Een containerzwembad: bizarre trend of interessante blijver?

Artikel Charlotte P. Thu 29 Jul 2021

Een zwembad in de tuin... het is en blijft een droom voor veel Belgen. En wat als die droom plots binnen handbereik ligt & je geen tienduizenden euro's moet neertellen voor je eigen zwembad? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het containerzwembad, de nieuwste trend in zwembadland.

Wat is een containerzwembad?

Een containerzwembad (ook bekend als zwemcontainer of zwembadcontainer) is - hoe kan het ook anders - een zwembad in een container.

Meer specifiek gaat het over omgebouwde zeecontainers. We zagen die containers al eerder verschijnen in de tuin als poolhouse of tuinhuis, maar nu kan je er dus ook in zwemmen.

containerzwembad

Zwemmen in een container, het is eens iets anders. Bron: shippingcontainerpools.com.au (Pinterest).

Good to know

Een containerzwembad heeft (deels) vaste afmetingen, gezien de basis gevormd wordt door een zeecontainer met standaardafmetingen. De diepte bedraagt altijd 1,70 m, de breedte is 2,44 m. Wat de lengte betreft kan je variëren. Zo zijn er containers van 6 of 12 m. Een container van 12 m kan, mits een meerkost, wel worden ingekort.

Wat zijn de mogelijkheden?

Met een containerzwembad kan je heel wat kanten uit. Enerzijds kan je het formaat van je zwembad kiezen, maar ook de integratie in je tuin en de afwerking bieden tal van mogelijkheden:

ingebouwd containerzwembad

Je ziet nauwelijks dat het ooit een container was. Bron: modpools.com (Pinterest).

Net echt: een ingebouwde container

Voor wie wél een betaalbaar(der) zwembad wil, maar niet helemaal zeker is van de look & feel van een zeecontainer, is er de optie om de container in te werken in de grond. Op die manier creëer je het gevoel van een echt inbouwzwembad.

De verdere afwerking, zoals de rand, eventuele tegels & een trapje kan je volledig kiezen en aanpassen naar jouw stijl en specifieke wensen.

containerzwembad met raam

Het raam geeft dit zwembad een extra dimensie. Bron: mixedgrill.nl (Pinterest).

Bovengrondse eyecatcher

Wél overtuigd van het extra karakter dat een container kan geven aan je tuin? Maak dan van je containerzwembad dé blikvanger. Wat de kleur betreft, is alles mogelijk. Bovendien kan je met de juiste verf zelfs de trends volgen.

Mag het echt iets bijzonders zijn? Kies dan voor een containerzwembad met raam. Op die manier geef je je zwembad een extra dimensie & maak je van het zwemmen zelf een echte belevenis.

DIY?

Ben je een handige harry, dan kan je ook zelf aan de slag. De container zelf kost je zo'n €3.500 - €5.000. Vraag zeker raad aan een vakman voor de afwerking. Het zwembad moet immers veilig en - niet onbelangrijk - waterdicht zijn.

Hoeveel kost een containerzwembad?

De prijzen voor containerzwembaden liggen natuurlijk een stuk lager dan die van een inbouwzwembad, al zijn er ook verschillen. De prijs wordt voornamelijk bepaald door het formaat, de afwerking en de plaatsing. Voor een zwembad van 6 m lang beginnen de prijzen vanaf €20.000. Wil je een langer exemplaar van 12 m, dan betaal je meer, al is die kost niet in verhouding met de lengte. Ook als je een container met raam wil, zal de prijs hoger liggen.

Wist je dat...

... je ook een zwemcontainer kan huren voor een bepaalde periode of voor een event? Heel wat leveranciers bieden een verhuurservice aan waarbij het zwembad wordt geplaatst en weer opgehaald.

Wil je dit interessante artikel delen?