Gevelreiniging

We doen gevelreinigingen d.m.v. hogedrukreinigers. Hieronder kun je uitleg lezen over de technieken.

De gevelrenovatie van een woning vormt een belangrijk onderdeel in de totaalrenovatie. De gevel is naast het dak een belangrijke buitenschil die onderhevig is aan heel wat fysische belastingen. Zeker in functie van een totaalrenovatie waarbij ook de warmteverliezen van de woning worden aangepakt zullen de belastingen op de gevel kunnen wijzigen. Het is hier dan zeker aangewezen om de gevel een gepaste behandeling te geven zodat dat hij in deze nieuwe situatie perfect kan verder functioneren. Bij de gevelrenovatie spelen uiteraard ook de esthetische aspecten een rol. De vraag is daarbij of we het uitzicht en karakter van de gevel willen of moeten behouden (beschermde gevel bij een monument bvb) of dat we de gevel een nieuw kleedje zullen geven.

 

Reinigen van de gevel:

Op basis hiervan maak ik even een onderscheid in 2 mogelijke vormen van gevelrenovatie: deze waarbij we opteren het uitzicht en karakter van de gevel te bewaren of de gevel bekleden met een nieuw materiaal.

In de eerste mogelijkheid gaan we de bestaande gevel aanpakken en behandelen. De meest gebruikte methode hierbij is het uitslijpen of uitkloppen van de oude voegen om deze nadien terug op te voegen met een nieuwe voegmortel. Het gevelmetselwerk en andere verwerkte gevelmaterialen worden vervolgens gereinigd. Hier worden in functie van de verontreiniging twee technieken toegepast:

* De eerste is een zachte techniek waarbij onder hoge druk water op de gevel wordt gespoten om de lichte vervuiling zoals algen en mossen die op de gevelstenen zitten te verwijderen. Het voordeel van deze techniek is dat de patina die op de gevel zit behouden blijft en het uitzicht en het karakter van de gevel bewaard blijft.

* Een meer doeltreffende en veel gebruikte methode is de reiniging door zandstralen. Hierbij wordt onder druk water, lucht en zand op de gevel gespoten met de bedoeling om alle vervuiling en ook de patina die op de gevel zit te verwijderen. De gevel wordt hierdoor helemaal opgefrist en zal terug zijn originele kleurenpallet verkrijgen.

Nadat de gevel is gereinigd wordt het gevelmetselwerk opnieuw opgevoegd en indien nodig worden de te fel beschadigde gevelstenen of andere elementen vervangen. Als laatste wordt de gevel nog behandeld met een waterafstotend product. Men spreekt hier van hydrofobering of hydrofuge van de buitengevel. Het product zorgt ervoor dat de gevel waterafstotend wordt zonder zijn ademend vermogen te verliezen. Dit wil zeggen dat het opgestapelde vocht in de muren toch nog kan uitdampen naar buiten toe. Soms is het wenselijk dat omwille van vele herstellingen en kleurverschillen in de gereinigde gevelstenen de gevel toch nog een egale tint te geven. Dit kan bijvoorbeeld door deze gevel te kaleien. Dit is een schildertechniek op basis van een kalkverf. Het voordeel van deze techniek is dat de gevel ook zijn ademend karakter behoudt.


Nabehandelen met hydrofuge een must!

Natte muren?
Geen spouw?
Vochtplekken?

Laat nu snel en voordelig uw gevels vochtvrij maken met hydrofuge!

Geen vloeibare crème!
Producten uit eigen streek!
Zichtbaar werkend resultaat!

Geen vervoerskosten binnen straal van 25km €8/m² alles in tot 7m hoogte!