Is camerabewaking enkel zinnig voor bedrijven of ook bij jou thuis?

Artikel Hanne G. Tue 18 Sep 2018

Camerabewaking in bedrijven is tegenwoordig alledaags: het zou niet de eerste keer zijn dat je jezelf op een tv-schermpje in een winkel tegenkomt. Op die manier proberen bedrijven zich te beschermen tegen ongewenste bezoekers of de oorzaak van onregelmatigheden op te sporen. Maar zijn beveiligingscamera’s ook interessant om je eigen woning te beschermen?

Camerabewaking staat gelijk aan inbraakbeveiliging

camerabewaking in de woonkamer

Wil je vermijden dat je woning een makkelijke prooi is voor indringers? Met camerabewaking binnen én buiten houd je ze op een veilige afstand!

Een potentiële dief of vandaal die je huis aan het inspecteren is? Schrik hem af met een bewakingscamera! Hoe groter de kans om op heterdaad betrapt te worden, hoe kleiner de kans dat ze jouw woning als doelwit zullen kiezen. Zeker wanneer je dit achteraf ook nog eens zwart op wit kan bewijzen. Gevolg? Dieven zullen je woning al sneller links laten liggen!

Camerabewaking zorgt voor bewijslast

Heb je pech gehad en kwam er toch een daredevil over de vloer die zich niet liet afschrikken door de beveiligingscamera’s? Niet getreurd: dankzij de camerabeelden heb je meer kans om de schuldige te vinden. Beveiligingscamera’s zijn immers de perfecte getuigen! Dankzij de beelden kan de dader bovendien (sneller) geïdentificeerd worden. Heeft de politie een verdachte opgepakt? Dan kan die dankzij de bewijslast zijn straf niet ontlopen!

Camerabewaking verhoogt het veiligheidsgevoel

De kans op inbraak wordt kleiner én je kunt je woning wanneer je maar wilt in het oog houden. Wie zich dikwijls onveilig voelt, kan zijn/haar gemoedsrust verhogen met behulp van camerabewaking. En het mooie aan de moderne technologie is dat je steeds een kijkje kunt nemen naar wat er zich afspeelt in of rondom jouw woning, waar je je ook bevindt. Belt de buurvrouw ongerust omdat ze verdachte geluiden hoort in de woning, maar ben je niet thuis? Bekijk de beelden dan live vanop je pc, tablet of smartphone!

man bekijkt 4 camerabeelden

Houd je huis waar en wanneer je maar wilt in het oog!

Tip: Ga je (een deel van) de camerabewaking buiten hangen? Dan ben je verplicht om dat aan te geven aan de politiediensten! Dat kan eenvoudig via het e-loket.

 

Camerabewaking doet dienst als oppas voor je huisdieren

Heb je huisdieren die je woning weleens op stelten durven zetten? Of wil je gewoon even checken of alles nog steeds goed gaat met je geliefkoosde viervoeter? Camerabewaking is meer dan enkel en alleen een beveiligingsmechanisme: dankzij de livestream kun je je huisdieren te allen tijde in het oog houden. Benieuwd wat je kat, hond, konijn... aan het uitspoken is? Ga dan gewoon even spieken!

Kortom: bewakingscamera’s zijn niet enkel een meerwaarde in bedrijven, maar ook bij jou thuis!

Wil je dit interessante artikel delen?