Huis gekocht: raambekleding wel of niet overnemen?

Artikel Solano Wonen Wed 19 Jan 2022

Heb je een huis gekocht? Allereerst gefeliciteerd! Dan is het nu tijd om na te denken over de inrichting van je huis: een frisse kleur op de muren, nieuwe meubels én raambekleding bijvoorbeeld. In dit artikel vertellen we je meer over dit laatste: de raambekleding. Als je geluk hebt bieden de huidige bewoners de raambekleding gratis aan. De kans is echter groter dat ze hier een vergoeding voor willen zien. Uiteraard ben je nergens toe verplicht. In dit artikel helpen we je beslissen: neem je de raambekleding wel of niet over? Deze drie vragen leiden je naar de juiste keuze!

raambekleding

1. Is de raambekleding jouw smaak?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je de raambekleding überhaupt mooi vindt. Is dat niet het geval? Dan houdt het meteen op! Ongeacht wat het heeft gekost. Over smaak valt immers niet te twisten. Een nieuw huis is de perfecte gelegenheid om een plek te creëren waar jij je helemaal thuis voelt. Dat doe je door alleen maar items neer te zetten en op te hangen die jij mooi vindt. Geen lelijke raambekleding dus!

 

2. Voldoet de raambekleding aan jouw woonwensen?

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen of de raambekleding past bij jouw woonwensen. Ben jij van plan om een kamer die nu dienst doet als kantoor om te toveren tot slaapkamer? Dan wil je hier natuurlijk verduisterende raambekleding hebben hangen. Rolgordijnen met een verduisterende coating bijvoorbeeld. Op een kantoor heb je juist liever lichtdoorlatende raambekleding. Hiermee vermijd je die vervelende schittering op je scherm, maar behoud je het daglicht. Van de hele dag in het donker werken wordt immers niemand vrolijk.

 

3. Wordt er een redelijke vergoeding gevraagd?

Voldoet de raambekleding zowel aan jouw smaak als aan jouw woonwensen? Dan rest er nog één vraag: staat de vergoeding in verhouding met de waarde van het product? Onthoud dat het een tweedehands product betreft...hoe nieuw het er ook uitziet. Kan je voor hetzelfde bedrag nieuwe raambekleding kopen? Dan is dit een veel betere optie. Nieuwe raambekleding is hygiënischer. Bovendien heb je in dat geval nog garantie. Houd er ook rekening mee dat de verkopende partij zelf niets meer heeft aan de raambekleding. De kans dat de ramen van het nieuwe huis precies even groot zijn is zo goed als onbestaande. Dit biedt natuurlijk ruimte voor onderhandelen: doe een redelijk bod & de verkopers zullen hier waarschijnlijk mee akkoord gaan.


Geschreven in opdracht van Solano Wonen.

Wil je dit interessante artikel delen?