Lotte (34) getuigt: "Dakisolatie was de interessantste investering in ons renovatieproject"

Nieuws Hanne G. Wed 26 Feb 2020

Verbouwer Lotte deelt graag haar renovatie-ervaring met jou: "Twee jaar geleden begonnen mijn vriend Thomas (32) en ik aan ons renovatieproject. Een enorm werk, maar ik zeg met trots dat we van dit huisje een echte thuis hebben kunnen maken. Maar makkelijk was het niet altijd ..." Twijfel jij ook nog of je dakisolatie zou laten plaatsen of niet? Bereken hier wat het jou zou kosten!

 

 

Dakisolatie bleek verplicht

Wat voor mij het moeilijkst was? Kiezen waarin we wel of niet zouden investeren: isoleren, de zolder inrichten, de keukentoestellen … Ons budget was niet erg groot, dus er moesten compromissen gemaakt worden.

De investering waar we lang over hebben gediscussieerd, is dakisolatie. Mijn vriend was er meteen van overtuigd, maar ik twijfelde nog. Dakisolatie zou zo’n 5% van onze totale renovatiekost in beslag nemen: was dat niet wat veel voor wat je eruit haalt? Maar aangezien dakisolatie verplicht werd op 1 januari 2020, moest ik wel toegeven.

 

man en vrouw voor huis

 

Tip van een collega

De eerste offerte die we kregen, van een bouwfirma die ik zelf had gecontacteerd, was erg duur. Volgens hem was het duurder omdat we een dak zonder onderdak hadden. Gelukkig kregen we een tip van een collega van Thomas. Die had via Offrea gemakkelijk een professionele elektricien gevonden en raadde ons het systeem dan ook aan. Onder het motto “Baat het niet, dan schaadt het niet”, gingen we het uitproberen, al was ik vrij sceptisch.

Dat was duidelijk onterecht: er was een prijsverschil van wel 30% tussen de dure offerte van de vakman die ik zelf had gevonden en het goedkoopste prijsvoorstel van Offrea! Doordat er onverwacht budget vrijkwam, hebben we toch echte parket gelegd in plaats van laminaat. Een onverwachte maar zéér gewenste meevaller. Bovendien wisten we dankzij de vakman van Offrea ook dat we voor PUR moesten kiezen: een dun materiaal met een hoge isolatiewaarde. Perfect voor onze verbouwing.

De investering waard?

En het wordt nog beter: nu we een jaar in ons huis wonen, is het pas echt duidelijk hoeveel we besparen dankzij dakisolatie. We geven 550 euro minder uit aan energie dan als we geen dakisolatie hadden laten plaatsen. Geweldig toch?! Op amper vier jaar tijd hebben we alles terugverdiend. Mijn vriend en ik hebben alvast afgesproken om in dat jaar een extra grote reis te doen met het geld dat we hebben uitgespaard, om te vieren. :-)

Ook interessant

Dakisolatie verplicht sinds 1 januari 2020

De dakisolatienorm, die inging op 1 januari 2020, is verplicht voor alle huis- en appartementeigenaars. Vooral verhuurders en verkopers mogen zware financiële gevolgen, zoals een huurverbod of een daling in verkoopwaarde, verwachten als ze niet aan de norm voldoen. Maar ook voor eigenaar-bewoners is het een verplichting. Nu isoleren is dus de boodschap! 

Lees meer
dakisolatie
man plaatst zoldervloerisolatie

Zoldervloer isoleren: een volwaardig alternatief voor dakisolatie

Wil je vermijden dat je energiefactuur hoog oploopt door te investeren in dakisolatie? Dat is een slimme zet! Zeker als je weet dat een minimum aan dakisolatie sinds 1 januari 2020 verplicht is. Maar wist je dat, indien je zolderruimte niet bewoond wordt, je ook perfect je zoldervloer kunt isoleren?! Ontdek in dit artikel niet alleen de verschillende isolatiematerialen, maar ook het financiële plaatje dat bij zoldervloerisolatie hoort. 

Lees meer

 

Wil je dit interessante artikel delen?

 

 

Ontvang gratis offertes van 3 aannemers voor Dakisolatie in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes