Afsluitingen

Afsluitingen

  • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
  • Vergelijk tot 3 plaatsers afsluitingen
  • Volledig gratis en vrijblijvend
  • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Afsluitingen: dit zijn jouw opties voor een mooie & veilige omheining

Afsluitingen rond je woning: ze beschermen tegen inbrekers, vermijden dat je kinderen of huisdieren zomaar de straat oplopen en creëren heel wat privacy. Alleen maar voordelen, dus! Voor welke afsluiting jij moet kiezen en wat dat je zal kosten, ontdek je hier.

Vergelijk gratis & vrijblijvend offertes

Afsluitingen puur als bescherming

Is privacy iets minder belangrijk en moet je omheining vooral indringers buitenhouden en uitbrekers binnen? Dan heb je de volgende twee opties.

Budgetvriendelijke draadafsluiting

Je kosten zo laag mogelijk houden? Dan ga je voor een draadafsluiting! Je kiest zelf voor gaas op rollen of voor draadpanelen.

  • De plaatsing van gaas op rollen neemt wat tijd in beslag, maar is wel de goedkoopste optie. Kies voor kleine mazen en een dikke draad voor een extra stevige tuinafsluiting.
  • Dankzij de combinatie van zijn stevigheid, budgetvriendelijkheid en duurzaamheid, is het draadpaneel een van de populairste tuinomheiningen. Toch graag wat meer privacy? Geen probleem: laat er dan klimop op groeien of steek een VDM-band tussen de mazen.
draadpanelen

Draadpanelen zijn erg stevig.

Stevig metalen hekwerk

Ook een stevige metalen afsluiting houdt indringers buiten. Voor wat extra beveiliging geef je het hek verticale spijlen: daar kan niemand over klimmen!

Aluminium omheiningen zijn een goed voorbeeld van degelijke metalen afsluitingen. Die zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en decoratief. Of wat dacht je van een elegant sierhek? Dat is wat duurder, maar geeft je woning wel meteen wat meer cachet.

close-up sierhek

Een sierhek geeft je woning meteen wat meer cachet.

Graag wat meer privacy

Naast bescherming ook graag wat privacy? Ook dan heb je nog meer dan genoeg opties.

Karaktervol houten tuinscherm

De meest charmante omheining is natuurlijk die van hout. Je hebt dan meteen ook heel wat decoratieve mogelijkheden: diagonale of rechte mazen, strak of met bogen … De kwaliteit en het prijskaartje hangen af van de houtsoort. Vaak heeft je omheining een laag vernis of olie nodig als bescherming.

houten omheining

Een karaktervolle look voor je tuin? Ga dan voor een houten tuinafsluiting.

Moderne betonnen platen

Liever een moderne look? Dan ga je voor een afsluiting van beton. Die is verkrijgbaar in allerlei motieven en kleuren. Een extra voordeel: ook de wind wordt extra goed tegengehouden. Ideaal om tijdens winderige dagen van het zonnetje te genieten.

betonnen platen met steenlook

Betonnen platen kun je nog altijd allerlei vormen en motieven geven!

Gemakkelijke steenkorven

Steenkorven – ook wel schanskorven genoemd – zijn grote korven van gelast gaas. De plaatsing is erg eenvoudig: de korf neerzetten, vullen met je gekozen steensoort en klaar. Ook achteraf hoef je er niet meer naar om te kijken: steenkorven hebben amper onderhoud nodig. Het nadeel? Dit is een van de duurste opties.

steenkorven met metalen poort

Ook steenkorven zijn erg karaktervol.

Werken met kunststof

Liever een gemakkelijk kunststofproduct? Kies dan een van de volgende twee opties.

  • Wil je wel een haag, maar heb je geen zin in al dat onderhoud? Ga dan voor een kunsthaag! Die is gemakkelijk te plaatsen en je hebt er achteraf geen omkijken meer naar.
  • De combinatie van kunsthars en houtvezels maken van composiet een duurzaam materiaal met een natuurlijke houtuitstraling, maar dan zonder de nadelen van een houten hek. Let wel op: composiet is gevoelig voor krassen en zal na verloop van tijd kleurverschillen geven.
grote groene haag aan straatkant

Een echte haag of een kunsthaag? De keuze is aan jou!

Welke factoren bepalen de prijs van afsluitingen?

De prijs van tuinomheiningen hangt natuurlijk af van het soort afsluiting, het materiaal en de afwerking. Voor de plaatsing zelf reken je €15-€50 euro per uur.

Afsluitingen Prijs per lopende meter
Betonnen tuinscherm €70-€150
Composieten tuinscherm €70-€150
Draadafsluiting op rol €10-€25
Draadpanelen €40-€55
Houten tuinscherm €20-€100
Steenkorven Vanaf €150

Vergelijk offertes van vakmannen in jouw buurt

Een snelle, professionele plaatsing garanderen? Een vakman zet jouw omheining op amper één dag tijd. Hoe je er een vindt? Via de gratis en vrijblijvende offerteservice van Offrea: na een enkele aanvraag ontvang jij tot wel drie offertes voor afsluitingen van aannemers uit jouw buurt. Het enige wat jij daarvoor hoeft te doen, is het korte offerteformulier invullen.

 
 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Artikel

Maak de school tijdens de zomervakantie klaar voor 1 september!

Ontvang gratis offertes van 3 Plaatsers afsluitingen in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes