8 eenvoudige anti-inbraaktips: zo hou je dieven op een veilige afstand!

Ex-inbreker aan het woord

Allereerst, laten we je graag kennis maken met iemand die er alles van weet: een ex-inbreker. Zijn anti-inbraak tips zullen je misschien wel verbazen… 

Naast een ex-inbreker, weten ook onze installateurs van alarmsystemen wat de gevoelige punten zijn & waar je op moet letten. Advies nodig? Vraag gratis & vrijblijvend offertes aan 👇

Vergelijk offertes voor alarmsystemen

8 manieren om inbrekers af te schrikken

Niemand wil ongewenste bezoekers over de vloer. Met deze tips hou je dieven op een veilige afstand.

1. Gebruik je gezond verstand

Laten we beginnen met de meest evidente tip: beveilig alle deuren, ramen en poorten met stevig hang- en sluitwerk. Sluit daarnaast je woning ook steeds volledig af, zelfs al ben je maar even buitenshuis. Een raampje dat is blijven opstaan, is voldoende. De meeste inbraken nemen namelijk minder dan 10 minuten in beslag!

deur met beveiligingsslot

Beveiligingssloten betekenen al een enorme meerwaarde.

2. Sociale controle voorkomt inbraak

Sluit je aan bij het BuurtInformatieNetwerk (BIN) van jouw gemeente. Bij inbraak(pogingen), word je telefonisch verwittigd. Zo weet je of er inbrekers aan het werk zijn in jouw buurt. Op die manier weet jij wanneer het aangeraden is extra waakzaam te zijn.

3. Gelegenheid maakt de dief

Maak het dieven niet té makkelijk. Plaats alle gereedschappen (ladder, schroevendraaier, …) daarom achter slot en grendel. Zorg er bovendien voor dat de dieven zich niet kunnen verstoppen: hoge boompjes of planten voor je ramen/deuren verhogen het risico op inbraak en zijn dus uit den boze. Zorg ook voor voldoende buitenverlichting.

Dit filmpje toont je op een ludieke manier hoe het niet moet...

4. Gepersonaliseerd advies

Wil je graag advies op maat? Schakel de hulp in van een expert van de lokale politie of gemeente. Deze service is gratis! Klik hier om een diefstalpreventieadviseur in jouw gemeente te vinden.

Ook van specialisten in alarmsystemen kan je veel leren. Vraag raad aan een installateur om te bekijken wat geschikt is voor jouw situatie, en dat geheel gratis & vrijblijvend.

Ik wil graag advies op maat

5. Maak een lijst van waardevolle voorwerpen

Registreer je bezittingen: worden je spullen teruggevonden, maar zijn ze niet geregistreerd, dan kan de politie onmogelijk achterhalen wie de eigenaar is. Verhoog je kans op het weerzien van je meest waardevolle bezittingen en hou een inventaris bij van je inboedel (facturen, foto’s, …). Dat helpt ook om sneller vergoed te worden door je verzekeringsmaatschappij.

6. Je verstopplaatsen zijn niet zo geheim

Laat buitenshuis geen extra sleutels rondslingeren: onder deurmatten, bloempotten of in de brievenbus … het zijn trucjes die dieven uiteraard ook kennen! Waardevolle voorwerpen binnenshuis verstoppen? Dit filmpje toont je hoe, waar je wellicht zelf nog niet aan had gedacht:

7. Op vakantie met een gerust hart

Ga je op vakantie? Zorg er dan voor dat er in en rondom jouw woning geregeld beweging is! Installeer lampen met een tijdschakelaar, laat iemand je post leegmaken, enz. Vraag desnoods vakantietoezicht aan bij de lokale politie. Zij houden voor jou een extra oogje in het zeil. Maar ook je buren inschakelen kan helpen: zoals reeds aangehaald, is er niets efficiënter tegen inbraak dan sociale controle.

En misschien wel onze belangrijkste tip voor vakantiegangers: pas op met sociale media, want ook daar zijn dieven actief. Je vakantiekiekjes kunnen voor inbrekers het signaal zijn dat ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Discreet zijn is dus de boodschap.

8. Make some noise

And last but not least: de aanwezigheid van een alarmsysteem is de grootste rem voor inbrekers. Een woning zonder alarm heeft 2.7 keer meer kans om het slachtoffer te worden van een inbraak. Lees hier welk systeem het meest geschikt is voor jouw woning.

alarmsysteem

TIP: Wist je dat een alarm laten installeren door een erkend installateur financieel interessant is? Vele verzekeringsfirma’s geven een premiekorting op je diefstal- en/of brandverzekering. Bovendien betaal je slechts 6% i.p.v. 21% btw (voor doe-het-zelvers), indien je woning ouder dan 10 jaar is. Tot slot, ontvang je in sommige gemeentes ook een subsidie voor inbraakwerende maatregelen.

Vergelijk offertes voor alarmsystemen

Met deze tips kom je al een heel eind, maar zoals we al aangaven is een alarmsysteem de meest efficiënte manier om inbrekers buiten te houden. Wil jij een alarmsysteem laten installeren? Doe een beroep op onze erkende installateurs en vind iemand bij jou in de buurt. Met één enkele aanvraag vergelijk je tot wel 3 offertes voor alarmsystemen, volledig gratis & vrijblijvend!

 
 

Wil je deze interessante informatie delen?

Ontvang gratis offertes van 3 Alarmsysteem installateurs in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes