Zoekt u werk als aannemer?

We helpen u aan nieuwe opdrachten in uw buurt

5 tips: haal meer klanten uit uw offertes

zonder uw prijs te verlagen

Elke ondernemer kent het wel. De steeds wederkerende moeite om offertes op te stellen voor diverse offerteaanvragen. Met enkele eenvoudige tips kunt u echter meer opdrachten binnenhalen uit hetzelfde aantal opgemaakte offertes. Handig dus om even door te nemen!

 1. Verwachtingen van de opdrachtgever
  Via de offerteaanvraag krijgt u meestal al wat informatie binnen. Maak echter niet de fout om hiermee al aan de slag te gaan voor het maken van een offerte. Contacteer de opdrachtgever, plan een plaatsbezoek in en verzamel alle essentiŽle informatie. Zo zorg je ervoor dat uw offerte zo goed mogelijk aansluit bij het verwachtingspatroon van de opdrachtgever. Door het plaatsbezoek krijg je bovendien de kans om je persoonlijk voor te stellen.

 2. Transparante prijszetting
  Ga er steeds van uit dat de opdrachtgever nog van andere bouwbedrijven een offerte zal ontvangen. Maak het verschil door zo transparant mogelijk te informeren. Vermeld welke werken u uitvoert, welke kwaliteitsmaterialen u gebruikt en eventueel een uurtarief voor meerwerken na oplevering. Door hierover correct te informeren zal uw offerte altijd betrouwbaarder aanvoelen en professioneler overkomen. Uw opdrachtgever is immers op zoek naar een echte vakman!

 3. Win vertrouwen met uw huisstijl, referenties en realisaties
  Met een professionele en herkenbare huisstijl maakt u vaak het verschil t.o.v. uw concurrenten. Gebruik uw huisstijl daarom in al uw communicatie met de klant. Voegt u ook enkele relevante referenties en realisaties toe aan de offerte, dan wint u beslist het vertrouwen van de opdrachtgever.

 4. Voordelen voor de klant
  Waarom zou de klant voor u moeten kiezen voor het uitvoeren van een opdracht? Heeft uw bedrijf bovenop een correcte prijs/kwaliteitsverhouding nog extra troeven? Dan mag u het zeker niet nalaten om deze ook te vermelden bij het bezorgen van uw offerte.

 5. Hanteer een strikt opvolgtraject
  Een duidelijke offerte opstellen kost u wel wat tijd en moeite. Met het bezorgen van de offerte is de opdracht echter nog niet toegezegd. Omwille van tijdsgebrek laten veel vakmannen het hier jammer genoeg bij. Daardoor lopen ze veel mooie opdrachten mis en krijgen ze geheel onterecht het gevoel dat offertes opmaken niet rendeert. U haalt gevoelig meer opdrachten binnen met een strikte opvolging. Zo kunt u bijvoorbeeld 1 à 2 dagen na het bezorgen van de offerte de opdrachtgever contacteren met volgende vragen:

  - Is de offerte goed ontvangen?
  - Heeft u nog vragen?
  - Wenst u een aanpassing in de prijsofferte?
  - Heeft u nood aan een extra bezoek ter plaatse?

  Op datzelfde moment heeft u de kans om een datum af te spreken wanneer u de opdrachtgever terug contacteert. Op die dag heeft u opnieuw de kans om bovenstaande vragen te stellen en de band met de opdrachtgever te versterken. Zo laat u niets aan het toeval over!

Op zoek naar meer opdrachten in uw buurt?

Zoekt u werk als aannemer? Offrea ontvangt massa's werkaanbiedingen vanuit heel Vlaanderen in diverse bouwsectoren. Ontdek vandaag nog vrijblijvend de voordelen van Offrea voor uw bedrijf.