Afbraakwerken

Afbraakwerken

  • Bespaar tot 30% in slechts 2 minuten!
  • Vergelijk tot 3 afbraakwerken
  • Volledig gratis en vrijblijvend
  • Gebruikt door duizenden (ver)bouwers
Vergelijk offertes

Grond- en afbraakwerken: een essentiële stap om (terug op) te bouwen

Ga je een bestaande woning verbouwen? Voor je er iets moois van kan maken, moet er vaak het een en ander worden gesloopt. Je vraagt je daarom wellicht af: wat komt er bij de afbraak van een woning allemaal kijken en wat zal het mij kosten? Dat zetten we graag voor jou op een rijtje.

graafmachine afbraak woning

Sloopwerken zijn vaak onvermijdelijk wanneer je een woning gaat renoveren. Onze vakmannen zorgen ervoor dat dit correct en veilig verloopt!

Renovatie start met sloopwerken

Een grondige renovatie begint meestal met het slopen van (delen van) het gebouw. Zelfs al blijft het merendeel intact, komen er nog steeds kleine afbraakwerken aan te pas, zoals de vloer uitbreken. Vergeet ook het uitbreken van badkamer, keuken en verhardingen (terras, oprit en andere klinkerwerken) niet. Is het raam- of deurbeslag aan vervanging toe, dan moeten er ook nieuwe raam- of deuropeningen worden voorzien.

Wil je bepaalde elementen van de woning behouden, ga je best voorzichtig te werk om de stabiliteit van de constructie te bewaren. Zeker wanneer het gaat om afbraakwerken waar een vergunning voor vereist is. Samenwerken met een aannemer die over de nodige ervaring en expertise beschikt, is dan ook aangeraden. Hij/zij zorgt ervoor dat instabiele constructies gestut worden zodat deze niet kunnen instorten tijdens de werken.

Dankzij strikte voorzorgsmaatregelen, ben jij ervan verzekerd dat de werken veilig verlopen zonder onnodige beschadigingen aan de nutsleidingen bijvoorbeeld.

Lees hier meer over het verwijderen van gevaarlijke materialen, zoals asbest.

sorteergrijper

Afval sorteren en afvoeren: het is een hele klus. Wil je zo efficient mogelijk te werk gaan, moet je over de nodige tools beschikken.

Een sloopbedrijf beschikt bovendien ook over de benodigde gereedschappen om het werkje op de kortste keren te klaren. Een minigraver met sloophamer voor de zware klussen en een sorteergrijper voor het fijnere werk. Kortom, onze aannemers beschikken over een arsenaal aan machines om eender welke klus tot een goed einde te brengen!

Hoe lang duurt het slopen van een volledige woning, vraag je je misschien af? Hiervoor mag je toch rekenen op zo’n drietal dagen. Doe je dit zelf, zou je hier verschillende weken mee bezig zijn. Om nog maar te spreken over het sorteren en afvoeren van het bouwafval. Dat leidt ons meteen naar het volgende punt: het al dan niet huren van een container.

Afbraakwerken met of zonder containerverhuur?

Ga je je huis afbreken, kan je er niet omheen: het steenpuin en ander bouwafval moet verzameld en afgevoerd worden.

Gaat het over een beperkte hoeveelheid afval en beschik je over een aanhangwagen, kan je ervoor kiezen om dit zelf naar het containerpark te vervoeren. Let wel dat de prijzen voor steenpuin te storten hoog kunnen oplopen, afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Let ook op de instructies van je gemeente voor het sorteren van je bouwafval.

Geen aanhangwagen voorhanden? Geen probleem, puinzakken bieden een oplossing wanneer het gewicht beperkt blijft tot 1500 kg. En niet onbelangrijk: de verhuurfirma komt deze zak(ken) opnieuw ophalen.

Toch een grotere hoeveelheid afval? Dan doe je er goed aan een container te huren. In de verhuur van containers zit het afvoeren van het puin naar stortplaatsen en verwerkingscentra ook meteen inbegrepen. Let er wel op dat wanneer de container op de weg moet worden geplaatst, je hier tijdig een vergunning voor dient aan te vragen.

