Opbergkast voor je garage: maak weer plaats voor je auto

Tips Hanne G. Mon 24 Aug 2020

Wat je garage eigenlijk is? De plek waar je auto staat wanneer je er niet mee rijdt. Wat je garage ondertussen is geworden? Een heuse rommelkamer waardoor je auto dag en nacht buiten moet staan. Nochtans heb jij meteen weer zeeën van ruimte dankzij een opbergkast. Ontdek hieronder hoe jij je auto gemakkelijk weer beschut zet in de garage.

Een hoge versus een lage opbergkast

grote open opbergkast garage

Tip: werk in je opbergkast ook met extra doosjes en opbergkisten.

Kasten in alle vormen en maten, maar hoe kies je nu de opbergkast die het best in jouw garage past? Onze tip: ga als het kan voor een hoge kast. Die neemt minder plaats in beslag, maar je hebt wel evenveel opbergplek als in een brede kast.

Wil je je nieuwe opbergkast net in een vergeten hoekje zetten, onder een aantal schapjes? Dan is een lage kast natuurlijk the way to go. En wie zegt trouwens dat je het maar op één kast moet houden?

Meer plaats in de garage door te werken in de hoogte

Je kiest waar mogelijk dus het best voor een hoge opbergkast: dan werk je in de hoogte en ben je dus minder plek kwijt in je garage! Wat met de spullen die helemaal bovenaan in de kast liggen? Geef toe: je hebt heus niet alles even vaak nodig. Het gereedschap dat je maar een paar keer per jaar gebruikt, stockeer je helemaal bovenaan. Dankzij een trapladder – die je ongetwijfeld ook ergens in je garage hebt staan – geraak je snel bij die spullen indien nodig.

rommelige garage

Deze rommelige garage kan wel een opbergkast gebruiken!

Minder zichtbare rommel dankzij een opbergkast met deuren

Hoe minder spullen je kunt zien, hoe ordelijker je garage zal lijken. Kies dus zeker voor een opbergkast met deuren. Zo zitten je spullen bijna letterlijk achter slot en grendel.

  • Een opbergkast met schuifdeuren neemt het minste plek in beslag. Het nadeel: je kunt maar een kant tegelijkertijd openen.
  • Bij een opbergkast met draaideuren moet je rekening houden met de draaicirkel, maar je kunt wel beide deurtjes tegelijkertijd openzetten. Zo heb je een duidelijk overzicht van de inhoud van je kast.
schuifkast

In een hoge kast met schuiven kun je enkele kleine benodigdheden kwijt, zoals bijvoorbeeld Duct tape of extra voeding voor je bloemen en planten.

Ordelijke opbergkasten wanneer je sorteert

Alles ook ná je opruimsessie snel en gemakkelijk terugvinden? Sorteer alles dan goed. Al je spullen voor de fiets in het ene deel van de opbergkast, spullen voor de auto in het andere deel. Voor je tuingereedschap ga je misschien wel een heel nieuwe opbergkast kopen. Wanneer je ook nog eens met een kleine sticker op de kast duidelijk maakt wat erin zit, raak jij nooit meer iets kwijt!

gesorteerd gereedschap in schuif

Prop niet zomaar al je spullen in de kast, maar sorteer ze goed.

Dankzij een lege vloer lijkt je garage nóg properder

Hoe minder er op je vloer staat, hoe properder je garage zal lijken. Bloempotten, schoenen, emmers … probeer ze zo veel mogelijk in je opbergkast te stockeren in plaats van ernaast.

propere garage

Op het eerste zicht lijkt deze garage proper door de lege vloer. Maar het is al snel duidelijk dat deze garage nog een opbergkast kan gebruiken!

En, heb jij rekening gehouden met bovenstaande tips? Laat ons in de comments zeker weten hoe jij je garage snel weer ordelijk hebt gekregen!

Wil je dit interessante artikel delen?

 

 

Ontvang gratis offertes van 3 aannemers voor in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes