Camerabewaking

Camerabewaking

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 installateurs
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Camerabewaking houdt voor jou een oogje in het zeil

De deur liever niet openen zonder dat je weet wie er precies aanbelt? Of wil jij juist op de hoogte zijn van wat er zich precies afspeelt in en rondom jouw woning, kantoor of winkel? Camerabewaking biedt hiervoor de perfecte oplossing! Kom op deze pagina alles te weten over de mogelijkheden en wetgeving omtrent camerabeveiliging. Zoek je een installateur uit de buurt? Via onze gratis offerteservice, treed je snel en eenvoudig met de geschikte plaatser in contact!

Camerabewaking is een aanwinst voor iedere woning of bedrijf:

 • De camera’s houden een oogje in het zeil, zonder dat je daarvoor zelf aanwezig hoeft te zijn. Het systeem kan je eenvoudigweg vanop je computer, tablet of smartphone bedienen, waar en wanneer je maar wil.
 • En de beelden?  Ook die kan je live en vanop afstand bekijken! Zo spoor je inbraak, diefstal of vandalisme makkelijker op.
 • Bovendien hebben camera’s een preventief effect: iemand met slechte bedoelingen zal al gauw afgeschrikt zijn bij het zien van dit soort beveiliging. Dit artikel vertelt je alles wat je moet weten over camerabewaking!
beveiliging huis

Je kantoor, winkel of huis beveiligen door middel van camerabewaking verhoogt je veiligheidsgevoel en verkleint de kans op inbraak of vandalisme.

Mag je zomaar camera’s plaatsen: wat zegt de wet?

Beveiligingscamera’s verhogen misschien wel het veiligheidsgevoel, maar kunnen ook als inbreuk op de privacy worden ervaren. Om dat te vermijden, beschrijft de privacy- en camerawet wat er wel en niet mag bij het plaatsen van een camerasysteem. De beperkingen opgelegd door deze wetten hebben betrekking op een hele reeks thema's, gaande van het doel van de camera, tot de locatie ervan en de verwerking van de beelden. Wil jij er zeker van zijn dat jouw systeem in orde is met deze wettelijke bepalingen? Schakel dan één van onze installateurs in. Zij adviseren je met veel plezier over de mogelijkheden en staan garant voor een correcte plaatsing!

Waarop letten tijdens het kiezen van camerabewaking?

Het belang van resolutie: analoge vs. digitale camera

Allereerst, heb je de keuze uit digitale of analoge camerabewaking. Digitale camera’s hebben een hogere resolutie waardoor de kwaliteit van het beeld beter is dan bij analoge bewakingscamera’s (HDCVI, AHD en TVI). Daarom wordt steeds vaker overgeschakeld naar dit soort camera. Het bekendste voorbeeld van een digitaal systeem is de IP-camera (voor Internet Protocol). Een IP-bewakingscamera doet beroep op een netwerkverbinding om de gemaakte beelden op te slaan of te verzenden. Dat kan via netwerkbekabeling, maar ook draadloos via jouw wifi-verbinding. En dat brengt ons bij een tweede belangrijke keuze: ga je voor bekabelde of draadloze camerabewaking?

ip camera buiten voor huisbeveiliging

Een camerasysteem uitgerust met digitale camera's levert beelden van hogere kwaliteit in vergelijking met analoge toestellen.

Bekabelde of draadloze camera: ga je voor stabiliteit of flexibiliteit?

Vraag je je af waarom je juist voor een draadloze bewakingscamera moet kiezen? Wel, hiervoor zijn twee goede redenen:

 • Draadloze camera’s kunnen snel en eenvoudig aangesloten worden. Er komt namelijk geen breekwerk aan te pas. Je zal dus amper merken dat de installateur is langsgeweest.
 • Net als bij draadloze alarmsystemen, kunnen er bij een draadloze camerabewaking ook achteraf makkelijk extra toestellen worden toegevoegd. Wil je de camera van locatie veranderen? Ook dan kunnen de verschillende componenten eenvoudig verplaatst worden. Bij een bekabeld systeem, moeten er daarentegen steeds nieuwe kabels worden voorzien.

Waarom zou je dan nog voor een bekabeld beveiligingssysteem kiezen, denk je misschien? Ook dit systeem kan heel wat voordelen voorleggen:

 • Het biedt een stabielere internetverbinding, waardoor de kwaliteit van de beelden hoger ligt.
 • Het internetsignaal kan niet worden onderschept, waardoor bekabelde camera’s betrouwbaarder zijn.
 • Een bekabeld systeem is doorgaans goedkoper dan een draadloos systeem. Dat komt omdat de batterijen van de draadloze componenten bij jaarlijks onderhoud vervangen moeten worden.

 

Tip: met een beweegbare camera, kan je jouw camera vanop afstand in de gewenste richting draaien. Zo vergroot je het beeldbereik!

 

Locatie: een beveiligingscamera voor buiten of binnen?

Videobewaking op computer

Camerabeelden live bekijken kan vanop afstand, waar en wanneer je maar wil!

Bij het kiezen van een camera, moet je het doel van de apparatuur in het achterhoofd houden: komt hij binnenshuis of wordt de camera buiten geïnstalleerd? Een buitencamera moet namelijk stof- en waterdicht zijn, terwijl een indoorcamera eerder aan jouw esthetische voorkeuren moet voldoen. Besteed daarnaast ook voldoende aandacht aan de precieze locatie van de camera’s. Onze vakmannen bekijken graag met jou op welke strategische plekken camerabewaking het meest rendeert.

Wil je daarnaast ook dat er in het donker of ’s nachts beelden kunnen worden opgenomen? Kies dan voor een infraroodcamera of warmtebeeldcamera: die ‘ziet’ als het ware temperatuurverschillen. Daardoor zijn personen ook in het donker duidelijk zichtbaar, omdat hun lichaamstemperatuur doorgaans hoger ligt dan de temperatuur van de omgeving.

Beelden opgeslagen of in real-time kijken?

De meeste camerasystemen staan je toe om beelden live te bekijken. Soms kan het echter ook interessant zijn om achteraf beelden terug op te roepen, zoals bijvoorbeeld bij een winkeldiefstal. Het opslaan van de gemaakte beelden kan op een SD-kaart of simpelweg via de Cloud.

 

Tip: Om nog beter beveiligd te zijn tegen inbraak, combineer je camerabewaking best met een alarmsysteem. Ongewenste bezoekers zullen al snel de benen nemen bij het horen van een loeiende sirenes.

 

Welke factoren bepalen de prijs van camerabewaking?

De prijs voor het installeren van een bewakingscamera start reeds vanaf zo’n 500 euro. Dat is louter een richtprijs, want veel hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Doorslaggevende factoren voor de kostprijs zijn, onder meer:

 • analoge of. digitale camera
 • binnen- of buitencamera
 • camera met of zonder opslagfunctie
 • camera met of zonder infraroodfunctie
 • het aantal camera’s

Om de exacte prijs te kennen, raden we je daarom aan om verschillende offertes te vergelijken. Dat kan snel en eenvoudig via onze gratis offerteservice. Ontdek nu hoe je makkelijk honderden euro’s kan uitsparen!

Vergelijk offertes van installateurs in jouw buurt

bekabelde of draadloze camera buiten

Voor de plaatsing van een bewakingscamera neem je best een installateur onder de arm die over de nodige expertise beschikt. Die is niet enkel op de hoogte van de laatste wetgeving en technologieën, maar staat ook garant voor een correcte plaatsing. Via ons netwerk van gespecialiseerde installateurs kan je met één enkele aanvraag tot 3 offertes voor camerabewaking vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend. Zo vind je in slechts een tweetal minuten de vakman met de beste prijs-kwaliteit!

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Artikel

Camerabewaking voor thuis: de investering waard?

Ontvang gratis offertes van 3 Installateurs in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes