Klinkers, kasseien, tegels of hout: dit is jouw ideale terrasbedekking

Artikel Hanne G. Fri 10 May 2019

Met de zomer in zicht is het echt wel tijd om weg te dromen van die zonnige avonden op je eigen terras. Weet je nog niet welke terrasbedekking jij moet kiezen? Wij zetten de voor- en nadelen van klinkers, kasseien, tegels en hout even op een rijtje. Zo weet jij perfect hoe jij van je terras de gezelligste plek van het huis maakt!

Sterke en stevige klinkers

Een populaire keuze als terrasbedekking? Klinkers! Die zijn oersterk en verzakken niet. Ideaal voor jouw zware tuinmeubelen, dus! Doordat klinkers relatief goedkoop zijn (€10-€25/m2 voor betonklinkers, €20-€40/m2 voor kwaliteitsvollere kleiklinkers), heb jij ineens nog wat budget over voor een ontspannende loungeset ;-).

Het enige wat jij moet doen, is een paar keer per jaar het onkruid en mos uit de voegen halen. Dat is gelukkig gemakkelijk dankzij de juiste en gespecialiseerde producten.

terras met klinkers, trapje bij en zetel buiten

Een stevig terras voor al jouw tuinmeubelen dankzij klinkers!

Tip: Leg eerst een vierkante meter van je gekozen klinkers op het terras om een goed zich te krijgen op het eindresultaat. Niet tevreden? Dan kun je nog ruilen!

klinkers met daarin cirkel gevormd

Varieer in formaten, groottes en zelfs patronen!

Karaktervolle kasseien

Dankzij kasseien heb jij het charmantste terras uit de buurt!

Heb je een landelijke of klassieke woning? Dan past een terras met kasseien daar prachtig bij! Kasseien zijn immers erg charmant en hebben ongelooflijk veel karakter. Bovendien zijn ze erg slijtvast: ze gaan haast een leven lang mee. En dat voor €25-€45/m2.

Wil je veel tuinmeubelen op je terras omdat je in de zomer bijvoorbeeld graag buiten eet? Dan zijn kasseien net iets minder geschikt: ze zijn immers heel hobbelig.

Tegels speciaal voor buiten

Tegels zijn toch alleen voor binnen? Nee hoor, ook op je terras komen die helemaal tot hun recht! En je hoeft je geen zorgen maken over uitglijden: je tegels worden van een antisliplaag voorzien. Je hebt de keuze uit drie materialen: beton, keramiek of natuursteen.

  Betontegels Keramische tegels Tegels van natuursteen
UITZICHT Modern. Alle formaten, kleuren en afwerkingen mogelijk Imiteren andere materialen. Alle formaten Geen twee tegels zijn hetzelfde. Karaktervol, veel charme
ONDERHOUD Relatief gemakkelijk schoon te maken Onderhoudsvriendelijk Vlekgevoelig, maar vervagen vanzelf
PRIJS €15-€30/m2 €20-€60/m2 €25-€65/m2
PLAATSING Relatief eenvoudig Complex Hangt van steen af
zonnig terras met afdekking uit tegels

Tegels voor buiten worden standaard van een antisliplaag voorzien.

De gezelligheid van hout

Van interieur tot exterieur: hout geeft een karaktervolle, gezellige uitstraling. De prijs varieert tussen €45 en €100 per vierkante meter, naargelang de houtsoort. De meest sterke zijn padouk of bankirai.

terras van hout, tuinmeubelen erop

Echt hout of composiet met een houtlook? Jij hebt sowieso een prachtig terras!

Maar er is nog een andere mogelijkheid voor een houtlook: composiet! Die heeft heel wat voordelen ten opzichte van echt hout:

  • Composiet is minder glad.
  • Composiet heeft een langere levensduur.
  • Composiet is beter bestand tegen vocht.

Waarom dan niet iedereen meteen voor composiet kiest? Het heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Zo is het vatbaar voor krassen. Wees dus steeds voorzichtig als je je tuinmeubelen verschuift! Daarnaast is het ook een duurdere optie: zo’n €70-€125/m2.

Wil je dit interessante artikel delen?