren, korrelgroottes en in een matte of glanzende afwerking.

 • Steentapijt

  Ga je voor een ruwere look? Kies dan voor een steentapijt (of grindvloer). Deze is erg vergelijkbaar met een troffelvloer, maar de grindkorrels zijn groter (2-12mm). Naarmate de korrelgrootte toeneemt, krijgt het steentapijt een meer open structuur. Voor een vlakke en vloeistofdichte afwerking, kan je een steentapijt met open structuur laten opvullen met een speciaal ontwikkeld vulmiddel. Hierna is hij meteen bestand tegen vocht en vuil en makkelijker te reinigen. Een steentapijt is opnieuw te verkrijgen in een brede waaier aan kleuren én is combineerbaar met vloerverwarming.

 • Cementgebonden gietvloer

  Voor een betonlook die aansluit bij ieders budget, is er een cementgebonden gietvloer, bestaande uit cement, toeslagstoffen en bindmiddelen. Qua afwerking kan je kiezen uit grijs- of zandtinten, met een matte of glanzende finish. Let wel dat het gebruik ervan zich beperkt tot droge ruimtes (niet vloeistofdicht) en dat deze gietvloer kras- en scheurgevoelig is.

 • Polybeton

  Wil je voor een échte betonvloer gaan? Dat kan! Een vloer in polybeton (ook gekend als gepolierde beton of woonbeton) wordt direct op de ondergrond gestort (zonder chapelaag) en gepolierd voor een glanzend resultaat. Let wel dat dit de enige soort gietvloer is die een aanzienlijke inbouwdikte vraagt (nl. 8 à 10 cm) en dus minder geschikt is bij renovaties waar niet alles uitgebroken wordt. Hoewel ook deze vloer onderhoudsvriendelijk is, is hij wel gevoelig voor vlekken, scheuren en barsten. Vaak wordt een betonnen vloer dan ook gekozen voor toepassingen buiten de woning (bv. bij terrassen of opritten).

 • Beton ciré

  Een gietvloer met een stoere betonlook? Dan is ook een vloer in beton ciré één van de opties. Beton ciré is, in tegenstelling tot polybeton, minder dik (4 tot 5 mm) en daarom erg geschikt voor renovatie. Deze vloer kan op haast elke ondergrond worden aangebracht. Bovendien is beton ciré 100% waterdicht, waardoor het de ideale vloer is voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Dankzij het feit dat dit type gietvloer naadloos is, is het erg onderhoudsvriendelijk & maak je komaf met vuile voegen. Ten slotte heeft dit materiaal ook tal van afwerkingsmogelijkheden en is het verkrijgbaar in verschillende tinten, zowel voor vloeren, wanden als meubels.

Welke factoren bepalen de prijs van gietvloer?

Onze vakmannen houden steeds rekening met jouw noden en wensen bij het opstellen van een offerte. Voor de prijs van een gietvloer moet je doorgaans rekening houden met volgende factoren:

 • het soort gietvloer
 • de ondergrond en eventuele voorbehandeling(en)
 • het aantal vierkante meters
 • de keuze wat betreft de plinten (is dit hetzelfde materiaal als de gietvloer?)

Vergelijk offertes voor gietvloeren van vakmannen in jouw buurt

Wil je je door een ervaren vakman verder laten adviseren over de vele mogelijkheden van gietvloeren en zo een perfect egaal eindresultaat bekomen? Via ons netwerk van gespecialiseerde vakmannen kan je met één enkele aanvraag tot 3 offertes voor gietvloeren vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend. Zo vind je makkelijk de juiste vakman voor het leggen van jouw gietvloer.

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Artikel

Fan van een betonlook? Dit zijn de mogelijkheden met hun pro's & contra's.

Artikel

Een gietvloer over je bestaande vloer gieten? Laat je eerst goed informeren!

Ontvang gratis offertes van 3 Plaatsers van gietvloeren in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes