Met een alarmsysteem is de beveiliging van jouw woning in goede handen

Wil jij dieven te slim af zijn? Of juist je veiligheidsgevoel en dat van je geliefden verhogen? Het plaatsen van een alarmsysteem biedt de oplossing! Maar welke installatie is nu perfect voor jouw woning? Ontdek het hier!

alarmsysteem

Voor extra advies, meer informatie en offertes voor een alarmsysteem op maat kan je steeds bij de erkende installateurs van Offrea terecht!

Ik heb interesse in een alarmsysteem

Waarom een alarmsysteem?

 • Wist je dat je 2.7 keer meer kans hebt om bezoek te krijgen van inbrekers, wanneer je woning niet is uitgerust met een alarmsysteem? Het helse lawaai van een loeiende sirene schrikt enorm af. Meer weten over hoe een dief denkt? Lees het hier!
 • Een alarmsysteem kan je ook waarschuwen bij ander soort gevaar, zoals brand of een te hoge CO-concentratie. Het gaat dus om méér dan enkel inbraakpreventie!
 • Je laat je woning met een gerust hart achter… je hoeft dus nooit meer te denken: “zou thuis alles toch in orde zijn”?
 • Je beschermt niet enkel je kostbare bezittingen, maar ook je geliefden. En dat is natuurlijk onbetaalbaar.

Welk alarmsysteem past het best bij jou?

Omdat er zoveel alarmsystemen op de markt zijn, kan het een hele opgave zijn om te beslissen welk nu het meest geschikt is. Daarom loodsen wij jou doorheen de 6 belangrijkste keuzes.

alle mogelijkheden voor alarmsystemen

Draadloos, bekabeld of hybride alarmsysteem?

Een basissysteem bestaat uit vier componenten:

 1. de alarmcentrale,
 2. het bedieningspaneel
 3. één of meerdere sensors en/of camera’s
 4. en een sirene.
draadloos alarmsysteem

Een draadloos alarmsysteem is een ideale oplossing om niet te moeten breken.

Afhankelijk van hoe het systeem wordt geplaatst en hoe deze onderdelen zijn aangesloten, kunnen we drie systemen onderscheiden.

 • Bekabeld systeem

  Een bekabeling tussen de verschillende componenten garandeert een betrouwbare én kwalitatieve verbinding. De apparatuur is doorgaans goedkoper dan bij een draadloos systeem, maar door het breekwerk dat hier vaak gepaard mee gaat, kan de installatiekost hoger oplopen. Daarom is het vooral interessant bij nieuwbouwprojecten of grote renovaties.

 • Draadloos systeem

  In tegenstelling tot bij een bekabeld alarmsysteem, staan de verschillende componenten met elkaar in contact dankzij een draadloze verbinding, namelijk via radiofrquentiegolven. Je kan je woning zo perfect beveiligen zonder structurele ingrepen door te voeren. Dat maakt dit systeem ideaal voor bestaande én nieuwe woningen. Daarnaast is een dergelijk systeem ook makkelijk uit te breiden: extra detectors of onderdelen kunnen eenvoudigweg via het draadloos netwerk worden verbonden. Bovendien, worden draadloze alarmsystemen steeds betrouwbaarder qua zendbereik.

 • Hybride systeem

  Bij dit soort alarm kunnen draadloze onderdelen toegevoegd worden aan de kabelaansluiting. Zo krijg je the best of both worlds: een betrouwbaar netwerk én een eenvoudige uitbreiding met extra onderdelen.

Beantwoord deze vragen en kom te weten welk systeem aan jouw vereisten voldoet:

keuzewijzer type systeem

Vergelijk offertes voor alarmsystemen

Contactsensor, bewegingssensor en/of bewakingscamera?

Een volgende keuze die je staat te wachten is: door middel van welke detectoren wens je jouw woning te beveiligen? Dat kan met contactsensoren en/of bewegingsensoren, die op hun buurt ook gecombineerd kunnen worden met camerabewaking.

camera
 • Contactsensoren

  Deze inbraakmelders worden meestal bij toegangspunten geïnstalleerd. Hoe werken ze juist? Wel, deze sensoren bestaan uit twee magneetcontacten, waarvan er één geïntegreerd wordt in/op het bewegende deel van de ramen/deuren. Het andere deel wordt aan het vaste geraamte vastgemaakt. Wanneer er een raam of deur opengaat, verliezen de magneten contact en zal het alarm gaan luiden.

  Let op: contactsensoren combineer je het best met glasbreukdetectoren. Slaan de inbrekers het glas van je raam of deur stuk zonder deze te openen, zal ook dan het alarm afgaan.

   

 • Bewegingsensoren

  Je kan je woning ook uitrusten met sensoren die menselijke (en dierlijke) warmte detecteren. Vanaf het moment dat er iemand in het oog van de sensor komt, zal de sirene beginnen luiden. Deze sensoren hebben een bereik van tot wel 12m, wat ze ideaal maken voor in grote ruimtes zoals de woonkamer.

  Vraag: ik heb een huisdier, kan een bewegingssensor dan wel? Ja, er zijn ook bewegingssensoren op de markt die uitsluitend reageren op menselijke warmte. Dit worden PET immune-detectoren genoemd. Een andere mogelijkheid is om geen bewegingsensors te installeren in de ruimtes waar je huisdieren aanwezig zijn, maar wel contactsensors.

   

 • Camerabewaking

  Om inbrekers verder af te schrikken, kan je ook camera’s laten plaatsen die 24/7 beelden registreren. Misdrijven worden in gemiddeld 65% van de gevallen opgelost, mits er bewijslast in de vorm van camerabeelden is. Een alarmsysteem uitbreiden met beveiligingscamera’s kan ook interessant zijn als er veel mensen in je woning of bedrijfspand rondlopen (bv. werknemers of huishoudelijke hulp). Een groot voordeel is dat je die beelden live en vanop afstand bekijken! Zonder camera’s, krijg je misschien wel een alarmmelding, maar weet je nog niet wat er juist aan het gebeuren is.

Geef dieven geen kans met deze 8 efficiënte anti-inbraaktips! Een andere optie? Een alarmsysteem laten installeren. Onze installateurs helpen je met plezier verder!

Vraag offertes aan

Ook buiten, of enkel binnen?

Detecteer dieven voor ze binnen zijn

Wil jij op de hoogte zijn van wat er zich precies afspeelt rondom jouw woning, kantoor of winkel? Overweeg dan ook om buitenbeveiliging te laten plaatsen. Door middel van perimeterdetectoren aan de omheining of door buitenbewegingsensoren, detecteer je dieven al vanop een afstand. Deze detectoren geven een stil alarm af zonder sirene. Idealiter worden ze gecombineerd met buitencamera’s zodat je te allen tijde kunt controleren wat er aan de hand is.

Behoud de controle over wie er binnenkomt

Maak jij de deur liever niet open zonder dat je weet wie er precies aanbelt? Dan is toegangscontrole via parlofonie of videofonie iets voor jou. Met een parlofoon, of ‘deurtelefoon’ kan je vanop afstand spreken met diegene aan de andere kant, en indien gewenst, ook de deur openen. Wil jij die persoon ook kunnen zien? Dan is videofonie iets voor jou: naast de functionaliteiten van parlofoon, krijg je ook livebeelden te zien van wat er zich aan de inkom afspeelt.

Met een parlofoon controleer je eenvoudig wie er voor de deur staat.

Wist je dat… een alarmsysteem perfect vanop afstand kan worden bediend? Het in- en uitschakelen kan eenvoudigweg via een app op je tablet of smartphone. Ook de beelden van beveiligingscamera’s kun je 24/7 bekijken. Een alarmsysteem kan daarnaast ook volledig geïntegreerd worden in jouw domoticasysteem, voor een nog makkelijkere bediening.

Doe-het-zelf alarmsysteem of laten plaatsen?

