Cementeren

Cementeren

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 aannemers
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Gevel cementeren: snelle en goedkope renovatie voor je buitenmuur

Zware wind- en regenvlagen of extreme hittegolven… je gevel krijgt veel te verduren. Niet moeilijk dat die na enkele jaren kleurverschillen en oneffenheden vertoont. Door je gevel te cementeren, geef je hem een snelle opknapbeurt zonder dat je hoeft te investeren in dure gevelrenovatie. Meer info & een geschikte vakman voor cementeringswerken vind je hier.

Cementeren: budgetvriendelijke totaaloplossing voor je gevel

Gevelrenovatie in 1-2-3

vakman werkt cementering af

Je gevel goed & goedkoop een nieuwe uitstraling geven? Dat doe je door een vakman te laten cementeren!

Hebben jouw buitenmuren ook te kampen met lelijke kleurverschillen, oneffenheden of kleine beschadigingen? Gelukkig hoeft daar niet noodzakelijk een dure en ingrijpende gevelrenovatie voor te gebeuren. Door je gevel te cementeren, het aanbrengen van een laagje cementpleister over de bestaande ondergrond, ziet je gevel er in 1-2-3 als nieuw uit. Kortom: cementeren is een eenvoudige en budgetvriendelijke manier om je façade een frisse uitstraling te geven.

Gevelplinten cementeren: goedkoop alternatief voor natuursteen

rode gevel met witte gevelplinten gecementeerd

Extra tip: Water spat minder hard op kiezels. Leg rond je gevel dus kleine steentjes om je buitenmuren optimaal te beschermen tegen vuil.

Wil je buitenmuren beschermen tegen opspattend vuil? Dan denk je misschien meteen aan gevelplinten uit het dure natuursteen. Maar er is ook een goedkoper alternatief: je kunt je gevelplinten ook cementeren. Daarbij voorzie je enkel de onderste 30 à 60 centimeter van je gevel van cementpleister. De rest van de authentieke bakstenen kan je ook bepleisteren of onaangeroerd laten.

Een extra reden om voor een gecementeerde gevel of gevelplinten te kiezen is de vrijheid wat betreft afwerkingsmogelijkheden!

Pleisterdikte en kleur bepalend voor uitstraling

Een zichtbare onderstructuur vs. egaal oppervlak

De pleisterdikte bepaalt de uitstraling van je gevel:

 • Wil je dat de structuur van je gevel zichtbaar blijft? Kies dan voor een dun laagje cement, dan blijf je de bakstenen zien. Dat geeft je woning meteen ook een authentieke uitstraling.
 • Voor een egaal resultaat cementeer je dan weer een dikkere laag, tot je de onderstructuur helemaal niet meer ziet. Zo krijg je dan weer een strakke, modernere uitstraling.

Let wel: hoe dikker je cementpleister, hoe beter je buitenmuren beschermd zijn tegen de weersinvloeden en hoe langer ze zullen meegaan!

Schilderwerk overbodig

wit gecementeerde gevel met rood vierkant

Dankzij cementering creëer jij prachtige en speelse contrasten.

Geen zin in tijdrovende en dure schilderwerken achteraf? Bij cementering is dat niet nodig! Hoewel cement van nature grijs is, kan je eender welk kleurpigment gaan toevoegen aan het cementpleister.

Het klassieke grijs maakt de look stoer en industrieel, terwijl een dunne en beige cementlaag zich bijvoorbeeld perfect leent voor een landelijke stijl. Toch liever die moderne uitstraling? Ga dan voor een dikke, witte pleisterlaag! Ben je na enkele jaren de kleur toch al weer beu gezien? Geen zorgen, over cementpleister schilder je gemakkelijk over. Alweer snel & goedkoop een nieuwe gevel dus!

Tip: Geen monotonie gevel in eenzelfde kleur, maar liever een speels contrast? Kies ervoor om de gevelplinten in een andere kleur te cementeren als de rest van de gevel.

Doe-het-zelvers opgelet

Ben je zelf een handige harry en wil je geld besparen door zelf te gaan cementeren? Let dan wel op, cementeren is niet zo makkelijk als het lijkt:

 • Geen stof, mos, of loszittende voegen? Een grondige check en/of voorbereiding van de ondergrond is noodzakelijk!
 • Voorkomen dat je pleister weer loskomt of barsten gaat vertonen? Zorg voor een hechtingslaag met de juiste samenstelling & laat voldoende tijd tussen de verschillende afwerkingslagen. De ideale droogtijd respecteren is cruciaal!
 • Liefst alle oneffenheden wegwerken in plaats van er juist meer te creëren? Voor een egaal resultaat, moet je overweg kunnen met een plakijzer.

Een stap overgeslagen? Of het kleinste detail gemist? Dan gaat je gevelpleister er snel weer onverzorgd uitzien. Om onnodige herstellingswerken te vermijden, schakel je dus best een bekwame vakman in. Maar wat kost dat precies?

Welke factoren bepalen de prijs van cementeren?

Cementeren is een efficiënte en vooral budgetvriendelijke manier van gevelrenovatie. Het prijskaartje ligt tussen €30-€40/m2 en hangt af van de volgende factoren:

 • De dikte van het cement. Hoe dikker, hoe duurder.
 • De bereikbaarheid van de gevel. Vrijstaande gebouwen zijn eenvoudiger te cementeren dan hoge of gesloten woningen en zullen daarom minder kosten.
 • De toestand van de gevel. Hoe meer herstellingswerken de vakman eerst nog moet uitvoeren, hoe hoger de prijs.
 • De oppervlakte. Hoe groter de gevel, hoe hoger de eindprijs. De prijs per m2 zakt natuurlijk wel naarmate de oppervlakte groter wordt.  

Liever de exacte kostprijs gekend? Via onze gratis en vrijblijvende offerteservice, vergelijk je snel en eenvoudig offertes!

Vergelijk offertes van vakmannen in jouw buurt

Je gevel opknappen door te cementeren? Zak lekker achteruit en laat een ervaren vakman het werkje opknappen. Zo ben je meteen verzekerd van een uitstekend resultaat. Met verschillende aannemers in contact komen is gelukkig eenvoudig: via een enkele aanvraag ontvang jij tot wel 3 offertes voor cementeren van vakmannen uit jouw buurt. En dat geheel gratis en vrijblijvend! Een expert vinden was nog nooit zo gemakkelijk.

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Ontvang gratis offertes van 3 Aannemers in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes