Dakontmossing

Algemeen

Algemeen

Mos op het dak is een veel voorkomend probleem. Het tast de dakbedekking aan en doet uw woning minder mooi lijken dan het werkelijk is. Het dak wordt met een antimos middel behandeld, die erg gebruiksvriendelijk is voor uw dakbedekking. Daarna wordt alle mos door middel van water van uw dak gespoeld. Er wordt volgens een beschermlaag aan uw dak aangebracht, om mos in de toekomst te vermijden. Slecht in enkele stappen hebt u een nieuw dak!

Waarom verwijderen?

Waarom verwijderen?

Het mos en algen tast de dakbedekking ernstig aan waardoor er haarscheurtjes en barsten in uw dakbedekking vertonen. Het gevolg hiervan is een lagere duurzaamheid en gezondheid van uw dak. Door uw dak te laten ontmossen, wordt de levensduur verhoogt en steigt de meerwaarde van uw woning. Ook geeft het simpelweg uw woning een frissere uitstraling.

Werkwijze

Werkwijze

Eerst wordt er een plaatsbezoek ingepland om de situatie te kunnen evalueren en extra informatie te geven over hoe we te werk gaan. Bovendien wordt de staat van uw dak gecontroleerd en vervangen we gebroken pannen of leien.

Stap 1:

Er wordt eerst een antimoslaag aangebracht die biologisch afbreekbaar is. Deze laten we 2 weken inwerken zodat alle vuil volledig tot in de wortel kan afsterven.

Stap 2:

Uw dak wordt gereinigd met gespecialiseerde hogedrukreinigers die alle vuil van uw dak spoelen.

Stap 3:

Uw dak wordt behandeld met een beschermlaag, die mos en algen moeilijker maakt om terug te groeien.

In geval van betonpannen en kunstleien wordt er 2 lagen coating aangebracht die ook als doel heeft mos moeilijker te maken om terug te groeien. Deze coating is in verschillende dakkleuren mogelijk.

Bovendien wordt de omgeving (ramen,deuren, tuinmeubelen, zonnepanelen,.. ) proper afgedekt. En wordt de omgeving steeds netjes opgeruimd. Bovendien kuisen wij voor vertrek alle dakgoten uit.

Slechts 3 stappen verwijderd van een frisse woning!