Betonvloeren

Betonvloeren

  • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
  • Vergelijk tot 3 offertes voor betonvloeren
  • Volledig gratis en vrijblijvend
  • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Betonvloeren leggen: 4 dingen die je op voorhand moet weten

De prachtige industriële uitstraling waar alleen een betonvloer voor kan zorgen… wie houdt er niet van?! Maar wat moet je over betonvloeren weten voor je aan de slag gaat? Wij zetten de essentials op een rijtje!

De ideale vakman om je betonvloer te leggen? Die vind je via onze gratis en vrijblijvende offerteservice.

betonvloer in moderne woonkamer

Betonvloeren komen helemaal tot hun recht in een moderne woning!

Weetje #1: niet altijd een grijze betonlook

Alle kleuren van de regenboog

groene betonvloer lege parkingplaatsen

Deze parking heeft een groene betonvloer.

Denk jij bij een betonvloer ook steevast aan een grijze ondergrond? Dan zit je er volledig naast: door het toevoegen van kleurpigmenten aan het betonmengsel, is een betonvloer mogelijk in een hele waaier aan kleuren, zoals dit leuke (kleur)exemplaar. Deze parking is meteen een heel stuk vrolijker dankzij de leuke groene kleur.

Beton, natuursteen of hout: wie ziet het verschil? 

Printbeton is een goedkoper alternatief voor natuursteen of hout: door het beton met kleurpigmenten te bestempelen, krijg je eenzelfde uitstraling, maar voor minder centen! Of slijp voegen in de betonvloer et voilà: je hebt een de look van een tegelvloer!

Weetje #2: meer dan een binnenvloer

Voor binnen én buiten

Bij een betonvloer denk je waarschijnlijk meteen aan een strakke vloer in je woonkamer of keuken. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden! Een betonvloer op je oprit of terras? Goed idee: mos en onkruid kunnen immers niet door het beton groeien, waardoor je oprit of terras langer mooi blijft!

Betonvloer… euh betontrap

Op zoek naar een goedkope trap? Een betontrap heeft, nadat hij werd gegoten, geen verdere afwerking nodig. Lees: geen afwerkingskosten! Heel wat goedkoper dus dan bijvoorbeeld een trap uit hout. De prijzen beginnen al vanaf €1.000.

Tip: een betonvloer is hygiënisch

Een gepolierde betonvloer is vlak en egaal: er zijn dus geen voegen! Net omdat die betonvloeren volledig naadloos zijn, zijn ze erg hygiënisch: het vuil kan zich niet in de voegen ophopen! Ideaal dus voor wie worstelt met allergieën.

Weetje #3: niet voor doe-het-zelvers

Een betonvloer storten is geen sinecure. Doe je de kleinste stap verkeerd? Dan zal je vloer barsten, verkleuren, niet goed genoeg harden… Hier zijn alvast enkele aandachtspuntjes.

Voorzie een bekisting

Dankzij de bekisting, het houten kader waarin het beton droogt, vermijd je dat de beton wegzakt aan de zijkanten.

Vermijd barsten en scheuren

Een resultaat zonder oneffenheden. Denk er dan aan om:

  • een opbouwhoogte van zo’n 10 centimeter te voorzien. Let op: een betonvloer is dus minder geschikt bij renovatie met maar een beperkte vloeropbouw.
  • wapeningsnetten te plaatsen.
  • voldoende sneden in het beton te zagen. Je dicht die later gemakkelijk met flexibele voegvulling.
  • vloerverwarming te plaatsen. Dat is immers perfect combineerbaar met een betonvloer.

Pas op voor cementsluier

Het is onvermijdelijk dat er cementresten achterblijven aan het oppervlak. Verwijder de cementsluier enkel met het juiste product. Zo niet, beschadig je je vloer permanent!

Gebruik de juiste tools

Maak het jezelf makkelijk en laat een betonpomp komen: die reikt met haar lange slurf tot de meest onmogelijke plekjes! Ideaal bijvoorbeeld om het terras van een rijhuis aan te leggen.

man werkt met vlindermachine

Een gepolierde betonvloer is, door het gebruik van de vlindermachine, vooral geschikt voor grote open ruimtes.

Daarnaast is ook een vlindermachine onmisbaar: die poliert je betonvloer! Dat wil zeggen dat de machine, wanneer de betonvloer gehard is, met ronddraaiende platen de vloer glad en egaal maakt. Doordat een vlindermachine relatief groot is, raakt die moeilijk in die kleine hoekjes en kantjes. Een betonvloer is dus ideaal in grote, open ruimtes. In kleine kamers is het moeilijker om tot een strak resultaat te komen.

Weetje #4: de prijs van betonvloeren is aantrekkelijk

Betonvloeren behoren tot één van de goedkoopste vloerbedekkingen op de markt. Reken  voor een betonvloer op een prijs tussen €50 en €100/m2.

Vergelijk aannemers bij jou in de buurt

Een naadloze afwerking zonder scheuren of barsten? Onze professionele vakmannen zorgen hiervoor. Via deze pagina treed jij snel en gemakkelijk met hen in contact. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen, is het korte formulier hieronder invullen. Jij ontvangt daarna tot wel 3 gratis en vrijblijvende offertes voor betonvloeren van aannemers uit jouw buurt.

Vorige Volgende
 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Artikel

Fan van een betonlook? Dit zijn de mogelijkheden met hun pro's & contra's.

Artikel

Maak de school tijdens de zomervakantie klaar voor 1 september!

Ontvang gratis offertes van 3 Aannemers betonvloeren in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes