Hier zijn ze: dé 7 tuintrends voor 2018!

Inspiratie Nina Verhaert Fri 20 Oct 2017

Wil jij ook van je tuin een eigen stukje aards paradijs maken? Ontdek dan wat er in 2018 hip en trendy is op het vlak van tuininrichting. Deze zeven tuintrends zullen je ongetwijfeld inspireren!

1.Vergroot het ruimtegevoel met hoogteverschillen

Is je tuin maar saai? Dan kan je gaan werken met niveauverschillen, die je tuin een extra dimensie geven! Door verschillende zones te creëren, lijkt hij bovendien heel wat ruimer. Je kan dit effect zelfs realiseren met kleine stadstuinen!

Hoogteverschillen in de tuin

Bron: Pinterest

2. Verticale tuin: elke vierkante centimeter benut!

Is jouw tuin niet zo groot en wil je daarom de oppervlakte die je wel hebt maximaal benutten? Werk dan in de hoogte! Met een verticale tuin ben je helemaal omringd door groen en heb je toch voldoende plaats voor bijvoorbeeld tuinmeubels.

Verticale tuin, vegetatie tegen de muur

Bron: Pinterest

3. Wilde tuin: een nonchalante blikvanger

Ook de wilde tuin is weer helemaal in! Beeld je een Engelse cottage in omgeven door een kleurrijk bloementapijt van klaprozen, korenbloemen, margrieten, enz. Deze plantensoorten zorgen ervoor dat je tuin bruist van het leven: vogels, bijen, vlinders zullen jouw tuin al snel als hun lievelingsplekje beschouwen! Bovendien vraagt dit soort tuin weinig onderheid. Ideaal dus wanneer je geen groene vingers hebt!

de wilde tuin is een trend

Bron: Pinterest

4. Buiten wordt binnen!

Waarom zou je enkel in de zomer van je tuin kunnen genieten? Hier volgen een aantal creatieve ideetjes om groen het hele jaar door in je woning binnen te laten!

Leven in huis door planten

Bron: Pinterest

5. En binnen wordt buiten!

Klinkt een loungebar in de tuin als muziek in de oren? Of wat dacht je van een winterbarbecue? Outdoor entertainment is the way to go in 2018! De tuin wordt namelijk steeds meer gezien als het verlengde van de woning. Elementen die je normaal binnenshuis zou verwachten zoals een keuken, loungeruimte en zelfs een haard verhuizen steeds meer naar buiten.

Outdoor entertainment

Bron: Pinterest

6. Buitenverlichting: functioneel én gezellig

Met de juiste verlichting breng je je tuin tot leven, zelfs wanneer het buiten donker is. Buitenverlichting hoeft niet enkel functioneel te zijn. Je kan de blikvangers van je tuin in de spotlights zetten, of juist voor subtiele sfeerverlichting kiezen. Er bestaat nu ook verlichting met een herlaadbare accu die op basis van zonne-energie werkt. Zo kan je genieten van een prachtig verlichte tuin, maar blijft je energiefactuur binnen de perken!

Buitenverlichting in de tuin

Bron: Pinterest

7. DIY: wat je zelf doet, doe je beter?!

2018 is het jaar van de doe-het-zelf projecten. Zo geef je jouw tuin die persoonlijke touch! Denk maar aan zelf in elkaar geknutseld insectenhotel, een gereedschapsrek op maat of een handgemaakte plantenbak. Doe mee aan ‘upcycling’ en geef bij voorkeur een nieuwe functie aan oude of ongebruikte voorwerpen, in plaats van ze te behandelen als afval. Laat je creativiteit dus maar de vrije loop!

knutselen in de tuin

Bron: Pinterest

Tip: De lange winteravonden zijn het perfecte moment om na te denken over het ontwerp van je tuin. Zo kan de aanleg in het voorjaar gebeuren en kan je in de zomer reeds genieten van je nieuwe tuin. Wacht dus niet langer en treed via onze gratis offerteservice snel en eenvoudig in contact met een tuinaannemer uit jouw buurt!

Wil je dit interessante artikel delen?