Hoe denkt een dief?

Wist je dat … er in België elke 6 minuten een inbraak plaatsvindt? Om ervoor te zorgen dat jou dat niet overkomt, helpt het om je te verplaatsen in de denkwereld van een dief. Lees hier hoe een inbreker denkt en te werk gaat.

Geef jij dieven liever meteen geen kans? Vraag dan gratis & vrijblijvend offertes aan voor alarmsystemen!

Vergelijk offertes voor alarmsystemen

Dieven kennen de zwakke én interessante plekken van een woning

dief met koevoet

Het merendeel van de inbrekers vinden hun weg naar binnen via … de voordeur. Het zal je misschien verbazen, maar een deur die niet extra beveiligd is, kan makkelijk met een koevoet worden opengebroken. Ook de achterdeur en de ramen op de begane grond zijn kwetsbare punten. Investeer dus in degelijk hang- en sluitwerk, en doe alle deuren en ramen op slot voor je jouw woning verlaat.

Dieven weten bovendien ook waar het meeste te rapen valt. De kamer die een inbreker eerst doorzoekt is doorgaans de master bedroom. De reden daarvoor is dat veel kostbare bezittingen zoals juwelen en cash geld hier worden bewaard. Om die reden zijn ook de leefruimte en het bureau populaire kamers.

Dieven slaan toe op bepaalde tijdstippen en tijdens bepaalde periodes

Dieven houden niet van confrontatie. In tegenstelling tot wat vele mensen denken, slaan dieven dan ook ’s nachts liever niet toe. Ongeveer 65% van de inbraken doen zich voor tussen 10 en 15u, wanneer de kans klein is dat je thuis bent. Om je woning te beschermen terwijl je afwezig bent, is een alarmsysteem dus onmisbaar!

De periode rond de feestdagen blijft een piekmoment voor inbraken, met een absoluut hoogtepunt op Tweede Kerstdag. Omdat het dan voor het grootste deel van de dag donker is, biedt deze periode de ideale omstandigheden voor inbrekers om onopgemerkt te blijven.

Ook tijdens de vakantieperiode zien we vaak een inbraakgolf. Ga je op vakantie, geef dan de indruk dat er geregeld iemand thuis is. Installeer bijvoorbeeld lichtschakelaars met een timer of vraag de buren om de brievenbus leeg te maken. Pas ook op met sociale media: als dieven jouw vakantiekiekjes zien verschijnen, weten ze dat de kust veilig is!

dief tijdens de feestdagen

Zowel de feestdagen als de vakantieperiodes zijn hét moment voor inbrekers om toe te slaan. Bereid je goed voor!

Wil jij met een gerust hart Kerst vieren & op vakantie gaan? Laat een alarmsysteem installeren voor een veilig gevoel! Onze ervaren installateurs helpen je graag verder!

Ik heb interesse in een alarmsysteem

Dieven hebben het gemunt op bepaalde voorwerpen

Dieven nemen niet zomaar eender wat mee. Het aantrekkelijkst zijn voorwerpen die makkelijk verder verkocht kunnen worden. De spullen die het vaakste gestolen worden zijn dan ook:

  1. Juwelen en uurwerken
  2. Geld
  3. Computers en toebehoren
  4. Multimedia
  5. Fotoapparaten
  6. GSM en toebehoren
  7. Kleding
  8. Sleutels
  9. Gereedschap
  10. Portefeuilles

Zorg er dus voor dat je deze voorwerpen niet in het zicht laat liggen. Verstop ze desnoods op minder evidente plaatsen. Hier vind je alvast wat inspiratie 👇

 

Dieven zijn het liefst zo snel mogelijk binnen én buiten

Inbrekers hebben verbluffend weinig tijd nodig. Zo verkleinen ze het risico dat ze betrapt worden.

Gemiddelde tijd nodig om toegang tot de woning te komen: 1-2 minuten
Gemiddelde tijd nodig om binnen én weer buiten te zijn: 8-12 minuten

Even boodschappen doen geeft dieven al voldoende tijd om hun slag te slaan. Een gouden tip blijft dus: ook al ben je maar even weg, sluit je steeds woning volledig af!

Inbrekers keren vaak terug

Al een keertje slachtoffer geweest van een inbraak? Dan is de kans groot dat de dader weer zal terugkeren. Hij/zij weet nu hoe je makkelijk binnenraakt en hoe de lay-out van je woning eruitziet. Ook de buren kunnen het best waakzaam zijn: omdat de dieven de omgeving al goed kennen, zijn ook zij een eenvoudiger doelwit. Meestal gebeurt de tweede inbraak(poging) dan ook binnen de twee jaar na de eerste poging. Wil jij dieven geen tweede keer over de vloer krijgen? Dan kan je het best extra maatregelen treffen zoals het plaatsen van veiligheidssloten of een alarmsysteem.

Sommige buurten krijgen meer inbrekers over de vloer dan anderen. Hoe zit dat voor jouw gemeente? Deze kaart toont je het gemiddelde aantal aanbraken per gemeente.

Vergelijk offertes voor alarmsystemen

Krijg je de kriebels bij het lezen van dit artikel en wil je de dieven te snel af zijn? Dan is het een goed idee om een alarmsysteem te laten installeren voor een veiliger gevoel & waardevolle bescherming. Via het netwerk van Offrea vergelijk je snel & eenvoudig prijzen en installateurs uit de buurt. Met één enkele aanvraag ontvang je tot 3 offertes voor alarmsystemen, geheel gratis & vrijblijvend.

 
 

Wil je deze interessante informatie delen?

Ontvang gratis offertes van 3 Alarmsysteem installateurs in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes