Hoe richt je jouw overkapping in? Drie handige voorbeelden!

Tips Hanne G. Tue 17 Nov 2020

Het hele jaar door van het uitzicht van je tuin genieten? Dan ben jij op zoek naar een overkapping! Of je nu gaat voor een pergola, een losstaande overkapping of een veranda: om er een gezellige loungeplek van te maken, moet je de ruimte natuurlijk gezellig inrichten. Hoe jij je overkapping kunt inrichten met nieuwe loungemeubelen? Hieronder ontdek je hoe jij de perfecte loungeset kiest.

Een overkapping tegen de muur: dichte hoek inrichten

Heb jij een terrasoverkapping tegen je woning of tegen een muur? Zet dan een hoekbank loungeset tegen de muur: zo maak je een gezellige zithoek. Bovendien oogt de overkapping zo ook erg ruim, waardoor die meteen wat groter lijkt. Welk materiaal je dan voor je loungeset moet kiezen? Als je van modern houdt, is aluminium the way to go. Een wicker loungeset is dan weer helemaal iets voor jou als je meer voor een klassieke stijl gaat. Vergeet het geheel zeker niet af te werken met sierkussens, lekker warme dekentjes en sfeervolle kaarsen. Genieten maar!

dichte hoek overkapping ingericht

Door voor een hoekbank tegen de muur te kiezen, houd je de rest van de ruimte open.

Een tuinkamer of veranda inrichten

Ook een tuinkamer of veranda is een overkapping die vaststaat aan de woning. Een veranda is echter helemaal gesloten door glas. Zo kun je naar buiten blijven kijken, ook al is het winter: jij zit lekker warm binnen! Heb jij zo'n soort overkapping? Dan is een loungeset met een bank en enkele stoelen de perfecte optie. Zet de bank tegen het huis, bijvoorbeeld tegen een dichte muur. De stoelen zet je ertegenover. Op die manier blokkeer je het zicht naar de tuin niet, maar kun je toch al je vrienden uitnodigen om samen een leuke namiddag of avond door te brengen.

Een houten pergola inrichten

houten pergola met lounge

Uiteraard kun je een houten pergola ook deels afsluiten en er een loungebank onder plaatsen.

De laatste soort overkapping die je gezellig kunt inrichten, is een pergola. Die staat meestal los in de tuin en is dus langs alle kanten open. Vaak wordt die ook nog eens gecombineerd met groene planten: meteen al een extra streepje gezelligheid! Dit soort overkappingen heeft het best een loungeset met stoelen. Dan blijft de pergola erg toegankelijk, kun je er gemakkelijk doorlopen en heb je plek genoeg om je vrienden of familie uit te nodigen. 

Wil je dit interessante artikel delen?