Zeven onmisbare apps voor jouw (ver)bouwproject

Aan het (ver)bouwen of gewoon op zoek naar inspiratie voor je interieur? Vergeet de waterpas, kruiwagen of rekenmachine… je smartphone of tablet wordt je meest onmisbare tool! Dankzij deze zeven handige apps breng je jouw project ongetwijfeld tot een goede einde.

gsm in hand

Houzz: het Wikipedia van interieurdesign

Bye bye Pinterest! Houzz is het platform bij uitstek voor interieurinspiratie. Het wordt door CNN niet voor niets het Wikipedia van interieurdesign genoemd. Op de app, browse je moeiteloos door de meer dan 14 miljoen professionele foto’s. Op basis daarvan kan je je eigen moodboard samenstellen. Omdat het fotoarchief zo uitgebreid is, is er voor ieder wat wils… of je nu van een ultrastrakke of juist van een klassieke stijl houdt.

Tip: zoek je informatie of beoordelingen over een bepaald product? Ook daarvoor kan je terecht op de app van Houzz!

Houzz is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

interieuridee leefruimte

Interieurinspiratie nodig? Wedden dat je je ding wel vindt tussen een van de 14 miljoen foto’s op Houzz?

Visualiseer je project met Magicplan en Floorplanner

vloerplan woning

Dankzij Magicplan wordt het tekenen van plattegronden kinderspel.

Een plattegrond van je project nodig, maar zelf geen expert in het tekenen op schaal? Gelukkig maakt de award-winnende app MagicPlan het tekenen van bouwplannen heel wat eenvoudiger. Trek een foto, duid aan waar de hoeken van de kamer zich bevinden en de app creëert een plattegrond in 2D.
Wil je nog een stapje verder gaan en een 3D-ontwerp van je woning maken? Je interieur visualiseren kan met Floorplanner. Importeer je plan uit de Magicplan-app en Floorplanner zet die om naar 3D. Wil je weten hoe je woning er zou kunnen uitzien? Experimenteer dan door de vele interieurelementen uit de uitgebreide bibliotheek aan je plan toe te voegen.

Je kan Magicplan gratis downloaden voor Android of iOS. Bepaalde uitbreidingen zijn echter betalend. Floorplanner kan je best gebruiken via de website.

Klussen voor beginners: handige leidraad voor doe-het-zelvers

Wil je graag zelf aan een klus beginnen maar weet je niet precies hoe het moet? Dan komt de app Klussen voor beginners handig van pas. Je kan er beroep doen op meer dan zestig verschillende stappenplannen die het antwoord bieden op vragen als:

  • hoe de tegels in mijn badkamer kitten?
  • hoe isoleer ik mijn dak?
  • hoe leg ik parket of laminaat?
skil klussen voor beginners

De app ‘Klussen voor beginners’ legt je stap voor stap uit hoe je een klus best aanpakt. Doe-het-zelvers zijn er dan ook dol op! Bron: Skil

Naast stap-voor-stap instructies mét tekeningen, krijg je ook een handig boodschappenlijstje van wat je nodig hebt om de klus te klaren. Zo vermijd je dat je telkens opnieuw naar de doe-het-zelfzaak moet rennen.

Wil je juist meer weten over een bepaald apparaat? Ook daar zorgt de app voor. Hij toont je de uitgebreide productinformatie, met onder andere nuttige tips over hoe het apparaat te gebruiken.

Tot slot, is er ook een calculator verwerkt in deze app: zo bereken je in een handomdraai hoeveel verf of vierkante meter parket je nodig hebt.

Klussen voor Beginners is gratis beschikbaar voor iOS en Android. 

iHandy: smartphone of gereedschap?

Geen waterpas of kompas in de buurt? Geen nood! Met de iHandy app voor doe-het-zelvers heb je altijd vijf tools bij de hand! Dankzij het schietlood, kan je makkelijk controleren of de muren verticaal lopen. Met de gradenboog, meet je dan weer moeiteloos hoeken van 0 tot 180 graden. Daarnaast heb je ook een niveaupas, waterpas en stalen meter ter beschikking!

iHandy is een betalende app, beschikbaar voor iOS en Android (€2.29 en €2.21).

Hou je budget in de gaten met Spendee

vrouw rekenen met smartphone

Spendee brengt je inkomsten en uitgaven in kaart. Zo houd je te allen tijde je budget onder controle!

Wie aan het (ver)bouwen of inrichten is, weet dat geld snel de deur uitvliegt. Je budget nauwgezet beheren is dus noodzakelijk wil je halverwege jouw project niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Bewaar het overzicht over wat je uitgeeft dankzij de gratis app Spendee. Het grote voordeel van deze app is dat hij erg gebruiksvriendelijk is. Je stelt eenvoudigweg je eigen uitgavecategorieën in (ruwbouw, keuken, vloerbedekking, decoratie, …) en Spendee toont je aan de hand van grafieken waar je geld precies naartoe gaat.

Tip: gebruik de app ook om andere uitgaven te monitoren (huur, verzekeringen, shopbudget, eten, …). Je kan deze info zelfs gaan delen met je partner, vrienden of familie.

Gratis te downloaden voor iOS en Android.

Levis Visualizer: kleur maakt het verschil

levis visualizer voor verf

Dankzij de Levis Visualizer kan je met kleuren gaan experimenteren, vooraleer je een fortuin uitgeeft aan verf die misschien niet het beoogde effect heeft. Bron: Levis

Wil je jouw muren een nieuw likje verf geven, maar twijfel je tussen intens rood of subtiel muntgroen? Test hoe het resultaat er zou uitzien dankzij de Levis Visualizer. Richt je tablet of smartphone op de te verven muur of neem een foto en de app toont de muur in de gewenste kleur. Je kan live de kleuren aanpassen en verschillende kleurcombinaties uittesten. Zelf geen inspiratie? Geen probleem, de app doet je zelfs enkele kleursuggesties!

Tip: wil je de muur van je slaapkamer in exact dezelfde kleur als het hoofdbord van je bed? Dat kan! Maak een foto van eender welk voorwerp en de app bepaalt de juiste kleurcode.

Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

MijnTuin: een encyclopedie voor tuinliefhebbers

verplanten kruiden en planten

Wil je weten hoe je een bepaalde plant best verzorgt? Die info vind je op MijnTuin. Deze gratis app bundelt informatie over honderden plantensoorten.

Alle apps die we tot nu toe hebben voorgesteld leggen de focus op het interieur. Maar we zijn de tuinliefhebber heus niet vergeten! De gratis app MijnTuin beschikt over een uitgebreide plantenbibliotheek. Informatie nodig over een bepaalde plantensoort (hoe verzorgen, hoe hoog wordt hij, enz.) ? De app vertelt het je in een handomdraai! Heb je echter een heel specifieke vraag zoals “ wat moet ik doen als mijn bananenboom gele bladeren krijgt ”? Ontvang tuinadvies op maat door je vraag op het forum voor te leggen aan de andere gebruikers van de app. Mijntuin is met andere woorden het sociale netwerk voor tuiniers.

Gratis beschikbaar voor iOS en Android. Of bezoek hun website.

Auteur:
- Publicatiedatum:

Wil je dit interessante artikel delen?