Inspiratie - Wonen en Interieur

INSPIRATIE: 4x binnendeuren voor een landelijk interieur

Je woning inrichten in landelijke stijl? Dan denk je vast aan meubels & decoratie die de juiste sfeer uitstralen. Maar ook binnendeuren dragen bij aan een geslaagd landelijk interieur. Hier vind je de nodige inspiratie om van je binnendeuren een echte meerwaarde te maken in je woonst!

#1: Witte houten schuifdeur

witte houten schuifdeur

Het eerste waar je ongetwijfeld aan denkt bij een landelijk interieur, zijn houten deuren. Terecht: die passen perfect in de huiselijke sfeer die een landelijke woning uitstraalt. Uiteraard hoeft zo’n houten binnendeur niet noodzakelijk bruin te zijn: je kunt ze ook in een zachtere kleurentint schilderen of in prachtig wit zoals op de foto! Bovendien zorgen lichte kleuren optisch voor meer ruimte.

Durf voor een schuifdeur in plaats van voor een klassieke draaideur te kiezen! Een houten schuifdeur geeft je woning nog net dat tikkeltje meer karakter. Het doet je misschien wel een beetje denken aan een schuur?! Daarbovenop is het ook erg praktisch: je verliest immers geen ruimte aan de draaihoek van de deur! Een extra zetel of een leuke bijzettafel vormt dus geen enkel probleem.

#2: Glas in lood deur

Typisch aan binnendeuren in een landelijk interieur? Veel glas! Het zorgt zo meteen voor extra lichtinval in de woning. Daardoor zullen de kamers ook meteen wat ruimer lijken: het licht kan immers tot in alle hoekjes en kantjes reiken!

Wil je van je binnendeur er een echte blikvanger van maken? Ga dan voor een glas in lood deur. Een tijdloos patroon met zachte kleuren is altijd een goede keuze! De kleuren van het glas zullen in de kamer reflecteren wanneer het licht op de deur valt. Hallo, extra sfeerverlichting!

gesloten dubbele glas in lood deur
openstaande dubbele glas in lood deur

#3: Dubbele deur

openstaande witte dubbele deur met spiegels

Ook dubbele deuren kunnen je woning groter doen lijken. Zeker als je ze volledig openzet, maak je van twee aparte kamers ogenschijnlijk één grote ruimte. Kies voor glazen deuren om het ruimtegevoel te behouden wanneer ze gesloten zijn. Een andere mogelijkheid is om spiegels aan de deur te bevestigen: doordat de hele kamer daarop reflecteert, zal ze groter lijken.

Waarom dit soort binnendeur perfect in jouw landelijke woning past? Zonder in te boete aan de openheid van de ruimte, straalt een dubbele deur al snel intimiteit uit. Ideaal voor een landelijk interieur dus, dat je een knus en huiselijk gevoel geeft!

#4: Glazen deur met staal

glazen deur met stalen afwerking

Foto door onze partner Timeless Steel.

Een trend in zowel landelijke als moderne interieurs is de stalen, glazen deur! Het biedt je the best of both worlds: het geeft die moderne toets zonder dat je moet inboeten op de rustieke sfeer. Hoewel deze deur strak oogt, straalt ze tegelijk veel warmte uit: net hetgeen waar een landelijk interieur voor staat! Een extra voordeel van staal: het is recycleerbaar en daardoor dus ook milieuvriendelijk! Bovendien is staal een sterk materiaal dat niet gauw barsten en krassen zal vertonen, je zult dus lang kunnen genieten van jouw binnendeur!

Een binnendeur installeren is geen sinecure. Gelukkig kun jij via deze website gratis en vrijblijvend offertes van verschillende vakmannen vergelijken. Een goede schrijnwerker vinden was nog nooit zo makkelijk!
Auteur:
- Publicatiedatum:

Wil je dit interessante artikel delen?