Houten poort of aluminium poort: zo maak jij je woning helemaal af

Artikel Hanne G. Tue 2 Jul 2019

Of je nu inbrekers wilt afschrikken, wat meer privacy wilt creëren of simpelweg een goede eerste indruk wilt maken op je gasten: een toegangspoort installeren is sowieso een goed idee. Maar kies je nu het best voor een aluminium poort of een houten poort? Wij gingen voor jou op onderzoek uit!

Een huiselijke houten poort

Veel meer dan zomaar warme uitstraling

De meest warme en authentieke uitstraling? Die vind je bij een houten poort. Je woning krijgt zo meteen een gezellige indruk! Maar naast de niet te evenaren look, heeft een houten poort nog heel wat andere voordelen:

  • Hout is gemakkelijk te bewerken. Het gevolg? Jij creëert moeiteloos een unieke poort die helemaal voldoet aan jouw wensen. Laat je creativiteit de vrije loop!
  • Hout is erg duurzaam en gaat dus lang mee. Jij zit voor minstens 25 jaar gerust!
  • Een stevig materiaal? Ook dat is hout. Ideaal voor een poort, dus!
houten poort met horizontale balken, modern

Een houten poort kan erg modern zijn!

De houtsoort is belangrijk

Het is duidelijk: hout is het ideale materiaal voor een toegangspoort. Al moet je wel opletten met de houtsoort die je kiest. Ga je voor een soort met een lagere duurzaamheidsklasse, moet je het eerst behandelen met olie of vernis. Die beschermlaag kijk je jaarlijks of om de twee jaar na. Toch beschadigingen gezien? Geen zorgen: die herstel je gemakkelijk.

bruine houten poort aan witte villa

Tip: automatiseer je poort voor extra comfort.

Liever een houtsoort dat geen extra behandeling nodig heeft? Kies dan voor het exotische padoek. Dat heeft zelfs geen enkel onderhoud nodig. Het extra voordeel: na verloop van tijd vergrijst je poort, wat die alleen maar nog meer pit en cachet zal geven.

Opgelet: tijd om je poort schoon te maken? Gebruik simpelweg een vochtig doek met zeep. Laat chemische en bijtende producten, alsook je hogedrukreiniger, links liggen: die zullen je houten poort alleen maar beschadigen!

Een stevige aluminium poort

Houdt sterk stand in alle weersomstandigheden

Hoewel het onderhoud bij een houten poort vast en zeker goed meevalt, moet je er toch af en toe eens naar kijken. Dat is niet het geval bij een aluminium poort: zelfs zonder enig onderhoud is die volledig roestvrij. En dat in alle weersomstandigheden. Bye bye poetsbeurten en voorbehandelingen!

moderne aluminium poort met stenen verankering

Deze aluminium poort straalt echte luxe uit!

Maar dat is lang niet het enige voordeel van een aluminium poort:

  1. Zeer licht. Daardoor is ze gemakkelijk met de hand of mechanisch te openen.
  2. Zeer stevig. Laat het lichte gewicht je niet foppen! Een aluminium poort is zeer stevig en zal dus niet zomaar buigen of breken.
  3. Leverbaar in elke RAL-kleur. Van sober zwart tot zelfs flashy roze: de keuze is aan jou.
klassieke aluminium poort

 

Prijs aluminium poort

Het grootste struikelblok voor een aluminium poort? De prijs! Voor een handbediende poort moet je toch minstens € 1.800 rekenen, al loopt die prijs al snel op. Ter vergelijking: een houten poort start vanaf € 500. Al hangt alles natuurlijk ook af van de grootte, stijl en afwerking van je poort.

moderne aluminium poort

Een klassevolle en moderne aluminium poort!

Maak de juiste keuze

En, heb je je keuze kunnen maken? Wij zetten alvast de drie grootste verschillen tussen een houten poort en een aluminium poort op een rijtje:

  Houten poort aluminium poort
Uitstraling Warm, gezellig Modern of klassiek, naargelang de kleurkeuze
Onderhoud Af en toe nakijken op beschadigingen
Lichte houtsoorten voorbehandelen
Geen onderhoud
Prijs Start vanaf € 500 Start vanaf € 1800
Vorige Volgende

Wil je dit interessante artikel delen?

 

 

Ontvang gratis offertes van 3 aannemers voor Schrijnwerk in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes