Alarmsystemen

Alarmsystemen

 • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
 • Vergelijk tot 3 alarmsysteem installateurs
 • Volledig gratis en vrijblijvend
 • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Met een alarmsysteem is de beveiliging van jouw woning in goede handen

Wil jij dieven te slim af zijn en je woning of pand laten beveiligen met een alarmsysteem? Bij Offrea kan je terecht voor meer informatie rond de verschillende mogelijke alarminstallaties. Daarnaast brengen we je op een erg eenvoudige manier in contact met een geschikte installateur die het systeem vakkundig komt plaatsen.

Een woning moet voor iedereen een safe haven zijn, een plek waar je je helemaal veilig voelt! Om bij te dragen aan dat veiligheidsgevoel, is het installeren van een alarmsysteem een kleine investering die zich meer dan loont. Een alarmsysteem heeft niet enkel een preventief effect op inbraken, maar kan ook ingezet worden om te waarschuwen bij gevaar zoals brand.

Kiezen voor een basis- of uitgebreid alarmsysteem?

Een basissysteem bestaat uit drie verschillende componenten, namelijk een centraal bedieningspaneel, verschillende contactsensors (bevestigd aan deuren/ramen) en een sirene (binnen en/of buiten). Daarnaast kan een alarmsysteem uitgebreid worden met allerlei technische snufjes die jouw leven heel wat makkelijker maken.

 • Zo kan je jouw installatie laten aansluiten bij een alarmcentrale, die het geregistreerde gevaar inschat en assistentie inroept bij reëel gevaar. Voor deze meldkamerservice betaal je een vaste abonnementsbijdrage. Is je alarm niet verbonden met een centrale, wordt er een melding gestuurd naar je telefoon of een ander gekozen apparaat.
 • Voor extra veiligheid, kunnen naast inbraakmelders bij toegangspunten, ook bewegingsmelders bij doorgangplaatsen (bv. in een deuropening) geïnstalleerd worden. Die bewegingsmelders kunnen bovendien worden ingesteld zodat ze rekening houden met huisdieren. Om inbrekers verder af te schrikken, kan je ook (binnen en/of buiten) camera’s laten plaatsen die 24/7 beelden van jouw woning registreren.
 • Je alarmsysteem is bovendien multifunctioneel: het kan niet enkel ingezet worden voor inbraakbeveiliging, maar evengoed voor het detecteren van CO- en rookontwikkeling. Het alarm zorgt ervoor dat je gewaarschuwd wordt bij potentieel gevaar.
 • Wil je je systeem op afstand kunnen bedienen, kan dat op verschillende manieren. Een GSM-module maakt het mogelijk om je alarm in- en uit te schakelen met een simpele SMS. Het alarm kan bovendien ook deel uitmaken van een uitgebreid domoticasysteem. Via een computer, tablet of smartphone kan je nagaan of je systeem is ingeschakeld en zo niet, dit vanop afstand aanzetten. Laat je daarnaast camera’s plaatsen, heb je ook vanop afstand toegang tot videobeelden van in of rondom je woning of pand.

Kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride alarmsysteem?

Heb je beslist over welke functionaliteiten jouw alarmsysteem moet beschikken? Dan hoef je enkel nog een keuze te maken over de installatie: wordt die bekabeld, draadloos of hybride?

 • Een bekabeling tussen de verschillende componenten garandeert een betrouwbare én kwalitatieve verbinding. De apparatuur is doorgaans goedkoper dan bij een draadloos systeem, maar hier gaat echter vaak breekwerk mee gepaard waardoor de installatiekost hoger oploopt.
 • In een draadloos systeem staan de verschillende componenten dan weer met elkaar in contact dankzij een draadloze verbinding, meestal wifi. Zo kan je je huis perfect beveiligen zonder structurele ingrepen door te voeren. Daarnaast is een dergelijk systeem ook makkelijk uit te breiden: extra detectors of onderdelen kunnen eenvoudigweg via het draadloos netwerk worden verbonden. Bovendien, worden draadloze alarmsystemen steeds betrouwbaarder qua zendbereik.
 • Tot slot, kan je ook kiezen voor een hybride systeem: bij dit soort alarm worden draadloze onderdelen toegevoegd aan de kabelaansluiting. Zo krijg je the best of both worlds: een betrouwbaar netwerk dat aangesloten kan worden op een alarmcentrale én een eenvoudige uitbreiding met extra onderdelen.

Welke factoren bepalen de prijs van alarmsystemen?

Onze installateurs houden steeds rekening met jouw specifieke situatie bij het opmaken van een offerte. Doorgaans zijn de prijzen van een alarmsysteem echter afhankelijk van volgende factoren:

 • het type pand (woning, handelszaak, bank …),
 • een nieuwbouw, renovatie of uitbreiding/aansluiting op een bestaand systeem,
 • een draadloos, bekabeld of hybride systeem,
 • de gekozen opties (inbraak-, brand-, of CO-detectie, camerabewaking, meldkamerservice, …)
 • en het aantal detectoren.

Vergelijk offertes van installateurs in jouw buurt

Wil je je verder laten adviseren door een ervaren installateur? Via ons netwerk van gespecialiseerde vakmannen kan je met één enkele aanvraag tot 3 offertes voor alarmsystemen vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend. Zo vind je makkelijk de juiste vakman voor het plaatsen van jouw alarminstallatie.

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Reviews

Lees hoe Nathalie uit Mechelen geholpen werd door de vakmannen van Offrea!

Ontvang gratis offertes van 3 Alarmsysteem installateurs in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes