Laadinfrastructuur op maat van je bedrijf: een voorbeeld

Artikel Charlotte P. Fri 20 Aug 2021

Om een duidelijker beeld te krijgen van de mogelijkheden & een realistisch idee van de prijs, werkten we, in samenwerking met CenEnergy, een voorbeeldcase uit voor Offrea. Op deze pagina vind je 3 mogelijke scenario's, elk met hun prijskaartje en voor- & nadelen.

Wil je een idee over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Vraag dan raad aan een expert in laadpalen en vergelijk gratis offertes.

Vergelijk offertes voor laadpalen

De situatie

Voor Offrea is de situatie als volgt: 14 bedrijfswagens, waarvan de helft voor 'kantoormedewerkers' is en de andere helft voor medewerkers op de baan, die dus zelden op kantoor zijn. Voor beide profielen zijn er dus andere vereisten en de verdeling van de werknemers bepaalt ook de noden op de bedrijfssite zelf.

laadpaal met 4 laadpunten

De mogelijkheden: van basic formule tot all-in

3 pakketten, 3 niveaus

Deze 3 (fictieve) packs behoren tot de opties:

voorbeeldsituaties
 • All in: 4 laadpunten op kantoor (2 dubbele laadpalen) + 14 advanced (snelle) laadpunten bij de werknemers thuis
 • Medium: 4 laadpunten op kantoor (2 dubbele laadpalen) + 14 basic laadpunten bij de werknemers thuis
 • Basic: 4 laadpunten op kantoor (2 dubbele laadpalen) + thuis laden met de kabel van de wagen, zonder extra laadpunt
Type Laadpunten bedrijf Laadnpunten thuis Totaal
All-in € 4.630 €1.470 € 42.440
Medium € 4.630 € 900 € 21.860
Basic € 4.630 / € 9.260

*De prijzen in deze tabel worden weergegeven per laadpaal. De kostprijs is inclusief installatiekosten en jaarlijks abonnement.

Welke optie kies jij? De voor- en nadelen op een rijtje

 • All-in

  Ga je voor de full option, dan geniet je van de snelheid van het laden, een enorme efficiëntie & alle voordelen en support die je leverancier en beheerder te bieden hebben. Het hoge prijskaartje is de keerzijde van de medaille.

 • Medium

  Een medium pakket, ofwel de uitgebreide versie van de standaard formule, is een stuk betaalbaarder dan de all-in versie. Je geniet ook in dit geval van alle voordelen en support. De laadsnelheid is echter een stuk minder effici�nt in dit geval.

 • Basic

  Ook met een standaard uitrusting kom je al een heel eind: eenvoud troef en een erg interessant prijskaartje. Het nadeel? Dit systeem is trager, minder efficiënt & bevat minder support-mogelijkheden.

laden met gewone kabel

Je kan je auto ook opladen met de kabel van de wagen in een gewoon of industrieel stopcontact. Dat gaat trager, maar vergt geen specifieke installatie.

Vergelijk offertes voor laadpalen voor je bedrijf

Ben je klaar om de overstap te maken naar een elektrisch wagenpark en je bedrijf helemaal klaar te maken tegen 2026? Vergeet dan de laadpalen niet! Via het netwerk van Offrea vergelijk je snel & eenvoudig offertes voor laadpalen van verschillende leveranciers uit de buurt. Geheel gratis & vrijblijvend.

Wil je dit interessante artikel delen?

 

 

Ontvang gratis offertes van 3 aannemers voor Laadpalen in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes