Appartement renoveren

Appartement renoveren

  • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
  • Vergelijk tot 3 aannemers
  • Volledig gratis en vrijblijvend
  • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Appartement renoveren? Deze werken moet jij zeker laten uitvoeren!

Tijd om je appartement te renoveren? Van schilderwerken tot gevelrenovatie, via Offrea kom jij ongetwijfeld in contact met de vakman die je zoekt. Of het nu is voor je eigen appartement in de stad of je tweede verblijf aan de kust: hier kom je te weten met welke (mogelijke) werken je rekening moet houden!

voor-en-nafoto leefruimte appartement

Een hele nieuwe uitstraling dankzij appartementrenovatie!

Renovatie van de gemeenschappelijke delen

Zijn de gevel, inkom, trap(hal), lift, tuin of het dak wel aan vernieuwing toe? Goed nieuws: de kosten van die renovatiewerken worden verdeeld onder de verschillende eigenaars! Je draait dus niet helemaal zelf op voor het totale prijskaartje. De oriëntatie en grootte van je appartement bepalen welk deel van de renovatiekosten op jouw rekening komt.

Een concreet voorbeeld? Gevelrenovatie! Zo zijn veel gevels van appartementen aan zee aan vernieuwing toe: zij lijden immers onder het zoute zeeklimaat. Alle mede-eigenaars kunnen dan samen beslissen om in een nieuwe gevel te investeren.

appartement in de stijgers, alleen bovenkant

De kosten voor renovaties aan gemeenschappelijke ruimtes worden door alle mede-eigenaars gedeeld!

Warme, geluidsisolerende en onderhoudsvriendelijke vloer

Heeft je appartement nieuwe vloerbekleding nodig? Je wilt natuurlijk een ondergrond die warmte en gezelligheid uitstraalt. Maar je hebt meer nodig dan dat! Zo moet je vloer akoestisch goed isoleren, zodat je de buren niet stoort wanneer je op je schoenen rondloopt. Woon je dicht aan de zee? Dan is ook de onderhoudsvriendelijkheid extra belangrijk: je neemt na die ontspannende strandwandeling immers veel zand mee naar binnen!

Voorbeelden van enkele vloerenbedekkingen? Laminaat is warm en onderhoudsvriendelijk, maar heeft een extra geluidsisolerende laag nodig. Betonvloeren filteren wel het omgevingsgeluid, maar niet het contactgeluid. Loop je met hakken rond, zullen je buren het dus gehoord hebben. Nog niet zeker? Geen zorgen: je lokale vakman of interieurspecialist staat je met raad en daad bij!

Heerlijk verfrissen in huis dankzij zonwering

jaloezieën aan binnenkant

Dankzij zonnewering blijft het binnen in huis lekker fris tijdens die hete zomermaanden.

Staat de zon pal op je raam? Dan kan het behoorlijk heet worden in je appartement, zeker tijdens die warmste zomermaanden! Zonnewering is daarom allesbehalve een overbodige luxe. Uitvalschermen, screens, rolluiken, shutters… jij vindt ongetwijfeld een budgetvriendelijk zonnescherm dat perfect bij jouw woning past. Zo zit jij in de zomer binnen lekker fris!

Tip: Trekt er een hittegolf over het land en heeft de zonwering het daardoor moeilijk om alle warmte buiten te houden? Dan is er nog aan andere, zeer doeltreffende manier om het binnen wat te verkoelen: airconditioning! Aarzel dus zeker niet om ook daarin te investeren.

Klusjesmannen voor die kleine én grote werken

Nog wat kleinere reparaties of grotere kluswerken die nog uitgevoerd moeten worden? Denk aan die extra muur metselen, verlichting of domotica installeren, ontstoppingswerken aan de riolering… Dan heb jij nog een manusje-van-alles nodig: een klusjesman dus! Ook daarvoor kun jij uiteraard bij Offrea terecht.

Tip van de redactie

Aan het twijfelen om te investeren in een appartement aan zee? Aarzel niet langer: voor het eerst sinds 2014 zijn de prijzen gedaald! Het is nu dus dé moment om de vastgoedmarkt te inspecteren.

Schilderwerken en behangwerken voor sfeer & gezelligheid

roller schildert turquoise kleur op muur

Gemakkelijk en goedkoop je interieur vernieuwen? Dankzij een likje verf!

Een sfeervol interieur? Tijd voor schilder- of behangwerken! Van een felle kleur of leuke print tot iets zachts en subtiels: het kan allemaal. Dankzij de behang- of schilderwerken voel jij je meteen helemaal thuis in je eigen huis.

