Inspiratie - Bouwen en verbouwen

Een oprit aanleggen? 5x creatief met klinkers

Een oprit met klinkers: traditioneel en cliché? Nee hoor: dankzij het uitgebreide gamma aan kleuren, vormen, formaten en legverbanden kun je nog elke richting uit. Maak van je oprit het visitekaartje van je woning door je gevel, tuin en oprijlaan bij elkaar te doen passen. Inspiratie nodig? Hier vind je alvast vijf opritten met klinkers!

De robuuste look

grijze oprit bij grijs huis

Je woning wordt meteen zeer stijlvol als je gevel en je oprit dezelfde kleur hebben. Foto door Stone & Style.

Dé manier om ervoor te zorgen dat je gevel en je oprit bij elkaar passen? Ze dezelfde kleur geven natuurlijk! Je geeft je woning meteen een stoere, robuuste uitstraling. Let bij de aankoop van je klinkers wel goed op: de kleur ziet er in de winkel altijd net iets anders uit dan op je oprit. Bovendien moet je rekening houden met de toekomstige verkleuringen van zowel je gevel als je oprit. Laat je dus zeker bijstaan door een professional: die kan je van A tot Z helpen zodat je zeker de perfecte klinker kiest!

Het klassieke, stijlvolle halfsteensverband

gezinswoning met grote oprit. Grijze klinkers liggen in halfsteensverband

Een klassieke, stijlvolle oprit dankzij het halfsteensverband van Beton- en grondwerken Van Gaeveren.

Je hebt misschien nog niet van een halfsteensverband gehoord, maar je kent het vast en zeker wel: het is immers een populair motief om je klinkers in te leggen! Bij dit motief verspringen de klinkers rij per rij met een halve steen, waardoor je oprit heel geordend en stijlvol lijkt. Het geeft je woning meteen een klassieke uitstraling. Een oprit met klinkers in halfsteensverband heeft het voordeel dat het snel kan worden geplaatst, waardoor er minder vakmanuren gerekend moeten worden: naast het feit dat het simpelweg mooi is, is het dus ook goed voor je portemonnee!

Mix & match in kleuren en formaten

luxueuze villa met oprit met kleine en grote stenen in tinten rood en blauw

Kleine en grote klinkers in blauwe en rode tinten worden afgewisseld, maar toch is er een structuur zichtbaar: elke twee grote klinkers worden immers afgewisseld door een kleine. Foto door opritaanleggen.

Je hebt klinkers in allerlei kleuren en maten: waarom zou je daar geen gebruik van maken?! Zo hoeven je klinkers heus niet allemaal exact dezelfde kleur te hebben: combineer eens wat tinten om een eentonige oprit te vermijden. Ook is het helemaal niet nodig om voor elke klinker dezelfde afmetingen te nemen. Ben je bang dat je oprit er met al die verschillende kleuren en formaten chaotisch zal uitzien? Geen zorgen: ook in variatie kan structuur zitten! Zo kun je de klinkers nog steeds in een bepaald motief leggen of een vast aantal grote klinkers laten afwisselen met een vast aantal kleine.

Waarom bij één kleur blijven?

donkergrijze oprit met lichtgrijze diagonale lichte klinkerstreep door

Een klassieke grijze oprit in halfsteensverband, waarin een breuk gecreëerd wordt door er diagonaal lichte tegels tegen te plaatsen: op die manier creëert onze partner VV Klinkers een traditionele oprit met een twist!

Vind je een oprit in één egale kleur maar saai en is ook het gebruik van verschillende kleurtinten niet catchy genoeg? Creëer dan een heuse kleurbreuk!

  • Omlijn je oprit met donkere klinkers om in het midden lichte klinkers te plaatsen;
  • Maak figuurtjes (zoals een cirkel) in een andere kleur dan de rest van de oprit;
  • Leg om de vijf rijen een andere kleur;

De mogelijkheden zijn haast eindeloos! Helemaal out of the box denken? Combineer dan ook verschillende patronen!

Zeg “hallo” tegen een luxueuze uitstraling

gezinswoning met zwarte klinkers in waalformaat

Deze zwarte klinkers met het waalformaat geven deze gezinswoning meteen een luxueuze uitstraling! Foto door Stone & Style.

Als je denkt aan klinkers, denk je waarschijnlijk meteen aan de traditionele, dikke, rechthoekige varianten. Wil je eens wat anders dan anders? Kies dan voor klinkers in waalformaat! Die langwerpige klinkers leiden je meteen de weg naar de voordeur en garage en geven je woning een luxueuzere uitstraling. Ga voor zwarte sierbestrating om het geheel helemaal af te maken.

Auteur:
- Publicatiedatum:

Wil je dit interessante artikel delen?