Hoe kan je budgetvriendelijk jouw veranda gezellig inrichten?

Inspiratie Topcompare Fri 17 Dec 2021

Een veranda is voor veel mensen een tweede woonkamer. Zowel ‘s zomers als ‘s winters kan je er heerlijk vertoeven en genieten van de natuur. Maar zonder de juiste inrichting kan een veranda al snel kaal en ongezellig lijken. Het financiële vergelijkingsplatform TopCompare.be geeft alvast enkele tips om jouw veranda gezellig én budgetvriendelijk in te richten.

terrasoverkapping hout

 

1. Kies je stijl

Voor je allerlei meubels en spullen begint te kopen voor jouw veranda, denk je beter eerst even na over welke stijl je graag ziet in jouw veranda. Wil je de stijl van jouw woning doortrekken naar jouw veranda? Wil je jouw veranda met een volledig nieuwe stijl inrichten? Of wil je eerder een connectie met je tuin en ga je dus voor een natuurlijke stijl? Het is handig dat je eerst een moodboard maakt zodat je het eindresultaat voor ogen kunt houden. Zo kan je goed voorbereid gaan winkelen.

2. Bepaal je budget

Voor jouw veranda heb je waarschijnlijk al een aardig bedrag op tafel moeten leggen. Het zou dus fijn zijn als je hem budgetvriendelijk kan inrichten. Nadat je jouw stijl hebt bepaald, kan je gemakkelijker jouw budget opstellen. Welke meubels of decoratie elementen moet je kopen? En welke kan je misschien zelf maken? Maak een lijstje van al jouw benodigdheden en kleef op elk van hen een bedrag dat je er maximaal wilt of kan aan spenderen. Je kan online al wat onderzoek doen om te weten te komen hoeveel de meubels die je nodig hebt gemiddeld kosten.

Je kan de inrichting van jouw veranda financieren met je spaargeld of je kan er eventueel voor lenen. Doe een persoonlijke lening simulatie om te ontdekken tegen welk rentetarief je kan lenen.

moodboard interieur

 

3. Start met de basismeubelen

Net zoals in je huis, kan je ook in jouw veranda best beginnen met de basismeubelen, zoals bijvoorbeeld een zetel, enkele stoelen, een salontafel en een kast. Met je budget voor ogen kan je de meubels bij verschillende (online) meubelzaken vergelijken om de voor jou beste en goedkoopste optie te vinden. Maak bij het kiezen van je basisinrichting wel de afweging tussen prijs en kwaliteit. Wil je echt de goedkoopste zetel kopen als je hem misschien al binnen enkele maanden moet vervangen? Investeer liever wat meer geld in kwalitatieve meubelstukken en voorzie een kleiner budget voor minder belangrijke elementen.

4. Doe-het-zelf (DIY)

Er is misschien geen betere plaats dan je veranda om wat creatiever te zijn in je inrichting. Het is een plaats die je woning met de tuin verbindt, waardoor je de natuurelementen heel gemakkelijk kunt integreren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte pallettenbank? Of een salontafel van enkele boomstammen? Misschien heb je ergens in je huis nog enkele planken liggen waarvan je bijvoorbeeld een leuk kastje kan maken? Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind. Zelf de handen uit de mouwen steken is natuurlijk ook nog eens vriendelijk voor jouw portemonnee. 

5. Fleur op met decoratie

Om jouw veranda gezellig in te richten, moet je hem natuurlijk nog wat opleuken met decoratie. Verlichting is de belangrijkste manier om sfeer te creëren in je veranda. Zo kan je kiezen voor mooie sta- of hanglampen, veel kaarsen, gezellige lichtslingers of een kachel. Een ander element dat niet kan ontbreken, is een prachtig vloerkleed. Daarmee creëer je extra warmte en gezelligheid in een kale ruimte. Ten slotte kan je jou ook volledig laten losgaan met kussens, dekentjes, valse dierenvachten, foto’s, leuke schilderijen, spiegels en planten.

👉 Tip: Voor al deze decoratie hoef je ook niet noodzakelijk een groot budget uit te trekken. Je kan enkele elementen vast en zeker goedkoop in de winkel vinden, andere kan je zelf maken en nog andere kan je misschien vinden op rommelmarkten of in tweedehandswinkels.

Wil je dit interessante artikel delen?