Voorbereidende graaf- en grondwerken

Na de afbraakwerken, is het tijd voor de graafwerken en grondwerken ter voorbereiding van de verdere (ver)bouwplannen. Het uitgraven is bijvoorbeeld noodzakelijk om te kunnen starten met de rioleringswerken. Maar ook funderingen en de kelder uitgraven zijn essentiële stappen voor de woning weer kan worden opgebouwd.

kraan sloopt woning

Wil je weten wat de kostprijs voor het afbreken van je woning zal zijn? Vraag dan gewoon enkele offertes aan en vergelijk. Want prijzen ... die kunnen sterk verschillen!

In deze fase, moet ook aandacht besteed worden aan het plaatsen van septische en regenwaterputten en het verwijderen mogelijke obstakels (begroeiing, oude funderingen, …). Tot slot, is het in de meeste gevallen ook nodig om de grond te egaliseren of op te hogen om je perceel bouwrijp te maken. Bij het nivelleren, zal vaak extra aanvulgrond en/of teelaarde moeten worden aangebracht.

 

Wist je dat... je wel €7.500 terugkrijgt als je een oude woning sloopt en een energie-efficiënt huis in de plaats bouwt?! De Vlaamse sloop- en heropbouwpremie loopt nog t.e.m. 31 oktober 2020: wees er dus snel bij!

 

Afbraakwerken en prijzen: bepalende factoren

De kostprijs voor de afbraak van een woning of huis is heel uiteenlopend. De prijs hangt onder meer af van volgende factoren:

  • de aard van de afbraak- en grondwerken
  • het al dan niet stutten van bestaande constructies,
  • de afbraakmethode,
  • de huur van containers (grootte en aantal),
  • de bereikbaarheid,
  • de totale oppervlakte

Ook het tarief van de aannemer is doorslaggevend: zo werken sommige vakmannen gespecialiseerd in grondwerken en afbraakwerken met een vaste prijs per uur of een prijs per m2/m3. Een algemene richtprijs voor afbraakwerken is er dus niet, maar reken voor een gemiddelde woning op een prijs van minimum €10 000. Omdat de prijs voor afbraakwerken zo sterk kan variëren, doe je goed aan verschillende offertes te vergelijken via onze gratis en vrijblijvende offerteservice.

Tip: Wist je dat tijdens de afbraak van een huis ook heel wat materialen gerecupereerd kunnen worden. Denk maar aan bakstenen die zich nog in goede staat bevinden: zo zijn er veel liefhebbers van de look van een verouderde gevelsteen. Door recuperatiematerialen verkopen of opnieuw te gebruiken kan je de kosten gaan drukken!

Vergelijk offertes van aannemers in jouw buurt

aannemer sloop- en afbreekwerken

Grond- en afbraakwerken gepland? Wil je dat dit veilig, snel en correct gebeurt? Vertrouw dit werkje dan toe aan onze ervaren grondwerkers! Via ons netwerk van gespecialiseerde vakmannen kan je met één enkele aanvraag tot 3 offertes voor afbraakwerken vergelijken. Zij berekenen geheel gratis en vrijblijvend wat de prijs en kosten voor de afbraak van je woning of huis zijn. Zo treed je in een mum van tijd in contact met de geschikte aannemer voor jouw grond- of afbraakwerken!

 

Wil je deze interessante informatie delen?

Gerelateerde blogartikels

Nieuws

Maak kans op 250 euro cashback

Artikel

Maak de school tijdens de zomervakantie klaar voor 1 september!

Nieuws

Nog nooit van circulair bouwen gehoord? Dit artikel maakt van jou een expert!

Artikel

Hoe weet je of er in jouw woning risico op asbest is?

Ontvang gratis offertes van 3 Afbraakwerken in je buurt en bespaar tot 30% !

Vergelijk offertes