Laat de werken zeker uitvoeren door een professionele vakman, zo ben jij verzekerd van een naadloos resultaat. Geen lelijke vegen, afbladderingen of scheve behangstroken, dus!

Je appartement proper houden

Voor je interieur

Heb jij ergens in Vlaanderen een tweede verblijf, bijvoorbeeld een appartement aan zee? Dan wil jij uiteraard meteen aan je zorgeloze uitstap beginnen wanneer je op locatie aankomt… en niet eerst nog eens enkele uren poetsen! Zorg dat je vakantieverblijf meteen helemaal in orde is en schakel een betrouwbare poetsfirma in. Zo begin jij zonder stress of extra werk aan je weekje vakantie!

Maar ook als je permanent in een appartement woont, heb je uiteraard nood aan een goede poetshulp. Ook daarvoor kun je bij een schoonmaakbedrijf terecht. Zij komen wekelijks enkele uren schoonmaken. Zo is je woning steeds spik en span!

drie poetshulpen kijken naar propere woonkamer met schoonmaakspullen in de hand

Een schoonmaakbedrijf houdt jouw verblijf het hele jaar door proper.

Voor je ramen

Geniet jij graag van het uitzicht? Mensen die voorbij wandelen, de bomen die waaien, het leven dat zich op straat afspeelt... Dan wil jij natuurlijk niet de hele dag op een vuil raam kijken! Zelf op de ladder kruipen en al wankelend je ramen proberen wassen, is echter levensgevaarlijk. Waag je er dus zeker niet zelf aan!

Vermijd ongelukken en schakel meteen een professionele glazenwasser in. Die heeft speciale apparatuur om veilig tot in de kleinste hoekjes te geraken. Bovendien kent die alle kneepjes van het vak en weet die bijvoorbeeld als geen ander hoe je strepen vermijdt. Appartement aan de kust? Dan geniet jij in geen tijd weer van die prachtige zonsondergang boven de zee – gewoon in je eigen zetel!

voor-en-nafoto keuken

Pssst: vergeet ook de keuken niet!

24/7 bescherming dankzij alarmsystemen en camerabewaking

Zit je graag helemaal gerust als je even weg bent van huis? Of heb je een appartement aan zee waar je alleen in de zomermaanden vertoeft? Jij wilt er natuurlijk zeker van zijn dat er geen ongewenste bezoekers over de vloer komen wanneer je niet thuis bent! Investeer daarom in een betrouwbaar alarmsysteem, al dan niet inclusief camerabewaking: dat systeem waarschuwt jou bij de minste beweging. Iets verdachts gezien? Dan verwittig jij meteen de politie! Zo geef jij inbrekers geen schijn van kans.

man drukt code in op alarmsysteem

Houd inbrekers buiten dankzij een alarmsysteem en camerabewaking.

Welke factoren bepalen de prijs van een appartement renoveren?

Maar hoeveel kost dat nu, zo’n renovatie? Dat hangt uiteraard af van welke werken je laat uitvoeren! Hieronder vind je alvast een korte samenvatting van de belangrijkste klussen:

Werken Prijs
Airconditioning Draagbaar: v.a.€200

 

Vast: v.a. €1000
Alarmsystemen €700-€1700
Behangwerken €20-€25/m2
Dakwerken €20-€140/m2
Elektriciteitswerken €30-€50/uur
Gevelrenovatie €20-€60/m2
Ruitenwassers €15-€20/uur
Metselwerken €50-€150/m2
Ontstoppingswerken €40-€70/m2
Schilderwerken €10-€40/m2
Vloerbekleding €20-€60/m2
Zonwering €60-€800

Een ander werkje in gedachte of liever een offerte op maat? Gebruik dan de gratis offerteservice van Offrea!

Vergelijk offertes van aannemers in jouw buurt

Een vakman die je bijstaat in de renovatie van je appartement? Wij brengen jou er graag mee in contact! Via een enkele aanvraag ontvang jij tot wel 3 offertes voor een appartement renoveren van aannemers uit jouw buurt. Of je nu in de provincie Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant of West-Vlaanderen woont: jij kiest dus gemakkelijk de ideale vakman. En dat geheel gratis en vrijblijvend! Waar wacht je nog op?!

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Tips

Zo snel mogelijk je appartement aan zee proper en richting strand? Check!

Nieuws

Voor het eerst sinds 2014 daalt de prijs voor een appartement aan zee!

Artikel

Slechte gevel voor je appartement aan zee? Lees hier oorzaken en oplossingen!

Ontvang gratis offertes van 3 Aannemers in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes