Deze badkamertrends zijn hot

Inspiratie Nina V. Wed 22 Jul 2020

De badkamer neemt de laatste jaren steeds meer een centrale plaats in in de woning. En die trend zet zich door… Benieuwd naar wat je allemaal mag verwachten op het vlak van badkamertrends? Lees het hier!

badkamer-met-vrijstaande-badkuip

1. Lang leve technologie

De moderne technologie doet haar intrede in jouw badkamer:

  • Geniet van je favoriete muziek vanuit je badkuip of douche. Jouw songs naar keuze kunnen worden gestreamd via Bluetooth zodat ze weerklinken uit het geïntegreerde geluidssysteem. Zoek je een goedkopere oplossing? Schaf dan een waterdichte badkamerradio aan!
  • Ga nog een stapje verder in je multimedia-comfort en installeer een badkamer-tv. Stel je voor: je favoriete serie kijken, terwijl je geniet van een deugddoende douche- of badsessie… heerlijk, toch?! Maak je trouwens geen zorgen dat de tv niet is aangepast aan het natte klimaat: het scherm, de speakers en de afstandsbediening zijn namelijk volledig waterdicht.
  • Een veelvoorkomende ergernis in de badkamer is de spiegel die aandampt elke keer je een bad of douche neemt. Dat is verleden tijd: er bestaan nu anti-condensspiegels. Doordat het oppervlak van deze elektrische spiegel warm is, zal hij niet beslaan. Bye bye aangedampte spiegels!
  • Verlichting verwerkt in spiegels, badkamermeubels of in het bad zelf zorgen voor de gewenste sfeer. De intensiteit en kleur van het licht kan je aanpassen aan je stemming.
  • De ideale temperatuur tegen dat je in de douche kruipt? Dat kan! Stel de verwarming in je badkamer alvast in vanop afstand, bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent naar huis. Zo heb je het nooit meer te koud!

Kortom: het is … time to relax!

badkamer met geintegreerde verlichting en tv

Geintegreerde verlichting en multimedia zijn hot. Bron: Pinterest

2. De natuur roept

We verwelkomen ook de natuur in onze badkamer:

  • Een klein accent zoals een plantje op je vensterbank of juist een eyecatcher zoals een verticale muurtuin? Groen is de perfecte decoratie voor in de badkamer! Daarnaast zijn planten ook functioneel, want ze zuiveren de lucht en voorkomen schimmelvorming.
  • Wil je een decoratief accent leggen, maar ben je geen fan van planten in de badkamer? Wat dacht je dan van een douchegordijn met palmboomprint of een waterdicht behang met bamboemotief?
  • Elementen uit de natuur zoals klei, steen, riet of hout zal je overal zien opduiken…in de wastafels, wandbekleding, badkamermeubels, enz. Waarom? Wel, deze organische materialen creëren een gezellige, warme uitstraling in je badkamer!
planten in badkamer

Zelfs het minste groen brengt al leven in je badkamer! Bron: Pinterest

 

3. Badkamer of mini-woonkamer

De badkamer wordt steeds meer beschouwd als het verlengde van de woonkamer. Elementen die je typisch in een woonkamer verwacht, zoals zitmeubels, tapijten, enz., dan ook opduiken in de badkamer.

De badkamer hoeft ook niet langer sober en strak wit te zijn. Leef je uit met alle mogelijke kleuren: je kan subtiele kleurnuances aanbrengen door te kiezen voor koper, zwart of rosé kraanwerk. Liever een kleur die meteen opvalt? Experimenteer dan met verschillende kleuren keramiek of felgekleurde badkamermeubels!

kleur in badkamertegels toilet

Vandaag geldt het motto: hoe meer kleur in je badkamer, hoe beter! Bron: Pinterest

4. Hygiëne voor alles

Een badkamer is een broeihaard voor bacteriën. Dankzij volgende snufjes, creëer je een zo hygiënisch mogelijke omgeving.

Je kraan regelen zonder ze hoeven aan te raken? Dat kan! De sensoren in de elektronische kraan reageren op bewegingen, waardoor je de bacteriën op je handen niet kan overbrengen op het kraanwerk. Én: je verbruikt geen druppel teveel. Dit soort kraan is dus ook erg interessant voor je portefeuille! Dezelfde technologie wordt ingezet voor het in- en uit te schakelen van de verlichting. De sensoren kunnen bijvoorbeeld weggewerkt worden in de spiegel.

spoelrandloos toilet

Meer hygiene in je badkamer? Installeer een spoelrandloos toilet, zoals dit model van Villeroy & Boch. Bron: Pinterest

Zeg je oude wc vaarwel. De trend van het moment is het spoelrandloze toilet. Dit soort wc heeft geen dikke boorden meer, waardoor er minder vuilresten achterblijven. Omdat er geen randen meer zijn, kan de toiletpot ook sneller en grondiger schoongemaakt worden. De bril omhoog of omlaag doen of doorspoelen zonder maar iets aan te raken? Ook dat is mogelijk met een touchless toilet!

Wil je dit interessante artikel delen?