Laat je niet schrikken: vermijd deze sluwe moordenaars in huis

Artikel Hanne G. Mon 28 Oct 2019

Met Halloween voor de deur hangen we ons interieur vol met enge en griezelige decoratie. Maar een levensechte horrorshow vermijden? Dat doe je door je woning optimaal te beschermen tegen stille moordenaars zoals vocht, asbest en koolstofmonoxide. Ontdek in dit artikel hoe jij je woning optimaal beschermt, zodat je zorgeloos van al dat feesten geniet.

Donkere schim staat voor glasraam, eng beeld

 

Weg met zwarte vochtplekken

Dat vocht in huis lelijke zwarte plekken achterlaat op je muren en plafond, dat wist je natuurlijk al. Maar ook een muffe geur, allergieklachten en zelfs ademhalingsproblemen zijn enkele negatieve gevolgen van vocht. Gezondheidsproblemen die jij gemakkelijk kunt en wilt vermijden!

vakman verwijdert vocht

Laat je vochtproblemen verhelpen door een professionele vochtverwijderaar.

Schakel dus zeker een professionele vochtbestrijder in die je vochtplekken analyseert en doet verdwijnen. Er in de eerste plaats voor zorgen dat vocht zich niet kan vasthechten? Zorg dan voor goede ventilatie en verluchting.

Ontvang gratis offertes van vochtbestrijders

Schadelijk asbest laten verwijderen

vakmannen verwijderen asbest

Professionals weten welke veiligheidsmaatregelen ze moeten nemen om asbest veilig te verwijderen.

Veel bouwmaterialen die voor de jaren 80 zijn gebruikt, bevatten asbest. Zolang de materialen in goede staat zijn, is dat gelukkig geen probleem. Maar zitten de vezels los of is het asbest verweerd? Dan is het een ander verhaal: dan is asbest enorm schadelijk voor de gezondheid. Denk onder andere aan ontstekingen, long(vlies)kanker, asbestose …

Laat asbest dus altijd weghalen door een vakman. Die weet hoe hij asbest veilig moet verwijderen zonder bijkomende risico's.

Ontvang gratis offertes van asbestverwijderaars

Rookmelders als levensredders bij brand

Wist je dat … er per jaar zo'n 20 000 woningbranden zijn in België?! In die woningbranden zijn minstens 54 dodelijke slachtoffers te betreuren. Bijna vier keer zoveel als in Nederland, dat wel 6 miljoen inwoners méér heeft. Hoog tijd om het beter te doen!

Rookmelders zijn dan ook niet voor niets voor elke woning verplicht vanaf 1 januari 2020. Ze verwittigen bij rookvorming, zodat jij snel je brandende huis verlaat. Bij voorkeur hang je er zo veel mogelijk, maar hang er zeker een in de wasplaats. De droogkast is een belangrijke oorzaak van woningbranden! In de keuken, badkamer en garage hang je er geen, daar zou je te veel vals alarm hebben. Vragen of bezorgdheden? Vraag dan raad aan een professional

uitgebrand huis

Vermijd dit tafereel door in te zetten op brandveiligheid!

Voorkomen is beter dan genezen. Houd daarom rekening met de volgende tips:

  • Laad je smartphone of laptop alleen overdag op, nooit 's nachts.
  • Blaas je kaarsen altijd goed uit en zet ze ver weg van stoffen.
  • Verlaat nooit je vuren in de keuken.
  • Zorg ervoor dat je elektrische installaties in orde zijn.

CO-vergiftiging vermijden

In België sterven jaarlijks zo’n dertigtal mensen aan CO-vergiftiging. Zorg ervoor dat jij niet de volgende bent! Koolstofmonoxide (CO) sluipt geurloos en onzichtbaar je woning binnen door hoofdzakelijk slechtwerkende (water)verwarmingstoestellen. De gevaren? Je krijgt hoofdpijn, wordt duizelig en moet braken. Na een tijdje stop je zelfs simpelweg met ademhalen!

open haard

Zorg dat al je verwarmingstoestellen in optimale staat zijn om CO-vergiftiging te vermijden.

Het gevaar vermijden? Verlucht dan voldoende en zorg ervoor dat je verwarmingstoestellen volledig gepoetst en je schouw volledig geveegd zijn. Installeer ook zeker CO-detectoren. Zo zit jij gerust!

Niet meer uitschuiven in de badkamer

Dé plek in huis waar je breuken oploopt? De badkamer! Niet moeilijk met al die gladde oppervlakken. Iedereen slipt wel eens in de douche, en voor ouderen is het nog eens extra gevaarlijk.

kindje op anti-slipmat

Niet alleen voor ouderen, ook voor de allerkleinsten is een anti-slipmat van groot belang.

Zorg daarom voor muurbeugels, een anti-slipmat, en misschien zelfs voor een instapbad. Zo rijd jij niet naar de spoed, maar wel naar de snoepwinkel voor extra snacks tijdens trick or treat ;-).

 

Naar: Zillow

Wil je dit interessante artikel delen?