De zomervakantie: het ideale moment om de school op te frissen!

Artikel Hanne G. Thu 20 Jun 2019

De zomervakantie staat voor de deur: de moment waarop leerlingen en leerkrachten kunnen genieten van die verdiende rust. Maar de vakantie is ook dé ideale periode om de school op te frissen en misschien zelfs helemaal in een nieuw jasje te steken. En de beste vakman die dat voor een voordelige prijs komt doen? Die vind je snel en gemakkelijk via de gratis offerteservice van Offrea!

drie kinderen met rugzak zijn gelukkig aan het lopen

WIN 100 EURO CASHBACK DANKZIJ OFFREA

Laat jij een van onderstaande klussen uitvoeren in jouw school en schakel jij daarvoor een Offrea-vakman in? Dan maak jij kans om 100 euro cashback te winnen! Zo spaart de school alweer wat geld uit en is er meer over om in de leerlingen te investeren. 

Wat moet je doen om te winnen? Dat is eenvoudig: 

 
  1. Stuur ten laatste woensdag 25 september 2019 een foto van de werken of van het eindresultaat door naar info@offrea.be
  2. Stuur samen met de foto ook de factuur door. 

Uit elke provincie wordt op vrijdag 27 september een willekeurige winnaar gekozen. Grote of kleine school: iedereen heeft dus evenveel kans om te winnen! Meer weten? Check dan zeker ook het wedstrijdreglement en onze nieuwsbrief. Veel succes! 

Zorgeloos ravotten op de speelplaats

Wat is voor veel leerlingen dé belangrijkste plek op school? Juist ja: de speelplaats ;-). Die moet natuurlijk helemaal in orde zijn wanneer de kinderen op 1 september weer voor de deur staan. Gelukkig zijn dat vaak relatief gemakkelijke klussen. Denk aan het onkruid wieden of de haag snoeien: dankzij dat tuinonderhoud hebben de leerlingen weer alle (propere) ruimte om te spelen en ravotten. Hebben de leerkrachten een aparte parkeerplaats? Dan zal ook daar het onkruid moeten verdwijnen.

onkruid tussen bakstenen

Een lastig klusje, maar het moet gebeuren: onkruid wieden!

Waar je ook zeker voor moet zorgen, is dat de ondergrond van de speelplaats volledig vlak is. Losliggende klinkers of kapotte beton? Dat is ronduit gevaarlijk: de leerlingen kunnen erover vallen en schaafwonden – of erger: breuken! – oplopen. De oude vloer moet dan afgebroken worden zodat je een nieuwe, geschikte ondergrond kunt voorzien. Gelukkig vind je voor die werken snel en gemakkelijk een geschikte vakman bij Offrea.

iemand legt nieuwe ondergrond aan op speelplaats

Gras, rubberen stenen, klinkers ... wat kies jij als ondergrond voor de speelplaats?

Omheining en schoolpoort in orde maken

Kleuters die zomaar de straat oprennen of verveelde tieners die de school stiekem verlaten: het zijn niet echt de scenario’s waar je als leerkracht op hoopt. Zorg er dus zeker voor dat de omheining van de school nog in optimale staat is. Is dat niet het geval? Laat die dan zo snel mogelijk vervangen! Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de schoolpoort. Kies zeker een leuke, kleurrijke poort uit: zo wandelen de leerlingen en leerkrachten meteen vrolijk de school binnen.

Een school met een fris interieur

Niet alleen de speelplaats en omheining moeten volledig in orde gemaakt worden. Ook langs binnen moet de school, na een schooljaar intensief werken, wat opgefrist worden! Denk daarbij aan …

kleurrijke geschilderde muur met regenboog en goudpot in klaslokaal

Wees extra creatief en schilder een prachtige tekening op de muur.

Hoe groot of hoe klein het werkje ook is: de vakmannen van Offrea staan te springen om het uit te voeren!

Klaar voor het nieuwe schooljaar

Zo, dat zijn zowat de belangrijkste en meest ingrijpende klussen die op een school moeten gebeuren. De grote vakantie is uiteraard dé ideale periode voor die grote onderhoudsbeurt: de leerlingen zijn er niet en zullen er dus zeker geen hinder van ondervinden.

Gratis en vrijblijvend verschillende offertes vergelijken en zo de beste vakman kiezen? Dat doe je snel en gemakkelijk via Offrea! Test het uit en ontdek vandaag nog alle voordelen die Offrea jou te bieden heeft.

Wil je dit interessante artikel delen?