De 5 meest gemaakte fouten bij schilderwerken

Artikel Charlotte P. Tue 26 Jan 2021

Je denkt misschien: schilderen, dat kan ik zelf! Niet onlogisch, want schilderen is geen rocket science, al maak je snel - en onbewust - heel wat fouten als je geen ervaring hebt. Deze 5 fouten maakt iedereen. En omdat voorkomen beter is dan genezen, schakel je maar beter een professioneel schilder in.

Schakel een professioneel schilder in


1. Te veel of te weinig verf

Te is nooit goed, alleen in tevreden... en dat geldt ook voor verf. Heb je een verkeerde inschatting gemaakt en kom je in het midden van de muur verf tekort, dan heb je een probleem. Eerst & vooral droogt de verf dan al op en anderzijds kan de nieuwe verf er net iets anders uitzien.

Maar ook te veel verf is nefast voor een mooi eindresultaat. Dat is niet alleen geldverspilling, maar kan ook voor lelijke druppels in de hoekjes zorgen. Gelukkig weet een schilder precies hoeveel verf hij nodig heeft, op basis van de oppervlakte, de ondergrond & het type verf.

2. Slechte timing & weinig geduld

Heb je weinig geduld? Dan is zelf schilderen misschien ook niet zo'n goed idee. Je moet immers lang genoeg wachten om een tweede laag verf aan te brengen, en laat dat nu iets zijn dat bij velen misloopt. Aan de andere kant is een strakke timing ook belangrijk, meer specifiek op het moment dat de tape moet worden verwijderd. Dat moet meteen na de schilderwerken gebeuren, en mag je niet uitstellen tot wanneer de verf is opgedroogd.

3. Overlopen van enthousiasme

Enthousiasme moet je niet de kop indrukken, al is dat bij verven vaak toch een goed idee. Mensen beginnen vaak heel enthousiast te schilderen en komen pas later tot de conclusie dat ze iets zijn vergeten afdekken, ze beter hadden moeten nadenken over de kleur of die oude kwasten tóch hadden moeten weggooien. Neem je een schilder onder de arm, dan heb jij de tijd en ruimte om goed na te denken & je schilder weet van aanpakken: win-win.

zuchtende schilder amateur

Zuchten & puffen voorkomen? Bezint eer ge begint!

4. Een slechte voorbereiding

We kunnen het niet genoeg in de verf zetten: een goede voorbereiding is de basis... en die wordt jammer genoeg vaak vergeten. Als men niet de lichtknoppen vergeet af te plakken, is er wel weer een stukje vloer dat toch een laag spetters over zich heen heeft gekregen. 

5. Het verkeerde materiaal & de foute verf

Op elk potje past een dekseltje... en voor elk type schilderwerken heb je aangepast materiaal & de juiste verf nodig. Denk dus niet dat je 'wel even dat kastje kan verven met de kwasten van de gevel' of 'dat restje lak van de ramen wel voor je keukenkast kan gebruiken'. Het gevolg? Allesbehalve wat jij ervan verwachtte...

verfrol

Onze gouden raad? Doe een beroep op een ervaren schilder om je schilderwerken uit te voeren. Zo ben je zeker van een kwalitatief eindresultaat. 

Wat dat mag kosten? Dat bereken je hier!

Vergelijk offertes voor schilderwerken

Wil je dit interessante artikel delen?

 

 

Ontvang gratis offertes van 3 aannemers voor Schilderwerken in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes