Open Wervendag 2019: Ontdek de bouwprojecten van de toekomst

Nieuws Hanne G. Tue 30 Apr 2019

Altijd al benieuwd geweest hoe dat zwembad om de hoek, dat grote ziekenhuis of die moderne, energiezuinige woning gebouwd worden? Goed nieuws: op Open Wervendag ontdek jij het allemaal! Houd zondag 19 mei dus zeker vrij in je agenda en laat je inspireren door alle nieuwigheden in de bouwsector op werven in heel België.

Opgedeeld in acht inspirerende thema’s

Open Wervendag is uniek in zijn soort: een dag waar je niet voor de hekken van de werven moet blijven staan, maar echt het bouwterrein op mag! Meer zelfs, je ontdekt er niet alleen hoe zo’n bouw in elkaar zit, maar ook de nieuwste en belangrijkste trends van de sector. Dit jaar zijn de werven opgedeeld in acht thema’s:

 1. Energiezuinig wonen
 2. Renovatie/restauratie
 3. Sport/cultuur
 4. Innovatieve technieken
 5. Grote werken/infrastructuur
 6. Kantoren/openbare gebouwen
 7. Schoolinfrastructuur
 8. Rust- & verzorgingscentra
man met helm geeft uitleg aan gezin met lachend kindje, staan in bouwwerf

Ontdek alle nieuwigheden in de bouwsector!

De toekomst van de bouw in al haar aspecten

Je bezoekt dus niet zomaar de kleinste projecten, maar ontdekt echt de toekomst van de bouw! Daarom is Open Wervendag veel meer dan een leuke zondagactiviteit voor hele gezin. Het is ook hét moment waarop de bouwsector je inspireert en je toont wat hij je als werkgever te bieden heeft.

Respecteer de regels

Ondanks dat de bouwvakkers tijdens Open Wervendag niet aan de slag zullen zijn, moeten de bezoekers zich uiteraard wel aan enkele veiligheidsregels houden.

3D voorstelling van een te bezichtigen project

Voorbeeld van een project: Vaartlink te Willebroek

 • Trek gemakkelijke kledij en vooral gemakkelijk schoeisel aan.
 • Op sommige werven zijn een helm en een fluovestje verplicht. Die hoef je niet zelf te voorzien, maar worden door de werforganisatie geregeld. Respecteer wel deze regel! Dat levert ongetwijfeld ook leuke foto’s op, zo helemaal in outfit ;-).
 • Laat kinderen nooit vrij spelen op een werf! Het blijft een bouwplaats met veel valkuilen, vrij rondlopen is dus gevaarlijk. Volg steeds als groep de werfleider.

Voor de exacte informatie over een specifieke werf, bijvoorbeeld over de rolstoeltoegankelijkheid of parkeermogelijkheden, kun je terecht op de website.

Praktische info

pictogram van bouwvakker met vraagteken

Open Wervendag zal dus plaatsvinden op zondag 19 mei 2019 van 10 uur tot 17 uur. Op voorhand inschrijven is niet nodig: je rijdt dus een hele dag zonder stress naar de werven die jij wilt bezoeken. Vorig jaar genoten 83.000 bezoekers van deze dag vol inspiratie. Ben jij er dit jaar ook bij?

Wil je dit interessante artikel delen?