Dressings

Dressings

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 schrijnwerkers
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Een dressing op maat: etaleer & sorteer je garderobe!

Wil je een grote kledingkast, maar wil je er niet te veel ruimte aan verliezen? Kun je door een schuin dak geen degelijke kleerkast plaatsen? Of heb je altijd al gedroomd van een luxueuze inloopkast waarin al je kleren tentoon liggen? Ga dan voor een dressing op maat. De mogelijkheden zijn haast eindeloos:

 • een open of gesloten dressing
 • met hangers, legplanken of beide
 • met een centrale spiegel of make-up tafel met zitplaats

Wij sommen alle mogelijke keuzes voor jou op én brengen je snel en eenvoudig in contact met de beste schrijnwerkers uit de buurt!

open dressing met spiegel en zeteltje

Wil je hangers of legplanken? Hoe groot moet je spiegel zijn? Heb je graag een zetel in je dressing? Als je kiest voor een dressingkast op maat, bepaal je het volledig zelf!

Ga je voor praktisch of netjes weggewerkt?

Optie 1: open dressing

Een open dressing heeft geen deuren. Dat wil zeggen dat je in één oogopslag al je kledingstukken kunt zien. Dat is uiteraard heel handig als je je kleren wil uitzoeken. De ruimte lijkt ook groter én je bespaart plaats omdat er geen rekening gehouden moet worden met de draaias van de deuren. Omdat er minder materiaal nodig is, zijn open dressings vaak de goedkoopste optie.

Toch zijn er twee belangrijke nadelen waarmee je rekening moet houden. Ten eerste komt er sneller stof op je kast en kleren. Daarom zal je de dressing vaker moeten kuisen. Niet zo leuk voor wie niet van poetsen houdt. Ten tweede moet je oppassen voor verkleuring van je kledij, zeker wanneer er een raam in de kamer is en het zonlicht er direct op schijnt.

TIP: Wil je graag een open dressing maar wil je niet elke week met een stofdoek over je planken gaan? Kies er dan voor om je dressing uit lichte materialen te vervaardigen: op donkere materialen valt stof immers sneller op.

Optie 2: gesloten dressing

Een gesloten dressing heeft, in tegenstelling tot een open dressing, wél deuren. Dat heeft als voordeel dat er minder makkelijk stof bij de kleren komt en dat er dus ook minder poetswerk nodig zal zijn. Daarnaast ziet een gesloten dressing er netter en gestructureerder uit.

Een gesloten dressing heeft echter ook nadelen. Doordat de deuren meestal gesloten zijn, kan de kast al snel muffig ruiken. Zet dus zeker af en toe de deuren open om de kasten te verluchten.

Daarnaast zal een gesloten dressing duurder zijn dan een open dressing aangezien je bij de laatste optie geen deuren moet betalen. Kosten besparen? Combineer een open dressing met enkele gesloten laden, bijvoorbeeld om je sokken in op te bergen.

Leef je uit in het personaliseren van je dressing

Standaarddressing of super-de-luxe maatwerk

open dressing met spiegel

Op deze zolderkamer met schuin dak is een open dressing perfect. Foto door Anna Färga Interieurstyling

Had je graag een grote dressing zonder een smak geld te spenderen? Een geprefabriceerde dressing in standaardafmetingen is dan iets voor jou. Ook deze kan modulair worden opgebouwd zodat hij afgestemd wordt op jouw wensen.

Wil je de beschikbare plaats juist optimaal benutten? Dan is een ingemaakte kast op maat een betere oplossing. Maatwerk is ideaal voor ruimtes onder een schuin dak of trap, zoals een vestiairekast in de hal. Maar ook voor wie zijn/haar dressing helemaal wil personaliseren, is een dressing op maat de perfecte oplossing. Van indeling tot accessoires, jij bepaalt het volledig zelf!

Indeling van de dressing

Denk eerst en vooral na over de indeling van je inloopkast:

 • Hoeveel plek wil je voor hangers en op welke hoogte moeten ze worden gemonteerd?
 • Hoeveel legplanken wens je? Verplaatsbare legplanken zijn handig om je kleerkast opnieuw in te delen, bijvoorbeeld na een soldenperiode ;).
 • Twijfel je tussen een kast met veel hangers of één met veel legplanken? Hangers zijn vaak de goedkoopste optie. Bovendien zijn ze handiger in gebruik: je hebt meteen een overzicht van al je kledingstukken en je hoeft geen tijd en moeite te steken in opvouwen.
 • Vergeet ook zeker geen plaats te voorzien voor het opbergen van ondergoed en kousen! Kleinere lades zijn daarvoor erg geschikt.

Accessoires

Maak je dressing compleet door accessoires toe te voegen. Verlichting is bijvoorbeeld onmisbaar in ruimtes met weinig zonlicht. Belangrijk is om te kiezen voor natuurlijke verlichting, die de kleuren van je kledij zo waarheidsgetrouw mogelijk weergeven.

Ook een spiegel is haast vanzelfsprekend: je kunt er niet alleen je outfit mee keuren, maar de ruimte lijkt er ook meteen stukken groter door. Een klein exemplaar of een grote spiegel die de hele zijkant van de kast bezet? Jij kiest!

Gesloten dressing met verlichting. Twee deuren staan open.

Dankzij de verlichting in de kast heb je perfect zicht op al je kleren! Foto door Woodfox.

Andere accessoires die je kunt toevoegen zijn uitklapbare kapstokken, haken voor sjaaltjes en dassen, een schoenrek, een make-uptafel met zitplaats… En vergeet ook de vloerbedekking niet: aangezien je vaak op kousen of blote voeten in je dressing rondloopt, is een tapijtje op de grond geen overbodige luxe!

Welke factoren bepalen de prijs van dressings?

Het spreekt voor zich dat de ene dressing al wat duurder is dan de andere. Over het algemeen kun je 600 à 800 euro per lopende meter rekenen voor je inbouwkast (exclusief btw en plaatsing). Voor een gesloten dressing met deuren reken je best 400 à 900 euro per lopende meter bij. De prijs van je dressing wordt daarnaast verder bepaald door volgende factoren:

 • Afmetingen en indeling: een dressing met standaardafmetingen zal goedkoper zijn dan maatwerk. Ook de verhouding tussen hangers en legplanken zal een effect hebben op de kostprijs.
 • Materiaal: traditionele materialen voor ingemaakte kasten zijn hout, kunststof en mdf. De afwerking is eveneens bepalend voor de prijs: matte deuren zijn doorgaans goedkoper dan hoogglanzende deuren.
 • Accessoires: Wil je wel of geen spiegel in je maatkast? Hoeveel hangers en hoeveel legplanken wil je? Ga je voor een vouwtafel of niet? Dat heeft allemaal een invloed op de prijs! Hoe meer accessoires, hoe duurder je maatkast.

De exacte prijs kennen? Maak dan gebruik van onze gratis en vrijblijvende offerteservice en vergelijk eenvoudig offertes van meerdere schrijnwerkers!

Vergelijk offertes van schrijnwerkers in jouw buurt

Voor een kwalitatieve dressing die volledig aan jouw wensen voldoet, schakel je best een geschikte vakman in. Via één enkele aanvraag ontvang je offertes voor dressings van verschillende schrijnwerkers tegelijk. Geheel gratis en vrijblijvend. En voor je het weet, kies je kleren uit in je eigen dressing!

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Artikel

Een kast op maat kost meer, maar is ook zoveel meer jouw ding!

Ontvang gratis offertes van 3 Schrijnwerkers in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes