Prijs appartement aan zee daalt: tijd om te investeren!

Twijfel je nog of je moet investeren in een appartement aan zee of niet? Aarzel niet langer: het is voordeliger dan ooit om voor een tweede verblijf aan de kust te kiezen! Dat de rente laag ligt, waardoor een spaarboekje niets opbrengt, dat wist je al. Maar voor het eerst sinds 2014 zijn nu ook de prijzen voor appartementen aan zee gedaald. Nu kopen is dus de boodschap!

Lage rente zet aan tot investeren

Een appartement aan zee kopen is enorm populair: in 2018 werden wel 15.395 woningen verkocht. Logisch als je weet dat de rente historisch laag ligt. Dat maakt lenen niet alleen voordelig, je geld simpelweg op een spaarrekening laten staan, brengt niets op. Investeren is dus the way to go!

man rekent iets uit op rekenmachine, notitieboekje erbij, koppel kijkt ernaar

Investeren in een appartement aan zee? Het is nu de moment!

Prijs kustappartement voor het eerst weer gedaald

Maar de lage rente is niet de enige reden waarom jij voor een appartement aan zee moet kiezen. Voor het eerst sinds 2014 dalen de verkoopprijzen weer! Zo lag de prijs voor een flat in 2018 2,4% lager dan in 2017. Concreet betekent dat dat een appartement aan zee nog gemiddeld 259.456 euro kost.

Als de prijzen dalen, is de investering dan wel zo slim? Uiteraard wel: verwacht wordt dat de prijzen snel zullen stagneren of misschien zelfs opnieuw zullen stijgen. Vraag en aanbod is al jaren immers ongeveer gelijk. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken: je doet zeker geen verlies!

dijkappartementen getrokken vanop het strand

Het prijsverschil tussen de dijkappartementen en de andere appartementen aan de kust blijft ongeveer gelijk.

Kies je voor de luxe en het gemak van een dijkappartement, moet je iets meer geld op tafel leggen, al is het gemiddelde ook daar met 1,4% gedaald. De prijs van een dijkappartement ligt nu rond 320.620 euro. Je krijgt er uiteraard wel meer voor: je hebt zicht op zee, zit vlak bij het strand en bent meteen op de gezellige dijk.

Renovatie versus nieuwbouw

De prijs wat drukken door voor een renovatie te kiezen in plaats van voor een nieuwbouw? Dat is niet noodzakelijk een oplossing: die prijzen liggen immers relatief dicht bij elkaar. Als je bovenop de kosten voor het appartement ook nog eens de renovatiekosten rekent, is het prijsverschil tussen een renovatie en een nieuwbouw al helemaal onbestaande. Die factor hoef jij dus alvast niet mee te tellen in je keuze tussen appartementen.

nacht, appartementen waar het licht binnen brandt, dijkappartementen
Auteur:
- Publicatiedatum:

Wil je dit interessante artikel delen?