Overtuigd van de voordelen van een alarmsysteem, maar twijfel je of je dit zelf zou plaatsen of overlaten aan een installateur? De voor- en nadelen zetten we voor jou op een rijtje:

  Doe-het-zelf Erkend installateur
Sabotage-contacten ✔️
Kortingen Geen korting Premiekortingen op diefstalverzekering, afh. van verzekeringsmaatschappij
Premies Geen premies Premie van de gemeente (niet overal)
Btw 21% btw 6% btw (woningen ouder dan 10 jaar)
Prijs* €100 - €1000 €1000 - €5000
Bereik van draadloze componenten Beperkt Verreikend
Alarmcentrale met noodbatterij ✔️
Intensiteit sirene Minder krachtig Max. 110 dB

*De prijs van een alarmsysteem hangt grotendeels af van:

 • het type en de grootte van het pand (woning, handelszaak, bank, …)
 • het soort systeem: draadloos, bekabeld of hybride ?
 • het soort sensoren
 • de uitbreiding met beveiligingscamera’s
 • de gekozen opties (inbraak-, brand-, en/of CO-detectie, meldkamerservice, …)

Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes op maat aan! Door te vergelijken, kan je namelijk heel wat besparen op je eindfactuur.

Vergelijk offertes voor alarmsystemen

Wist je dat... een jaarlijks onderhoud van je alarmsysteem verplicht is? Tijdens dat onderhoud wordt er getest of alle batterijen, sirenes, enz. nog correct werken. Deze controle mag je zelf uitvoeren, maar kan je ook overlaten aan de installateur.

Meldkamer, sms of gesproken bericht?

Is je alarm aangesloten op een meldkamer, dan verwittigt deze dienst jou, de politie en/of de brandweer bij inbraak of brand. Zij bellen jou eerst op om te kijken of de melding al dan niet een vals alarm is. Gaat het om reëel gevaar, dan zullen zij assistentie naar jouw woning sturen.

Ben je niet aangesloten bij een meldkamer, dan ontvang je een melding via SMS of een gesproken boodschap. Maar heb je je GSM niet bij de hand, kan die melding jou mogelijk niet tijdig bereiken. Een meldkamer, daarentegen, staat 24/7 klaar om alle meldingen te behandelen. Hou er wel rekening mee dat je voor deze service een vaste abonnementsbijdrage betaalt (+/- 10 tot 15 euro per maand).

Belangrijk: installeer je je alarmsysteem zelf, dan kan je niet profiteren van een meldkamerservice. Laat daarom je installatie plaatsen door een erkend installateur.

 

Doe een beroep op een professional

 Lees hier wat te doen bij een inbraakpoging!

Wist je dat... elke installatie moet worden aangegeven bij het meldpunt voor alarmsystemen? Elke ingebruikstelling, wijziging of afsluiting moet na uiterlijk 10 dagen hier gerapporteerd worden. Aanmelden kan met je elektronische identiteitskaart. Ben je aangesloten bij een meldkamer? Dan hoef je dit zelf niet te doen. Vergeet bovendien niet je gegevens elk jaar opnieuw te valideren!

Inbraak-, brand- en/of CO-detectie?

Wie aan een alarmsysteem denkt, denkt meteen aan inbraakdetectie. Toch kan een dergelijk systeem ingezet worden voor méér dan enkel inbraakbeveiliging. Het alarm kan ook waarschuwen bij andere gevaren zoals CO- en rookontwikkeling. Deze aparte melders kunnen perfect worden geïntegreerd in het bestaande systeem. In geval van brand, kan je zo tijdig je woning verlaten of, indien mogelijk, een beginnende brand onder controle krijgen. Bovendien zijn deze melders altijd actief, zelfs wanneer het alarm niet is ingeschakeld. Zo ben je 24/7 zeker dat je woning veilig is. 

rookmelder

Rookmelders zijn verplicht. Is jouw woning al in orde?

Brandmelders vragen misschien een kleine extra investering, maar dat is geen overbodige luxe! Hier zie je immers hoe snel een brand ontstaat en zich verspreidt.

Vergelijk offertes van installateurs in jouw buurt

Had jij graag een prijs ontvangen voor een alarmsysteem op maat? Via ons netwerk van gespecialiseerde installateurs kan je met één enkele aanvraag tot 3 offertes voor alarmsystemen vergelijken. Geheel gratis en vrijblijvend. Zo vind je makkelijk de juiste vakman voor het plaatsen van jouw alarminstallatie.

 
 
 

Wil je deze interessante informatie delen?

Ontvang gratis offertes van 3 Alarmsysteem installateurs in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes